Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден

Най-вероятно отиваме към нови избори, смята Теодор Славев
403
Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден
Снимка: БГНЕС

"Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото". Това обяви политологът Теодор Славев пред БНР в коментар за ситуацията след проведените в неделя парламентарни избори.

"Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от "Има такъв народ" зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация", посочи експертът.

При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев.

Още по темата
Според него проблемът на формацията "Изправи се! Мутри вън" е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет", посочи политологът.

"И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други", посочи Славев.

Той уточни, че засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може пък да се опита, но на следващите избори ще спечели среден пръст, защото всички ще видят колко е калпав и вдлъбнат.Затова сега избра да си мълчи, после няма да прави нищо и ще се снишава мъдро!С две-три песновки на размножително-отделителна тематика ще има мнооого последователи със специфични умения и качества.
283
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2017г. Слави Трифонов: "АЗ НЯМАМ ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ. АЗ НЯМАМ ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ. КОЛКО ПЪТИ ДА ПОВТАРЯМ? НАИСТИНА ЩЕ СИ ГО ТАТУИРАМ"ЛЪЖЕЦ. ВСИЧКО СА МАНИПУЛАЦИИ И ДОЛНИ ИНСИНУАЦИИ.
282
1
 
19
 
! Отговори
Сър Стенли преди 3 години
Преди много години спрях да гледам шоуто на слави. Повечето хора спряха. Сга принуждава цялата ни изстрадала държава да му гледа маймунжилъците...Думите на Муканина звучат по актуално от всякога...
281
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има такъв народ е проект на Доган. ГЕРБ се изчерпи и Доган трябваше да го замени. Протестните партии ще направят правителство с подкрепата на ДПС които ще играят златния пръст (както винаги). Мая ще бъде премиер. Дано се окажа лош пророк.
280
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всички са се вторачили в Слави, Христо Инванов и сестра Галева! Големият губещ бил ГЕРБ, защото не може да състави правителство! Обаче, какво ще кажете на хората, тези 25 % гласували за ГЕРБ? Аз не съм от тях, но но все пак редно е да питам! Слави мълчи, а на Мая не и пречи да обикаля телевизиите и да говори от името на народа, въпреки, че има 4 % подкрепа! Пълен абсурд!
279
3
 
17
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
чалга, мутри с танцорки от мегаданс и премиер с ферари.. ще е интересно времето напред
278
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано - бсп извади голям кьсмет дори и при служебно правителство печели с мандат от президентаНе мисля , че ще направят нещо добро в политиката доказвали са го много пьти заедно сьс - сдс в миналото но явно са кьсметлииНа - христо не вярвам като знам , че е партия остатък от - костовото сдс
277
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси за отговорите за сестра Галева, сега втори въпрос #КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС?
276
7
 
11
 
! Отговори
Кой кого търси? преди 3 години
До Анонимен 320: Братя Галеви отдавна никой не ги търси, нито по света, нито у нас. Защо да ги търсят, след като ги знаят къде са. Дано и Бойко се изнесе при тях, или във вилата си в Барселона. Нека е жив и здрав, но да оттърве България от себе си.
275
6
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Анонимен 321: Срутище? Големият губещ е Бойко.БСП е в много добра позиция. И не беше грешка че не се опита да "яхне" протестите. Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП. По-добре от това засега здраве му кажи.
274
3
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 320: Аха, била "близък сътрудник". Да си дойдем на думата. И какво според вас значи това? Гербаджийска тролска опорна точка?
273
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП вземат 43 депутата в новото НС.Коалиционни партньори: ПП Комунистическа партия на България; ПП Нова Зора; ПП Политически клуб Екогласност; Политически клуб "Тракия"Хахахахаха вие да не мислите, че са сами?Болгарское Срутище Позитано 20
272
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пак по опорката? - Откога пък Мая стана мутра?Стара работа, "сестра Галева", близък сътрудник на мутри, известни като "братя Галеви", търсени от закона по света и у нас.
271
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 316 Сестра Галева е МаяМа- Мая Манолова пчеличката Мая.Кой не я познава? :D
270
1
 
7
 
! Отговори
до 297 преди 3 години
Така е. Той ферарито не запали, ама НС ще подпали от раз.
269
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако слави вьрне мандата - кака корнелия ще направи клалиция с - дпс и сьс сигурност ще го черпи доживот като бьдещ министър председател
268
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му викат сестра Галева?
267
11
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 313: Откога пък Мая стана мутра? Мутра е бат'ти Бойко с криминалните му дружки Трактора и Пашата.И друг път съм писал, че тролването по гербаджийски опорни точки води до тотално о'глупяване.
266
8
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Мичтата на генерал лейтенанта Винету и на всички негови фенове и избиратели е Слави да не направи правителство и да има пак предсрочни избори. На новите избори всички провалени патерици на Винету ще се обединят и ще влязат а Винету отново ще има патерица. Както знаем добре, в България няма толкова много откачалки, че Винету да събере гласове за управление без патерица.
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славка трябва да приеме мандата, най-добе с Мая мутрата, за да има по кого да протестираме. Защо събирахме яйца и домати два месеца?