Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти

Кого обслужвал президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии
204
Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Още по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ вече знаят, че няма да са те, които ще изпълняват този бюджет. Хоризонта им е до март месец, а парите от бюджета ще свършат сигурно още към средата на годината. Така че ще оставят на едно следващо правителство да вади кестените от огъня и да разчиства минното поле, което герберите са оставили в българската хазна.
34
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе той Радев че не твърде цвете за мирисане ясно,ама Вие да си правите свободни съчинения когато сте потънали до гуша в екскременти как се нарича бре песоглавец?
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко Тиквата ви докара чума, глад, суша, смърт, земетресения и война с македонците и с мирмидонците! Даже опожареният град Троя не е виждал такъв пълен герберски апокалипсис.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев и генерал Годжи са като братче и сестриче . Сигурно ходят при един и същи фризъор.
31
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ход на Срадев се диктува от ГРУ!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев не беше никак разговорлив когато Танева обясняваше как се лъже на поразия при докладването за усвоените средства от европрограми.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си колко е ужасно скверно, след като Дончее като истински мъж не хъкна и не мъкна, докато Генерал Борисов ококорен и накококържен му разправяше как вкарвал телесата си с двеста километра в час.
28
10
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Президент Радев е точен и прецизен в оценките си за управлението на Държавата!Виж Дончев и аверите му от ГЕРБ не осъзнават провалите си , не че не ги усещат , а защото не им пука ни за хората , ни за Държавата!Интересунва ги само "златния кръг " от фирми, които обгрижват ГЕРБ в далаверите им!
27
8
 
10
 
! Отговори
русофоб преди 3 години
Абе, какво значи тази дума "скверна"?На някакъв русизъм ми изглежда, а???
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти,който слугуваш на простия,който псува президента,народа,"западните колеги" и който му попадне пред очите/онзи ден след като се ръкува с едни работници,които строят в студ и пек,щом им обърна гръб и ги напсува/,ти си позволяваш да критикуваш президента,че ви казва истините в очите.Е,да не е приятно,но е факт.
25
4
 
11
 
! Отговори
Дедото преди 3 години
Дончев, майстор си да говориш и нищо да не казваш, добра школовка. За съжаление тъй като стратегията да стоиш в сянка и от време на време се включваш в защита е добра, си се превърнал в един "бял" кон за хората, а всъщност истината знаеш е друга. Ресорите, за които отговаряш и по-специално еврофондовете са много и то важни, а еврофондовете са проблемна и апетитна хапка.Добре, строят се магистрали, но печелят ли прозрачно конкурсите,качествено ли се строи, поддържат ли се после?
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотА на теб кой ти е виновен? Пак някой друг. Хахахаха.Колко сте злееее.
23
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев - президент!На клуб Бета Тета Капа алумните от ВТУ.
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави го ти Радев Габровски хитреци! Вие обаче се оказахте един голям балон под налягане! Елементарни сте вече! Наглеци жадни за власт начело с бившето борче мутра!
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно за Дончев всичко освен хвалби е трупане на дивиденти. За 10 години така и не се научи да търпи критика за гафовете.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еволюцията на прехода в България изкара на повърхността цялата уродливост на племето, по подобие на ефекта на хвърления камък в блатото. Цялата тази уродливост се обедини и се нарече ГЕРБ. Москва, естествено се възползва от уродството на властта. Това обяснява защо беше предложена Цвачка за президент. За да загуби ГЕРБ. А сега примитивни оправдания на придворния шут Томито.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавна помощ за Частния бизнес... Да си дойдем на короната - още една от ползите за извратеняците. Защото преди "пандемията" това беше забранено и едни пари отиваха само до мизерниците наемници.Фашизмът все по-пълно ни притиска, докато неистово се репчехме на комунизма. Нищо ново под слънцето.
18
5
 
6
 
! Отговори
мдаааа преди 3 години
тоз до събота управляваше кризтата! минА седмица и мисли, че сме забравили...НЕ смеКакво управлява сега?
17
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак някой им се е изтропал в гащите. Пак друг им е виновен.
16
10
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Радев е тумор а Борисов е мехлем за нас.