Първите двама на изборите трябва да се разберат

Анализ на Ивелина Славкова и Андрей Райчев
3 апр 2023 14:51, Росен Стойчев
39
Първите двама на изборите трябва да се разберат
Снимка: БГНЕС

"На предния вот сборът от гласовете за ДБ и ПП правеше повече от ГЕРБ, а сега не е така. Дори резултатът да е равен, значи, че ГЕРБ е направил крачка напред. ПП още не са го осъзнали, а когато го сторят, ще трябва да се замислят за политиките си и от това ще зависи сформиране на правителство. Ще осъзнаят, че подкрепата им не расте, дори може да спадне още. Ще трябва да търсят изход в рамките на този парламент и това ще е коалиция. Не се вижда перспективна сила, която да се присъедини към ПП".

Още по темата
Това заяви пред Нова Андрей Райчев..

Със сигурност ПП и ДБ са в нова ситуация. Те говореха за следизборна формула, убедени в победата. Очевидно тяхната периферия не се мобилизра достатъчно. Първите две коалиции трябва да се разберат.

На ПП-ДБ ще им е трудно да бъдат в кабинет на малцинството - винаги ще има някой, който няма да им позволява реформи.  Изненада е, че ИТН влиза, заяви от своя страна социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Според нея съдебната реформа донякъде е червена линия за ГЕРБ и ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 година
КАК МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК С КРАДЕЦ,ЛЪЖЕЦ,ПЪЛЕН *** (ББ) ПРОСТО МИ Е ТРУДНО ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ.А ОСВЕН ТОВА,ТОЙ ШАЙКАТА МУ СЕ НАДВИКВАТ КАТО ПЪДАРИ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е РАЗБИРАТЕЛСТВО?????
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какво викате "срамна коалиция" ?? Значи едно време БСП-ДПС-НДСВ не ви беше срамно, но сега е срамно?
35
2
 
6
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Нямам.спомен в някое правителство досега да не е имало екперти макар и заместници.То като се замисля Борисов е експерт по дължините на маркучите на пожарната и сигурно знае колко вода събира.Не е малко.
34
2
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Грешиш - стигат му за експертно правителство !
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единственото кето има да се разбират тия незаконо родени деца на краваршингтон е кой колко да краде- докато накрая посланико им скръцне със зъби и ще зактанат като пудели с треперещи опашки - а тия дето са гласевали за тях да си помислят българи ли са или индианци
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересува ме още, при положение, че отклониха самолетния трафик да не минава над Украйна и Русия и над България минават много повече самолети, 1. Как се отразява това на въздуха? Ако зле, както твърдят според "зелената сделка" и затова се предвижда да се намали пътникопотока чрез самолети, не е ли в пряко противоречие с декларираната политика на ЕС? 2. Плаща ли се на Б-я и колко за транзит? 3. Колко отрови са изхвърлили постоянно 24/7 патрулиращите в Средиземно море натовски самолети?
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път ще обърна внимание на оевадния факт, че от ЕС ни натрапват абсолютно пагубни за българската икономика действия, като затварянето на въглищните централи, уж за "зелен преход" , а НИКОЙ < НИКОЙ !!! не поставя там въпросът за замърсяването на чернозема, на въздуха и на водите чрез и по повод военните действия. Никой от ЕС не гъкна даже при огромното количество метан, което излезе след взривяването на "Северн поток". И двете коалиции подрепят тровенето на земя. вода и въздух наблизо.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха, изглежда циркът ще се превърне във фарс. По нареждане от Брюксел и Вашингтон.
29
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво разбиране. Иначе ППДБ няма да видят никакъв парламент вече. Не затова сме гласували за тях, за да се разбират с бандитите от ГРОБ. Бойко да си направи коалиция с неговите си дружки от ДПС БСП, ИТН и Възраждане..
28
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв Козяк ви гони? Не виждате совалките на копейкинските резиденти при Мутрофанката ли? Плямпате, каквото ви отърва. Ей , не измря БКП-то. Нарече се Възраждане.
27
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се разберат е мечтата на възрожденците. Вече сънуват кокала, тези комунисти и фашисти накуп.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам да не се разберат, защото и двете формации са ги хванали бесните. Ислам някой журналист да попита вабните клечки от двете коалиции какво им е отнопението към десетките, а може би и стотиците хиляди жертви в Украйна. Искат ли да загиват още и още млади хора, трябва ли да се подклажда вражда за поколения наред??? Наистина ли са на мнение, че военна сила и страна с огромен тил като Русия ще се даде на невоювали и не видяли война младоци в политиката, поставени в услуга на чужди ламтежи?
25
14
 
4
 
! Отговори
До анонимен 23 преди 1 година
Твоят Копейкин никога не е прав. Той е комунистически фашист - най-лошата комбинация.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва. На Радев няма да му е драго, ама...
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да не трябва, ама от козяк са го наредили. Правителство е нужно, за да влезнем във войната. После, може и да се разпадне. Сащисаните не се интересуват от българския народ.
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин ще излезе прав. Ще има годеж на марионетки.
21
4
 
19
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Ще се разберат,няма къде да идат.Нали са създадени от едно послание,командват ги едни и същи англо говорещи.Да му мисли народа,включително и онези,които ги избраха.срам.
20
3
 
12
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Когато две партии правят коалиция да правиш механичен сбор на резултатите им е груба грешка. Почти никога това не е правилно.За разбирането имам въпрос след като ще го изчегъртват арестуваха го и си изградиха имидж като анти Бойко сега ще преговарят с него. Това го има само в *********** работи. Защо не си направят едно сепуко???
19
2
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Тогава минаваме под пряко управление на краварите. Не че сега не сме, но тогава ще е тотално. Като нищо ще пратят войски в Украйна.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията ще прегърне носителите на новия морал и всичко лошо ще бъде забравено! Гледайте сеир.