Кирил Петков назначи тринайсет заместник-министри

Вижте кои са те
21 дек 2021 21:40, Александър Попов
66
Кирил Петков назначи тринайсет заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени тринайсет заместник-министри.

На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени Данаил Николов и Пламен Данаилов.

Данаил Николов e строителен инженер по образование, има също магистърска степен по икономика „Енергийни пазари и услуги“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е дълги години в НЕК АЕД, като последната заемана от него позиция в дружеството е ръководител производствено поделение.

Пламен Данаилов е финансист, завършил е УНСС в София. В рамките на професионалната си кариера е работил основно в частния сектор като финансов мениджър. През последните близо десет години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания.

От длъжността заместник-министър на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов.

Владимир Харизанов е назначен на длъжността заместник-министър на спорта. Харизанов е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към Johan Cruyff Institute, Барселона. Работил е предимно в частния сектор, а през 2017 година е заемал длъжността главен експерт в Министерството на младежта и спорта.

От длъжността заместник-министър на младежта и спорта на длъжността заместник-министър на спорта е преназначена Яничка Труева.

На длъжността заместник-министър на земеделието са назначени Момчил Неков и Иван Христанов.

Момчил Неков е магистър по международни икономически отношения от УНСС и доктор по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Преди 2014 г. е работил в Комисията за защита на личните данни.

Иван Христанов по образование е икономист от УНСС. Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за Дялово Финансиране Джереми.

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена  Росица Велкова-Желева.

Росица Велкова-Желева е магистър по „Финанси“ на УНСС. Има повече от 20-годишен опит в Министерството на финансите, където включително е заемала поста заместник-министър.

На длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов.

Петър Грибнев от юли 2021 година досега е зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“, София. Завършил е Медицинския университет в София.

Любомир Бакаливанов е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. – 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Александър Златанов и Тома Томов.

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Деляна Иванова е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“  по „Организационно развитие“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава управленски опит в сферата на банковото дело и управлението на риска.

Явор Пенчев в продължение на повече от 15 години упражнява самостоятелна практика като адвокат. Практиката му е в сферата на търговското право, облигационното и административното право. Юридическото си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков. От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават поста заместник-министър на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Изобщо не ме интересува образованието им.С диплома, или без, винаги можеш да бъдеш крадец.По-важно е да знаем към каква идеология се придържат, леви, десни, национал-социалисти, ли др.Или към цвета на онова чорапче.
46
1
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Кире Лъжата обеща, че ще свие администрацията и ето, вече виждаме реалните резултати :)))
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнените са повече от назначените. Факт! Колкото до тези 30000 дето трябвало да ги съкратят, не виждам как ще стане при сегашните 62000 в централната администрация и 36000 в регионалните администрации, според данните от НСИ.
44
1
 
4
 
! Отговори
Големи преди 2 години
"съкращения" бреййй! От тук нататък/надолу се прилага геометрична прогресия до длъжност старши експерт. Ако пресметне спряма сегашнат структура на изпълнителната власт, излизат някъде над 30хил. Обаче ще са повече, защото започнаха с раздробяване на структурите - от едно министерство - три правят. Смятайте сами ;) И са все гладни!!! ППопариха ли ви ППредпочитанията?
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещаното съкращаване на администрацията започва със създаването на нови министерства и назначаването на 13 заместник министри. Сега виждате ли за каква "промяна" става въпрос. Промяната ще е в банковите сметки на Петков, Асенов и на останалата част от бандата им. Честито плебеи.
42
1
 
2
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Аз съм тираджия гастарбайтер и съм на ти с политиката и кокошата пръддня. ПП изпълняват заповеди на хамериканското посолство. Слушайте Стив Търли ако знаете английски за да разберете за какво става въпрос. Аз съм тук само зимата като не возя камиончо милиончо нали се сещате за какво става дума и си харча кинтите само тука. Без Възраждане България няма да я има.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тринайсет души в ковчега на мъртвеца и бутилка ром
40
1
 
10
 
! Отговори
Ива преди 2 години
До 47 Лъжливото овчарче.Аман от хора които мислят на обратно.В Канада ако имаше толкова много офци - както казваш, Киро нямаше да се сети за България.Явно офците са в България щом за 30 год.живот в Канада не е успял да се реализира и е пристигнал да лъже и маже офците в България.Такива като Крие в Канада не смеят да се появят , камо ли да управляват.Още ли не си разбрал, че в България мошениците са на почит и уважение
39
1
 
5
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Не пише от кои партии са.
38
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Опитват се да набутат колкото се може повече актьори: така когато се провалят брутално ще уволняват бушончета, докато оцеляват. Ще "изтънят" нервите на народа, който дотогава ще ги иска извън властта и ще пилят до последно средства, преди да се появят "спасителите" от Възраждане. Това е плана на ДС. Подготвили са си сценарии за всяка ситуация: ако народа не енедоволства срещу кражбите и безчинствата, ще продължат докато могат, ако недоволства, пак ще се опитат да го излъжат.
37
2
 
11
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 2 години
Не знаех че в Канада има толкова много офци.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези назначени почти нищо не зависи, те изпълняват каквото им се нареди, всичко зависи от премиера.
35
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 2 години
На земеделието- човек, който и представа си няма от земеделие (у-ние на фондове. На регионалното - също . Тия новите май като старите....
34
0
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Али Баба и 13-те разбойника.....новата шайка на народната баница :)))
33
1
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Баси, и тези ли са част от А отбора?Само вижте за какви недоразумения става дума: Пламен Данаилов - финансист в частния сектор, няма грам опит в енергетиката; Момчил Неков - политолог, работил в комисията за лични данни в земеделието; Бойко Кадинов -архитект в културното министерство; Деляна Иванова- завършила банково дело - в регионално развитие; Явор Пенчев - адвокат на свободна практика - и той там????? Калинки на ента степен.
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Sorry, нищо не става от вас. ПП Пълен Провал.
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,Киро, кой ще плаща заплатите на токова mъртеи?Народът е работодател.Плащаме за нищо правещ президент 15000, за НСО, самолети, дрешки, съветници и още една сурия консуматори заплати. Над 300 000 е издръжката им по груби сметки на месец и сега за капак още mъртеи си тропосали на хранилката. Кой плаща? Питал ли си народа? Коалицията ти е пълен КИЧ-Комунисти,измамници,чалгари. Оставка, беее!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мъдрец... Ние отдавна сме в перманентна национална катастрофа.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Славчо им беше първи избор, но както знаем всички, той е много смел на хартия, в действителност е много слаб характер :))) Като видеха че не стана от диванчето, скорострелно изтреляха Кирчо :) На мен ми беше станно, че почна да поставя условия на другите партии, преди да са минали изборите, тоест е бил уверен, че са му казали, че ще спечели :))
28
1
 
27
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
И 313 зам. министри да назначи, все тая ! Подкара държавата към пропастта и няма връщане назад ! С такива калпави коне като Кико Коня и Кокорчо направо сме се засилили към поредната национална катастрофа !!!