Генчовска за газа в рубли: България се държи като достоен член на ЕС

Позицията на България за евроинтеграцията на РСМ остава непроменена
Обновена: 21 май 2022 13:31 | 21 май 2022 13:29, Елка Василева
266
Генчовска за газа в рубли: България се държи като достоен член на ЕС

„България се държи като достоен член на ЕС, спазващ всички приети пакети  санкции. Това ни дава възможност да търсим алтернативи за газ и нефт и прекратяване на зависимостта от Русия“. Това каза пред  bTV външният министър Теодора Генчовска относно информацията, че Германия и Италия са решили да плащат в рубли на Русия за доставките на газ.

Още по темата
„Решенията на Германия и Италия са техни решения, но нали все пак говорим за някаква солидарност в ЕС“, коментира Генчовска.

Тя коментира и темата с евроинтеграцията на Република Северна Македония: „България има ясна и силна позиция за Северна Македония, която остава непроменена. Решението за свикване на КСНС е изцяло в ръцете на президента".

Външният министър обясни, че с нея не са водени задкулисни разговори за вдигане на ветото.

„Чуваме само искаме да вдигнете ветото, а не виждам никакви конкретни действия от тяхна страна. Ние не се пазарим – зад кулиси, пред кулиси, не се пазарим“, заяви Генчовска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойно подковаха Кирчо в ФАЩ.И ние достойно и демократично затъваме.Вие всички министри се редите на опашка да дрънкате глупости.
171
1
 
19
 
! Отговори
Писах по долу преди 1 година
че повече от това няма как да се прецакаме, сега чета друга статия, че гърците ще посрещат руски туристи които ще кацат в Турция и оттам ще минават към Гърция. Еми това е, най най най достойни сме, направо сме слънцето и всички около нас..
170
2
 
16
 
! Отговори
До 181 преди 1 година
Днес я гледах Генчовска, по новините на обед... Имам чувството, че се посмихваше министърката ни май
169
2
 
14
 
! Отговори
България преди 1 година
се държи като кварталния ***, обричайки на мизерия собствените си граждани. За това е виновно предателското правителство, което в близките дни ще бъде свалено и съдено от Народен съд.
168
2
 
16
 
! Отговори
Ама защо ?! преди 1 година
Се трият коментари с факти ??? На кого пречи , истинита за ЕС ... евроатлантическата пасмина , Украйна и т.к ...все недоубни истини в ущърб на България и Българина ?!
167
3
 
15
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Ми не са членове като нас В германия цените в момента са по ниски от нашите
166
2
 
10
 
! Отговори
До 177 преди 1 година
Манипулираните програми в машините за гласуване. Нямаме информация за разписките от гласуването и до днес! За това са виновни Радев и чалгаря Слави, а шарлатаните Петков, Василев и Лорер се въползваха максимално.
165
2
 
22
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Решенията на Германия и Италия са техни решения " каза министъра, а решението на България не е българско решение, ето това е разликата.
164
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България се държи като достоен член на ЕС"Със събути *** и големи очаквания за евтинджос от Хамерика, пак изтеглихме късата клечка-докато просто Киро купуваше газ от щатите, Германия и Италия са се разбрали да плащат през рубли, новината е днес. А това не се рашава в един час, нали? Пак на куц кон заложихме:)
163
3
 
6
 
! Отговори
До-177 преди 1 година
Пенсионерите гласуваха за тях и ппНали затова качват пенсиите - пак ще расчитат на тях ако се стигне до избори
162
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте да излизаме на протести, българи ???? Тия ни заробват в услуга на сащ
161
3
 
21
 
! Отговори
Съвсем сериозно !! преди 1 година
И аз се държа много достойно и повече ПАРНО на петорна цена няма да плащам, заради Киро Мустафа !!
160
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Кадьр е на *итн и славчо милеещият за бьлгария
159
2
 
15
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Гарговска цените на промяната не я бьркат тя е достоен член с поне -15 000 лв заплата без бонуситеПука и , че заради скьпата газ хляба ще е -3 лв в обозримо бьдеще
158
5
 
14
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Таман малко се беше позакрепил бьлгарина малко при - герб и тия дойдоха да го сьсипятЯвно трябва да се търсят вьзможности извьн страната
157
0
 
20
 
! Отговори
бай Дончо преди 1 година
достойнство при идващия глад и студ НЯМА !
156
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки санкциите които се налагат на Русия курсът на руската валута скочи до 60 рубли за долар, за пръв път от 4 години насам. В крайна сметка ние страдаме най много с тези надути цени, заради празноглави управляващи
155
0
 
18
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Според мен отказа да плащат в рубли е с цел да фалира дребният и среден бизнес , друго обяснение няма или процент за кирчо и кокорка ако уредят плащане на по скьп американски гас , който уж бил по евтин ама при производителяМита транспорт товаро растоварване не се споменава че качва двойно цената
154
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавна оставка на тияГлупавиПродажници . Колкото повече остават на власт толкова оовече затъва българия
153
0
 
15
 
! Отговори
Достойно прецакани преди 1 година
не знам дали може повече от това, хем ужким по евтина газ щели сме да имаме, хем парното обаче нямало как да не се вдигне, това било логично. Евтина руска газ обаче минава през страната ни, недостойните все пак ти да видиш си гледали техните интереси и си купуват с рубли, ама това при нас нямало как да се случи, **** мадам