Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Премиерът има ресурс, може да удържи властта, стига да иска, посочи президентът (2002-2012 г.)
Обновена: 20 сеп 2020 19:26 | 20 сеп 2020 19:20, Красимир Ангелов
217
Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!
Снимка: БГНЕС

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването "Неделята на Nova" по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. "Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата", предупреди отново Първанов.

Още по темата
Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

"Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов", припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой", предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. "Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето", категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход", допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
8
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Като цяло ГЕРБ трябва да напуснат политическия живот.#######Кой си ти бе ка Ун, че ще казваш, кой да напуска.
85
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият българин Радев, без никакъв страх се изплю право в корумпираното грозно лице на мафията, като назова нещата с истинските им имена!Това вбеси ужасно дъртата, алчна сикаджийска мутра, която иска да унищожи всеки, който казва истината!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гостАко още от началото бяха раздали собствеността на всички българи,на всеки по нещо,за да развиват бизнес или да имат имоти от които да печелят,сега в България нямаше да има бягащи българи и демографска катастрофа,а една просперираща държава.Но бе направено така,че една стотинка да нямат българите,първо се срина умишлено лева,след това унищожиха всяко произвоство+работни места,след това източиха+фалираха банките,накрая пуснаха и мутрите,за да нямат възможност българите да развият бизнес
83
9
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до месец Плевенилев ще обикаля Медиите и ще Обяснава че Цветанов е най ИСТИНСКАТА ПАРТИЯ1-- ПРОСТО САЩ ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ НАТИСНАТ "КОПЧЕТО" НАРЕЧЕНО ПЛЕВНЕЛИЕВ! ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ!
82
11
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
При...открито недоволство на народа към мутренската власт на Боко Кюлчето,вече два месеца и...половина и не само в България,Първанов да упреква Радев,че не търсел...консенсус,доста се...излага.Всъщност,той натресе Станишев за председател след него в БСП и това също бе грешен ход.Много му станаха...издънките;по-добре е да...мълчи.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато говори Седевчев знайте че това е устата на Монтерей-Доган !!!
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първановият голям шлем,наш Боко го направо руско-турски член! От там идва голямата "любов" между тия двама хубавци Гоце и Боце!
79
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е имала само двама истински президента: Стоянов и Плевнелиев. Останалите са само статисти, особено фъркатото. Фърка и ака из политическия небосклон, а мандраджиите му се радват.
78
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
и ДА ПИША И ДА НЕ ПИША -НЯМА ЗНАЧЕНИЕ- Един Обран Остарял и Загубен в настоящето и Бъдещето Народ- няма какво да му обяснявам -Да си пускат там Сръбското и гръцкото -да си товарят бурканите и да ходят за 2 дни в Гърция да цъкат с език колко хубаво живеят гърците и имат 14 заплата))
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов малко ли Борисов те споменаваше не си ли спомняш? Първанов направи Борисов генерал, а Борисов се оправдаваше с Първанов. Сега е Първанов е хотелиер с президентска пенсия и Борисов е с пари в чекмеджето в една партия са си.
76
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфликтът между властите ще спре когато Мутрата най-накрая загуби изборите и излезе завинаги от властта. Като цяло хунтата на ГЕРБ трябва да напуснат политическия живот. След това всичко ще бъде наред. Надявам се повече никога да няма лидерски партии. Това бързо ни връща назад с 10 години когато говорим за свобода на словото, презумпция за невиновност, разделение на властите и т.н.
75
6
 
5
 
! Отговори
До Ф.С.В. преди 3 години
Стига си се напъвал да пишеш, ставаш вече смешен и банален !Ама пък като нямаш друго удоволствие,хайде пиши си да ти олекне !
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов не успя да прокара Руските интереси в България с така нареченият "голям шлем" Борисов също няма да ги прокара с новият "голям шлем"
73
6
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Професор/62Плевнелиев беше едно истинско нищо... или даже нещо по-провалено и от нищо.Провален специалист, провален съпруг и родител, провален политик, провален човек.Единственото което плевнелиев беше е платен дудук.Всяко едно от тези твърдения може да се докаже с факти, така че твоята оценка е оценка на неадекватник.
72
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цачева е истински мъжага в сравнение с льотчика.
71
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално ,Първанката пробута Борката във властта таке че да не се прави на ударен, ама също нормално - лицемерничи като всеки изпечен ко..му..ня..га -говори едно , прави друго
70
12
 
10
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Първанов изобщо не е в позиция да дава оценка на най-достойния ни Президент РАДЕВ! Стана за резил с мимикриите си за драпане за власт!От президенстването си стана "лидер" на един файтон аркашки,правейки се на политици.Не става ясно той самия какво иска да каже.Уж кабинетът на борисов е изхабен,а в същото време твърди,че имал ресурс да изкара мандата?! Това са напълно шизофренни бъртвежи на една марионетка! Не могат да простят на РАДЕВ,че в морално отношение е на светлинни години височина от тях!
69
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импийчмънт за Радев? ПРЕДАТЕЛ И РУСКА ***.Знаех си аз навремето, че щом БСП предложи нещо то задължително е нефелно, ама като го гледам натовски офицер се подведох.
68
2
 
6
 
! Отговори
Напомнително : преди 3 години
Турско ***...
67
8
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Първанов,не ти ли е неудобно така да говориш.Ти пряко защитаваш кратуната.По-добре не се произнадяй по тези въпроси.