Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно

Това поставя на изпитание изпълнителната власт
Обновена: 12 юни 2023 12:03 | 12 юни 2023 12:02, Стела Стоянова
373
Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно
Снимка БГНЕС

"В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт", съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство. До момента оставките са девет - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии, съобщава "Сега".

Още по темата

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Стойчев посочи, че ангажиментите му са били към служебния кабинет и е приключил с тях.

От пресслужбата на кабнета написаха още: "Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
3
 
14
 
! Отговори
До 225 преди 10 месеца
Да точно така е.И с всеки изминал ден става все по абсурдно държава като България да продължава да бъде член на ЕС. Дори в Сицилия е по добре.
215
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Герберастките калинки правят саботаж !
214
3
 
24
 
! Отговори
@@@ преди 10 месеца
За великия учен от Америка за България, провъзгласил се сам за академик като министър, е безпрецедентно да си принципен и достоен човек. Обяснили са го точно и ясно: искат да работят и са работили за България, а не за някое си посолство. ППДБГЕРБСДС са очаквали по корем да се влачат и да ги молят, и да са готови на всичко да стоят на постовете си. Все още има и хора на честта в тази държава. Не всички са готови да плюят на самите себе си и върху избирателите си, само и само да са топло местенце.
213
6
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Никой не ще да служи на шарлатани.
212
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Защо е безпрецендно БЕ,това е нормално и демократично за Всички държави във света във който има демократични навици,порядки а не селендурщина,простащина и т.н.
211
5
 
27
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Този какво иска ,да чакат да се изгаври с тях,като ги изгони.Тези хора имат чест и достойнство. Браво на тях.
210
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, какво се жалва, от посолството, както е видно че се прави при управлението на тези превратаджии, ще им спуснат нови имена. Не хора, а имена. Човекът е човек, когато има достойноство. Фигурантите нямат такова. Те сапросто едни марионетки.
209
1
 
19
 
! Отговори
Даже те не преди 10 месеца
Подкрепят преврата на ПП! Въпроса е народа защо спи и подкрепя пасивно ПП и преврата им?! Защо не протестирате?
208
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Следкато националните предатели изрично заявиха, че "законно-незаконно" ще се саморазправят с административни органи по ръководните постове, хората решиха да не им правят кефа поне и да не им позволяват незаконно да ги въртят на пръста си. За онова третополовото е напълно допустимо "незаконно" да уволнява и да си провежда местни избори със свои "шефове на МВР" - бойкот на предателите, гжрантаджиите и чуждопосолствените продажници!
207
1
 
23
 
! Отговори
Не искат преди 10 месеца
Да ечастват в държавна измана и преврат!
206
3
 
25
 
! Отговори
Изпревариха преди 10 месеца
Посолството! То готви нови списъци ;)
205
3
 
35
 
! Отговори
Асенката Василев преди 10 месеца
Чудесна новина! Сега предстои "Консултация" с едно точно определено - Посолство КОИ да са новите Областни Управители !!! .... Тоест направо да НИ наредят и да ни посочат имената. Ние ще ги "назначим"!!!! Това е ИСТИНСКАТА "ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ" ! Те ни НАРЕЖДАТ. Ние изпълняваме - БЕЗРОПОТНО! ........
204
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гълъбите отлетяха!!
203
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чудесно, и бездруго бяха кадри на БКП/ДС/БСП. Новото правителство да назначи други.
202
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков позор, Остаква и затвор!
201
4
 
30
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
Еваларка на Радев. Показа на всички как тия нещ...сници нямат кадри. Ми сложете си свои кадри ве. Гр..нтаджийите вият на умрело към лоната. Всеки либерастки вой е музика за моите уши и душа.
200
5
 
28
 
! Отговори
България е бананова преди 10 месеца
Република, щом като една партия загубила два пъти за 5 месеца избори, а предитова свалена с вод на недоверие след 5 месеца ПАК управлява!! Даже след самопризнание за преврат от Посолството!
199
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целия народ трябва да струпани пред МС и парламента. Не им давайте и един ден повече.
198
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам за вас, но на мен лично ми стана ясно че България е една силно мафиотизирана държава. Държава в която решения се взимат от престъпници като Бойко и Шиши.Това което направиха и правят в момента Кирил и Асен да защитават цялата тази мафия е също мега отвратително.Единственното решение което виждам е някаква форма на революция, при която всичките тези лица да бъдат отстранени.Това чрез избори няма да стане.
197
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сами си признават ПП, че са пълни аматьори (спарвка - Лена), после -защо хората не им се доверяват!