Панчугов: Управлението се държи на много тънък баланс

Коалицията имала проблеми, но нямало да се отказва от властта
Обновена: 5 апр 2022 10:06 | 5 апр 2022 10:05, Красимир Ангелов
14

Кризите се отразяват и на управляващата коалиция. Ще остане ли стабилна тя до края на мандата си?

"Проблемът е, че в самата коалиция има съмнения по отношение на способността и на единия, и на другия кандидат за управител на БНБ да се справи с тази задача. В този скандал няма печеливши", заяви политологът Христо Панчугов в студиото на "България сутрин".

По думите на социолога Юлий Павлов, тази управляваща коалиция не е обединена от идеологически ценности, а от идеята да се изчегърта ГЕРБ и да се върне демократичното управление.

"Все по-ясно това управление се държи на много тънък баланс. Политическите партии отказват да отстъпват от своите позиции. Тук е най-големият проблем - дали ще става въпрос за управители на БНБ или за оръжия за Украйна - ние ще виждаме един и същи казус - не опит да се намери решение, а опит да се запази лице", коментира Панчугов.

"Коалицията няма никакви намерения да се отказва от властта. Надеждата, с която хората гласуваха за нея, е те да донесат едно по-добро управление. По-големият проблем е, че партиите продължават да се държат сякаш са в предизборна ситуация", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

"Все по-очевидно е, че имаме някои партии, които се снишават, а една от партиите изнася всички битки и поема негативите. Големият въпрос е, че в този тип конфигурация имаме политика на откази и на шантаж. Подобен тип управление неизбежно ще се провали", смята политологът Христо Панчугов.

Юлий Павлов смята, че управляващите губят доверие и има изравняване с опозицията, но това не е достатъчно ГЕРБ да се върне на власт.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Никаква коалиция не се вижда на хоризонта. Само изританите по ккалчетата, които по свише задкулисието, са намърдани като сельодка един връз друг. И те, "не се отказвали"??? Те не се отказват, ама прангите вече са хванати в мазолетите здрави ръце и...чакат само вдигането на байрака.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и гербавите ги обединява само лапачката! Ненаяли се бандити!
9
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
това управление си отива .
8
0
 
1
 
! Отговори
Не мислА преди 2 години
Така ли? Въобще не смятам, че е тънък. Преговаряха точно за това. Да се разпределят постовете и да седнат на софрата вместо герберите. Какво по-сплотяващо от властта? Та тези никога не са били съмишленици по никой въпрос. Просто властта ги събра, а парата и келепира няма как да ги раздели.
7
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
Следете две предстоящи събития. Избора на шеф на БНБ и отстраняването на Гешев. Ако и двете завършат с неуспех, правителството е пътник. А няма никакви индикации, че ще успеят.
6
1
 
3
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Грешка си, управление няма. Властта се крепи на тънък баланс. И тоя баланс е, че всички са алчни и все още не са си осребрили присъствието. Ще понесат всички обиди и негативи, само и само да напълнят чекмеджетата.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението се държало на много тънък баланс. Коалицията имала проблеми, но нямало да се отказва от властта, защото Про100Киро устройва изискванията на Хегемона. Добър слуга е и старателно слугува.
4
0
 
5
 
! Отговори
истина преди 2 години
Тънък баланс значи дебел паричен интерес . Четворната коалиция е фирма ООД. Обикновено един от съдружниците краде повече от другите, и коалицията се разпада.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панчугов,знаем те чия под..га си.Няма да ти се получи.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вкарат вътре Тиквата, Каскета и Шиши и да се махат!
1
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На ви промяна! Яжте на Рундю ушите :)))))))))) Нали играхте хоро в изборната нощ :))))))))))))))))))) Няма по-жалки от руските форумни вле/чуги.