Боряна Димитрова: Противоречията в коалицията водят до спад на доверието

Експертът смята, че управляващите могат да възстановят доверието
19 апр 2022 15:07, Росен Стойчев
10
Боряна Димитрова: Противоречията в коалицията водят до спад на доверието
Снимка: БГНЕС

Основните причини за спада на доверието идва от скандалите вътре в коалицията. Това обяви пред БТВ социологът от Алфа рисърч Боряна Димитрова.

Експертът признава, че големият спад в доверието към правителството е било изненада за самата нея. Тя коментира последните социологически проучвания.

"Противоречията в правителството блокират дейността на институции. Виждаме това в разногласията за средствата за пътните строители.

Още по темата
Има големи разделителни линии в самата коалиция, които дават отражение върху подкрепата от избирателите на отделните групи. Това правителство дойде с много високо вдигната летва, но настоящата ситуация го накара да остави назад реформаторския ангажимент", заяви Димитрова.

Тя смята, че коалицията може да си върне доверието, ако преодолее вътрешните си противоречия. От коалицията БСП и Демократична България запазват позиции, тъй като не бяха част от противоречията между другите две формации.

ГЕРБ са във вътрешна консолидация, докато Кирил Петков продължава да води по доверие сред политическите ръководители в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Димитрова, забравихте да кажете,че г-н Петков няма качества за премиер.Тича на срещи с ръководството на С.Македония без външния министър г-жа Генчовска, която научава от Скопие какво се разисква на срещите, не предава паметните бележки от тях на МВнР..Обещава еднолично на македонците без да има предвид,че мин.Генчовска може да откаже да подпише договора и НС да се противопостави.Изразходваха за 3 месеци 9 млрд.лв без тая сума да е гласувана от НС.Слуша Урсула и станахме неприятелска държава
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
номер 4.точен си.
6
3
 
1
 
! Отговори
кво доверие преди 2 години
повече са българите одобряващи Путин отколкото тези одобряващи Кирчо, и то според собствените ви анкети..
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
борянке имаш руска муцунка
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са противоречията.Неадекватни, небългари, слуги на американското посолство, които водят антибългарска политика.Политика на лъжа и недемонстрирано насилие.Целенасочено заради чужда нам държава, с чужда нам политика! Натресени, против интересите на българите - площадка за американските агресивни и античовешки интереси.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали пък неизпълнението на обещанията, и нищоправенето, и некадърността не водят до спад в доверието.
2
4
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Вервам на Лена картечарката :)))
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверие ??? Какво е доверието в българския парламент. 0%