Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден

Най-вероятно отиваме към нови избори, смята Теодор Славев
403
Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден
Снимка: БГНЕС

"Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото". Това обяви политологът Теодор Славев пред БНР в коментар за ситуацията след проведените в неделя парламентарни избори.

"Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от "Има такъв народ" зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация", посочи експертът.

При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев.

Още по темата
Според него проблемът на формацията "Изправи се! Мутри вън" е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет", посочи политологът.

"И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други", посочи Славев.

Той уточни, че засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Прав е проф.Иво Христов , че сме народ от 80% *** !Та тия 80% *** избраха 80% *** в Парламента!Пак хванахме кривите пътеки , юпита плюс мутри ще определят бъдещото ни!
263
11
 
4
 
! Отговори
Друг е проблема преди 3 години
До Напротив: Служебното правителство е проблем само на Бойко и ГЕРБ. Не е добре да има нови избори веднага по друга причина. Трябва да се изчисти държавната машина от гербаджийските калинки, да се смени ЦИК, да се промени изборното законодателство. И за всичко това е нужно ново правителство и нов парламент. Иначе, при избори веднага Бойко пак ще разполага с целият ресурс на държавата и може резултатите да са по-лоши за партиите на протеста.
262
5
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 306: Тази сметки накрая излизат по-скъпо ако си ги спестим. Вече три мандата на Бойко сме все на опашката на ЕС и изоставаме даже и от предпоследните. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, а сега сме далеч зад тях, с 30% по малък БНП на глава от населението. Не можем повече да продължаваме така. Трябва да се оттървем от Бойко и ГЕРБ.А какво правителство ще направи Слави не се знае. Да почакаме, и ще видим. Може и да се наложи наесен да правим избори "2 в едно".
261
3
 
2
 
! Отговори
Напротив преди 3 години
Нищо няма да връща Слави, защото вече всички ДПС, ГЕРБ и БСП заявиха, че ще подкрепят правителство на малцинството само и само да няма служебен кабинет на РадевДПС даже заявиха, че ако партията на Слави е техен проект, то те ще са най голямата политическа партия!
260
1
 
3
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ДЕМО-ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДА ПОКАЖЕ НА БЪЛГАРИЯ,--- КОЛКО ЖАЛКИ ЩЕ БЪДАТ ХОРИЦАТА НА СЛАВИ....
259
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави не става за премиер.
258
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 305 За да бъдем точни над 100млн.за нови избори,последните струваха 104млн.Славун който иначе е за свиване на субсидиите на партиите ,няма нищо против държавният бюджет да се изръси с още 104млн.лв .
257
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Своеволията на Фестър Адамс ще струват нови 50 - 100 милиона лева на държавата. За да счупи его-метъра още веднъж.
256
2
 
13
 
! Отговори
НАКРАТКО: преди 3 години
Да протестираш е лесно: да УПРАВЛЯВАШ е трудно."Тежка е царската корона, Иванко!".
255
2
 
8
 
! Отговори
Как ще се измъкне ли преди 3 години
"Скъпи сънародници, драги българи, дълги години крих от Вас, за да не Ви развалям настроението, че съм тежко болен. С оглед на поставените ми нови задачи, вече не мога да не споделя, че здравословното ми състояние по време на предизборната кампания съвсем се влоши. Въпреки високия ми дух, физическата ми кондиция не позволява да бъда премиер или министър. По тази причина оставам стожер на справедливостта и критичен наблюдател, но предавам властта..."Там на някой си.
254
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Време за промянаБе направо викам да се върне член 1 на Народното събрание за ръководната роля на БКП. Да останат само БСП/ДПС и за чалгарите Славуца, за разнообразие и демократични залъгалки пред ЕС :))) Всички други партии се забраняват, членовете им се избесват по дърветата, Прокурор да е Пеевски, Черепа да се връща и да пуска пак талончетата за трЪкане :))) Найс, а? Нали другарю комсомолец ....Ахахахаха
253
10
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Т.Шак: Ако веднага се отиде на нови избори ситуацията може да стане още по-патова. Сега Бойко все още разползга с целия ресурс на държавата. Първо трябва да се разчисти държавната машина от калинки, да се смени ЦИК, да се промени изборното законодателство и тогава ако има нови избори може да се очаква по-добър резултат за промяна на статуквото.
252
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе казвах му аз , че не бива да го дава за обслужване в сервиза на Герб
251
1
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ама разбира се! И аз бих върнал мандата при това съотношение на силите.Ситуацията в Парламента е патова. В такива случаи шахматистите пренареждат дъската и започват нова партия. Като не става - не става. Точка по въпроса.
250
16
 
6
 
! Отговори
bbb преди 3 години
Трагично е, че всички тук коментиращи, са на страната на Борисов, който докара България на дъното на Европа по всички показатели за качествен живот!
249
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то ферарито не запали бе!!
248
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам как вървят нещата май борисов ще се върне на бяла джипка. Нещо да не се е повредило ферарито на Слави.
247
2
 
2
 
! Отговори
гражданин на София преди 3 години
Кога беше уличен? Да не си сънувал?Не бъркайте празните приказки с фактите!
246
3
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Ако върне мандата, това ще означава, че е изпълнил задачата, която са му поставили дърпащите конците му хора!По-точно предсрочни избори и служебен кабинет, който да подготви и изборите запрезидент!
245
2
 
11
 
! Отговори
С преди 3 години
Даа, ще го върне?! Хич биля, така ли стават тия работи? Ще вземе служебното правителство (то си е готово, опечено, още от лятото) и ще го обяви за свое. Слави не напразно се обясни в любов на президента, точно и навреме.