Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно

Това поставя на изпитание изпълнителната власт
Обновена: 12 юни 2023 12:03 | 12 юни 2023 12:02, Стела Стоянова
373
Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно
Снимка БГНЕС

"В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт", съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство. До момента оставките са девет - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии, съобщава "Сега".

Още по темата

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Стойчев посочи, че ангажиментите му са били към служебния кабинет и е приключил с тях.

От пресслужбата на кабнета написаха още: "Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тц, не може така да ни развалят кефа да ги уволним и да се хвалим после пред мисиркитe
235
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами сменяйате ги ... ооо забравих - нямате грам компетентни хора! Който не при ГЕРБ, е при Радев, ДПС или БСП, а в най-лошия случай се борите с Възраждане за кадри. Ууупс! Излиза, че продавачи на хербарии, в бизнес дипломи, не са точно квалифицирани да ръководят държава.
234
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откога, подаването на оставка се счита за форма на преврат..Тва евроатлантиците, верно сте двугънкови екземпляри..
233
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До 242 "България е много далеч от идеята да бъде член на ЕС." - та я кажи, как е в ЕС?
232
1
 
5
 
! Отговори
Лошо Седларов Лошо преди 10 месеца
Допитване на БНТ: "57% от българите са против уволнението на Гешев. Подкрепят го и за политическия б****"
231
18
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Руския губернатор се опитва да прави преврат в България и да пречи максимално.Ето това са Радев,Гешев,Възраждане,ИТН,БСП .... за съжаление
230
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президенто прави преврат
229
3
 
22
 
! Отговори
до 245 преди 10 месеца
Очевидно Джендapенков е притеснен :D Я пак провери какво пише в посолството, че пак си се объркал нещо!
228
5
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 10 месеца
""""България е много далеч от идеята да бъде член на ЕС..."""" ------ Съгласен съм, но алтернативата е турски в.лает.
227
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фашизираните гълъби сигурно си мислят, че някой ще се притесни от тяхното "отлитане" от държавното гнездо.. Ами не!! Няма!
226
1
 
9
 
! Отговори
до 237 преди 10 месеца
до: "до235" Ти 100% си ходил с Киро в "сицилиевата долина" . Отдалеч биеш на Литмус!
225
3
 
26
 
! Отговори
Димитрий преди 10 месеца
Само заради това че е направена коалиция която преди изборите казваха, че никога няма да се случи е достатъчно за да си подадеш оставката. Иначе за какво са ни избори след като каквото сме обещали майната му в името на доброто на портвейл извинете те казват в името на доброто на ДЪРЖАВАТА .Едни такива са ****** .Всеки се сеща.
224
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според мен такова ниво на обвързване на мафията с държавата, каквото има в България има само при конкретни африкански режими при които решенията се взимат от няколко човека.Тук също, подобно на тези африкански държави, решенията се взимат от хора като Бойко и Пеевски.България е много далеч от идеята да бъде член на ЕС.
223
3
 
24
 
! Отговори
Анти Тяло преди 10 месеца
Никой не иска да работи с предат3ли!!!
222
3
 
22
 
! Отговори
Денков, преди 10 месеца
да иде да се оплаче на арменския поп..Нали са много кадърни, таман ще видим доколко?
221
3
 
27
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
Всички претенции към гласувалите за Гърбавите и за Мериннджеите! Такава "промяна" ще получите, че внуците ви ще ви п.суват!
220
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофобите, понеже са страхливци по презумпция, са готови и майка си да продадат, че току виж някоя сутрин Путин се пъхнал в постелята им..
219
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой нормален българин ще работи с назначени от чуждото посолство самоизложили се по най-елементарен начин, поради елементарното си черепно съдържимо, плаз модии? Това е самоубийство.
218
17
 
6
 
! Отговори
Мария преди 10 месеца
А бе всички сте безпрецедентни и Радев с безпрецедентната си алчност за власт и интригантстване,и вие не сте по различни,а на всичко отгоре си го избрахте за втори път,и Гешев с неговите индиректни ,,доказателства" .А Борисов си мълчи и ви гледа сеирите до къде ще стигнете.А според нормалните хора в България ,като ви гледаме ще стигнете до кривата крушаТа те така
217
3
 
30
 
! Отговори
До русофилите злобея преди 10 месеца
Какви "русофили" ви гонят бе, платени тRолове на управляващото посолство с посланник - местен губернатор? Никой тук не Ви говори за Русия, даже и не мислим за нея. Тя ви се явява само в кошмарите на вас - народни предатели, които схващате с подсъзнанието си, понеже съзнание нямате, че ще дойде и за вас Видовден и ще си платите за това, че продадохте България и българския интерес! Gрантаджии елементарни! Pодлоги на чужди сили и интереси! Толкова ли нямате свястна работа, че се продавате евтино?