Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
До 156 преди 2 години
Няма да дойде руския патриарх,защото със самолет не може,а с кола трябва да пътува с украинските бежанци.
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревльо,искай компенсации.
161
1
 
3
 
! Отговори
диляна гайтанджиева преди 2 години
ЕКСКЛУЗИВНО! ЩАТСКА БИОЛАБОРАТОРИЯ ВЪВ ВМА ЩЕ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ, КАКТО В УКРАЙНА, ПОД ЕГИДАТА НА ПЕНТАГОНА! БИО ВИРУСИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРАТКИ! /ВИДЕО/ зеленски знае ли ?
160
2
 
2
 
! Отговори
Понякога преди 2 години
ми е жал за Радев. Мъж под чехъл, но не на Деска, а на Нинова и Митрофанова
159
0
 
3
 
! Отговори
Ти преди 2 години
До Колбо май предпочиташ чеченци?
158
5
 
2
 
! Отговори
Млък бе преди 2 години
Радев, намеците ти са неуместни. Война е. Ясно е, че ще има криза. Вие с Янев, Нинова и Костадинов спрете да се дупите на руснаците. Като нямаш ..., да не си ставал президент.
157
1
 
6
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Вие политиците сте виновни .
156
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Виж ги какво вършат Харвардците Радев. Наложиха забрана за полети на руски самолети над България и Русия ни отговори със същото. Това е враждебен акт който ще се запомни. Все още може да се поправят нещата. Оставка на министърът на транспорта Николай Събев и отменяне на забраната.
155
1
 
8
 
! Отговори
Колбо преди 2 години
Аз съм съгласен да помогнем на украинския народ но България трябва да бъде внимателна когато приемаме бежанците от Украйна защото бандеровците също ще бягат и трябва да бъдем нащрек за да не допуснем проблеми в България като знам какво са правили в Украйна Как са осквернили гробът на Хан Кубрат и колко българи в Украйна са пострадали от тях
154
4
 
7
 
! Отговори
ДРОН- стрела преди 2 години
Русия е велика и ще бъде,не може бг.папагали да повтарят ЕС,Има ли мнения на народа сега.ВСИЧКО ЩЕ СТАНЕ СКЪПО ОТ ТАЗИ КРИЗА.Санкцийте срещу Русия са и за Бг.Излагация на новите Петковци,спечели сега Дебелия пожарникар с 65 милиона окрадени от ХЕМУС и т.н.
153
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев хич не му се иска да изговаря лоши думи срещу Русия, но това е положението. Путин се изложи.
152
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздан Дъра-бъра и русофилистични лъжи. Путин е масов убиец, няма спор. Само българските *** го обичат и възхваляват, дори руснаците го обвиняват, че нахлу в суверенна-братска и православна държава/Украйна, която е покръстила руснаците/, че путинската армия убива беззащитни жени и деца, че Путин изпрати в православна Украйна мюсюлманските мародери на Кадиев да убиват православни, а Кадиров се похвали, че няма да взема пленници-само убити. Срам, срам за Русия и руския народ!
151
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др президент, мобилизирайте съветниците си и всички напляскайте Путин!
150
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Тази година забрана за русофилски чествания на Шипка. За освобождението на България реално са се били българи, украинци и финландци, а руснаците само са искали нашите територии като мост към Цариград. Русия обяви Съединението ни за незаконно и изтегли руските офицери, дори призова султана да нападне България. Това представлява руския ботуш: лъжи, кражби и агресия, платили сме със златона Русия за тази руско-турска война. Стига, вече е крайно време да се спре с про-руската пропаганда.
149
5
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Само руският народ може да го спре Путин,а не санкции и НАТО и за това операцията не е както срещу квантуанската армия на японците унищожена за десет дни,когато старите днес,но нови тогава Т-34 настъпваха с 250 до 500 км на ден в Манджурия,но САЩ хвърлиха бомбите,защото японците мислеха да организират народен отпор и при унищожена от русите армия се предадоха на САЩ,,но руският народ е отвратен от изгорените живи в Одеса и масовите гробове в Донбас и Путин разполага с цялото време на света.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има ли радев директна телефонна връзка с кремъл?
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев си трае защото пак ще дойде руския патриарх да му се скара.
146
5
 
16
 
! Отговори
аа преди 2 години
Плевпелиев има позиция, а тоя само се върти
145
3
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Президента ни не знае коя държава е агресора над Украйна НЕ Я НАЗОВАВА само общи приказки
144
2
 
10
 
! Отговори
Р.Радеф-балалайка преди 2 години
Балалайка - руски музикален инструмент.