България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна

Явор Гечев: Трябва да се запазят и нашите интереси
137
България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха Полша и Унгария, съобщи в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Още по темата

"Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че, когато две от държавите реагират по този начин, то ако ние не реагираме по сходен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, тъй че работим. Утре чакам докладите за правните основания на практика, на които са го наложили колегите. Работим в тази насока, ще имаме комуникация с министъра на икономиката, защото той е ресорният министър по отношение на този тип мерки. Предполагам, че във вторник ние вече, събирайки цялата информация, ще има комуникации с президента, който пряко има ангажименти в тази ситуация, тъй че е въпрос на време", каза той, цитиран от БНР.

Министър Гечев припомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн разговори с негови колеги от шест държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са българските интереси ли? Ако искахте евтино, не трябваше да се бичим в ЕС да ни задушават с рестрикции. Трябва да спазваме десетки изисквания: с какво да пръскаме, с какво да торим, което разбира се оскъпява продукцията. И след като сме спазили всичко, не е в наш интерес да закупуваме зърно от тези, които не са подложени на същите рестрикции. Преждеговорящият е (100 думи, които ще цензурират), на първо място омнисексуален плъшок.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обръсни се бе гоше
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кои са тези български интереси, които министърът ще защитава? Олио по шест лева включваше ли се в българските интереси? Тогава причината, както ни се обясни, беше прекъснат заради войната внос на слънчоглед от Украйна. Сега пък вносът на украински слънчоглед и последвалото частично ликвидиране на споменатото ценово безумие пак пречи на българския интерес. Откога интересите на страната се отъждествяват с интересите на браншови производители?
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да чакаме другите за да се сетим че може, страшни мижитурки сме.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така требе, лебо по десетарка. Добре, че не внасяме от Украйна чушки, чесън и боб.
83
0
 
14
 
! Отговори
Eeeex преди 1 година
министъра по-добре да се замисли как една държава във война има селско стопанство, което произвежда дори и за износ, а нашето селско стопанство без война фалира.
82
0
 
14
 
! Отговори
За един преател пита преди 1 година
Не разбрах - отровно/пестицидно/ ли е или е просто по-евтино?
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тая бързина на мислене ще изядем всичкото жито на укрите
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви стиска ***, нищо няма да направите, ще си останете само с мисленето
79
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
моля даиде информация цените на кои бълг храни са се сринали от вноса наукр зърно и храни
78
1
 
11
 
! Отговори
Стругаря преди 1 година
Страхотна новина!Очаквам цена на хляба х2 съвсем скоро и съответно поръчките за S класи и луксозни джипове към дилърите да се утроят!
77
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре ще направим с това решение дано да забранят вноса на зърно от Украйна.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Министър Гечев припомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел" - Брюксел е марионетка на САЩ, останалата част от ЕС включително служебното правителство на БГ усещат възможността да се намали зависимостта както от САЩ, така и от Русия. Хубавото в дългосрочен план е, че търговските коридори между Китай и западна Европа ще се изместят на юг и ще минават през Балкана, а не през Русия. Ако Европа си играе картите правилно ще извлече големи ползи от битките между САЩ-Русия.
75
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе,шшшш,извеяници,АКО евентуалната възбрана у нас се случи,в което силно се съмнявам и вие обвините "местните зърнофеодали",то как ще обясните забраната на Полша и Унгария за тоя внос ?...И ТАМ ли действат СЪЩЩИТЕ нашенски "зърнофеодали" ?
74
5
 
16
 
! Отговори
фори преди 1 година
Нищо няма да се забрани, а и не трябва да се забранява. Нашите производители като искат да продават да си свалят цените, а не да рекетират вносителите.Това се отнася за всичко, а не само за зърното.
73
5
 
18
 
! Отговори
Heh преди 1 година
Спирайте вноса, че ударихте бизнеса на спекулантите. Друго си е родното ескра скъпо зърно
72
2
 
16
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Вкарвайте вече отровата и да се приключва.
71
3
 
26
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Ше забраните ама ше ви дърпам ушите
70
1
 
28
 
! Отговори
мак преди 1 година
Няма как, драги. Току що ек погна Полша, че едностранно въведе забрана без да се допита до ес, ек и армейския поп. А това според тях е недопустимо. Пък и отдавна никой не може нищо да реши, особено, ако е в ущърб на скъпата обична украйна.
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша забрани:Съответната заповед беше публикувана от министъра на развитието и технологиите Валдемар Буда.В списъка на забранените храни са зърнени култури, мляко, яйца, месо, мед, захар, вино, хмел и други.А тука дъра бъра.