Никола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат нагоре

Разчитаме производителите да не използват момента за спекула
20 апр 2023 09:11, Стела Стоянова
86
Никола Стоянов: Ще разрешим вноса от Украйна, ако цените на едро тръгнат нагоре
Снимка БГНЕС


Ако цените на едро тръгнат нагоре, България е готова да разреши отново вноса от Украйна. Това коментира министърът на икономиката Никола Стоянов пред NOVA.

„Разчитаме българските земеделски стопани и производители да разберат, че го правим за тях и разчитаме на тяхната лоялност да не използват момента за спекула”, каза още той.

Още по темата

Стоянов обясни, че миналото лято България е направила „огромна грешка”, като е спряла износа на зърно и така сме загубили традиционни пазари.

Министърът допълни, че служебното правителство продължава битката си за овладяване и намаляване на цените. Той отчете, че при отделни видове храни има спад на цените - например при млечните.

"Диалогът с хранителните вериги продължава. На среща, за да бъдат обсъдени мерките на правителството и проблемите в сектора, ще бъдат поканени всички търговци с оборот над 30 млн. лева", каза още той.

Стоянов коментира още, че за повишаването на цените до есента е имало обективни фактори. Някой по веригата обаче се е опитал да спечели много повече и така се е стигнало до драстични случаи.„Транспортът пада седми пореден месец, инфлацията - генерално”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам познат в Австрия който работи в министерство в Австрия ,знаели как ви каза ,че много държави от ЕС западна Европа не вземат яйца ,жито ,царевица и други ,от Украйна ,за всичко купуват от Южна Америка ,и Ко излиза ,нас и другите държави от балканите ни задължават да купуваме всичко от украй ,а те са тарикатите ,
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видно е, че гълъбът защитава зърнарската мафия. итн са същите защитават само корпоративните интереси, което пък е доста съвместимо и съпоставимо с визията на Мусолини.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е предупреждение към всички спекулати. "Щв ви вкараме конкуренция, ако се опитвате да доите народа!"
58
0
 
7
 
! Отговори
Зърнар преди 1 година
Благодарение на вашите помощи и европейските помощи отново мога да продавам скъпо, йес бейби тази година ще взема не едно а две ферарита.
57
2
 
2
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ... преди 1 година
Кохортата на РАДЕВ И ДОНЕВ----ТЕ ИСКАТ ДА СА НА ВЛАСТ И ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ---- ПАРТИИТЕ САМО ИМ ПРЕЧАТ НА ВЛАСТТА!
56
0
 
6
 
! Отговори
ИЗЛИШЪК ОТ СУРОВИНА. преди 1 година
....ВОДИ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА ПАЗАРНАТА ЦЕНА!!!! --ТОЧНО ТОВА ЩЕ РАЗБИЕ "ЗЪРНЕНИЯ МОНОПОЛ" НА БКП/ДС -- БАРОНИТЕ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО !ЗАТОВА Е ТОЯ СТРАХ И ГНЕВНИ ПРОТЕСТИ ОТ ЗЪРНАРИТЕ!АКО ГИ ПОДКРЕПИТЕ--- УТРЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ПО-МАЛКО НА ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ !!!!!
55
0
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Зърнените барони заради своята вродена тъпота и алчност не продадоха зърното миналата година на 700 лв/ тон , а задържаха спекулативно очаквайки още по големи баснословни печалби , да ама цените паднаха ..тва им е драмата сега зърното е 250 лв/ тон
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шанса цените да останат на сегашното ниво при забрана за внос е нулев. Нали за това протестираха нашите производители на храни, за да вдигнат цените. Ако има внос няма как да ги вдиат, защото продукцията им ще се развали. Вноса е най-бързия механизъм за регулация на вътрешните цени. Приказките че ще фалират е лъжа, искат с малко работа да печелят много.
53
3
 
7
 
! Отговори
ИНФЛАЦИЯТА ГЛАДА И. преди 1 година
....ПОСКЪПВАНЕТО НА ХРАНИТЕ Е ЕДНО ОТ ОРЪЖИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА НАРОДА ---ЧРЕЗ КАЗАРМЕНА "КУПОННА СИСТЕМА" И СЪЗДАВАНЕ НА ПРИВИЛЕГИИ В ОБЩЕСТВОТО НА БАЗАТА НА ПОИТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ!!!!!
52
2
 
8
 
! Отговори
ЦЕЛТА .... преди 1 година
...НА ЗЪРНЕНИЯТ МОНОПОЛ У НАС НА БКП/ ДС Е----ДА ВИ СА СКЪПИ ХРАНИТЕ И ХЛЯБА ДА СТЕ ГЛАДНИ И ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТЕ ПОМЕЖДУ СИ---КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА РУСКИЯ "ГОЛОДОМОР"!ТОВА Е ТО"БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ ОПИТ"---В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!
51
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
КОГАТО "ЦЕНИТЕЛИТНАТ НАГОРЕ"--- пътища колкото щеш....хахахааа..ТОЯ ЛЪЖЕ ---ТА СЕ КИНЕ...!!!!
50
1
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
От чиновник работещ в министерство на земеделието научих следното. Фирми близки до ДПС и БСП транзитират украинско зърно през България за трети страни. В схемата участват и едри зърнопроизводители, които издават фалшиви сертификати за български произход в търговскопромишлената палата. Пушилката която се вдига е заради няколко фирми, които са внесли украинско зърно в България за собствени нужди. Всичко много напомня на износа на оръжие за Украйна през Полша. Уж сме против, ама не точно..
49
3
 
5
 
! Отговори
РАЗБРАХТЕ ЛИ... преди 1 година
...СЕГА ЗАЩО КОМУНИСТИЧЕСКОТО РУСКО РОБСТВО Е ПО- ЛОШО ОТ Т.Н. ТУРСКО РОБСТВО----ЗАЩТО РАЗЧИТА НА ГЛАДА И ГОЛОДОМОРА---ЗА РАЗЛИКА ОТ СИЛАТА!!??????
48
2
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Щото родната много убава... на хартия
47
1
 
6
 
! Отговори
ДАЛАВЕРТАТА С ХРАНИ. преди 1 година
.....Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВША У РОБСКА БЪЛГАРИЯ , ТАКА ГО НАПРАВИ Зърно--"МОНОПОЛА" НА БКП/ДС НА РУНДЬО И ГЪЛЪБЕТО.....ХАХАААА...СЕ РЕ ТЕ ГЛАДНИ ЗА ЗДРАВЕ...!
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не благодаря, не искам тази долнопробна храна от украйна
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тази логика, ако представителя на Мерцидес не може да си продаде скъпите коли ще спрете вноса на Дачия ли бе *** ?
44
2
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 1 година
ГЛАДУВАЙТЕ И МИЗЕРУВАЙТЕ ----ЗА ЗДРАВЕ И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ!!!!
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтиното винаги излиза скъпо,ама ще го осъзнаете след години.
42
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кастата която ни управлява се занимава с лобизъм и защита на собствените й интереси. Имат пари вложени в земеделска земя - защитават зърнарите. Доводите които изтъкват би следвало да защитават и зеленчукопроизводителите от турския внос. Нищо подобно. Безконтролен внос на зеленчуци и събиране на такси от частната лаборатория на Бойко и Сие. Това беше и един от доводите да не ни допуснат до Шенген. Защо Гълъба на Радев мълчи по темата? Кога ще ядем качествени български плодове и зеленчуци?