Повишаването на военния капацитет - приоритет на кабинета

Денков: Това е гарант за мира
51
Повишаването на военния капацитет - приоритет на кабинета
Снимка: МС

 Мирът се постига тогава, когато всеки агресор знае, че ако нападне, ще бъде наказан. За да се чувства спокойна страната ни, трябва да развием своя военен капацитет, защото рисковете не са изчезнали. С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към ръководителите на службите на военния аташе към задграничните представителства на България при откриването на тяхната конференция, съобщиха от правителствената пресслужба.

Повишаването на военния капацитет ще бъде една от задачите на правителството. Според премиера това не трябва да се случва на парче. И модернизацията на армията, и развитието на личния състав трябва да вървят в комплект. Те трябва да бъдат разглеждани не само в контекста на българския капацитет, но и по отношение на връзките на България с партньорите в Европейския съюз (ЕС) и НАТО. В същото време трябва да се засили и развитието на приложно-научната дейност във военната област, в която нашата страна има традиции, подчерта акад. Денков.

Според него поне от няколко години насам забавянето в развитието на военния капацитет не се дължи на икономически трудности, защото въпреки различните кризи България се развива сравнително добре. Проблемът е в политическата неувереност как искаме да се развием в рамките на двата съюза. „През последните години България излъчи смесени сигнали към партньорите в ЕС и НАТО. Това пося напрежение и дори разделение в обществото, което е проблем за националната сигурност. Именно поради тази причина ние все още не се възползваме пълноценно и като военен, и като политически капацитет от възможностите, които ни дава участието в тези два мощни съюза“, отбеляза министър-председателят.

Той благодари на военните аташета за тяхната специална роля на военни дипломати, разузнавачи, парламентьори по света, които печелят доверие за България в партньорските мрежи и на чиято помощ правителството разчита, за да взима правилните решения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 10 месеца
Хер Флик и Хер Смоухаозен на преден план
36
0
 
0
 
! Отговори
Хахах преди 10 месеца
"Велик е нашият войник", песен от преди 1989 г.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
айдеее много пари се похарчиха пак за скъпи играчки....
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С кого ще воюваме???
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да си мнооого зле умствено, за да не виждаш, че Украйна беше фрашкана с оръжие и това не е за мир. Мозъчните болести са различни. И медиците казват, че са най-опасни, защото хората, ако не си вземат хапчетата, са непредсказуеми и силно вредни за обществото. Да, зависи и какви хапчета вземат.
32
4
 
6
 
! Отговори
Юруш другаре !!! преди 10 месеца
Изкукали пенционери с оакани памперси масово започнаха да се жалват във форума !!!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди гарант за мира беше глобализацията. Щом сме били търговски партньори, нало било да се нападаме, Даже Кирил Петков проповядва същата теза с Македония. Да, ама не. Точно чрез търговските връзки Западът реши да блокира Русия. Не успя. Просто защото западното мислени ВИНАГИ е било ограничено и високомерно. Гаранции няма. И причината за военния конфликт в Украйна е точно лакомията във въоръженията, лакомията на САЩ-анския военно-промишлен комплекс.Докато САЩ не станат нормална държава няма мир,
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В нЮЙорк при сградата на ООН би трябвало да има поне 2 скулптури, които демонстрират желанито на народите да няма войни. Едната е от швед, представлява револвер, чието дуло е удължено и завързано на възел, а другата е на Евгений Вучетич, представлява мъж, който изковава от меча плуг. ( За младите, които не са виждали - плугът е инструмент, като широк нож, с който се оре земята) Посланието не се прима от Щатите. видно е за всички,
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо да мисли как да повиши доходите на населението и да оправят здравеопазването ще увеличаваме военния капацитет. Продажни Плъхове такива.... после да изпратите хората в украйна сега господарите са ви гневни че нямаме армия и няма какво да изпратим и са ви дали инструкции да увеличите капацитета...
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за какво ние НАТО ще ни пази нали така казваха???? да си *** оръжията....
27
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
изтриха ми коментара
26
2
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 10 месеца
Българският войник взема по-малко от касиерка, бе, пич, за какъв личен състав говориш? Такъв не остана. В момента всичко живо напуска армията, защото всяка друга работа е по-приятна и по-добре платена. Добре дошли на пазара на труда. 100 пъти вдигахте минималната заплата, а тази на войника - НЕ.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те като дойдат руснаците, тия отворковци ще са по границите с перуки.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъвто и военен бюджет да имаме, колкото и оръжие да се трупа, страната ни е напълно учзвима поради простата причина, че сега военните действия се управляват чрез сателити, а сателитни системи ние, като държава, а и ЕС , като общност, нямаме. Имат САЩ, Русия и Китай. Приказките на Дянков, че повечето оръжие водело до сигурност с пример Гърция и Турция, са абсолютно неприемливи. Самите две държави постоянно конфликтуват, а пучът срещу Ердоган не успя благодарение на Путин и руското разузнаване,
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всички се разоръжават ние се въоръжаваме нали сме в нато ЕС за какво говорим за армия
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако нападне врагът ние го караме да се храни сутрин обед и вечер
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще дадат още пари на американцире за НИЩО?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а да видим кой ше купи кубинки
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С какъвто и военен капацитет да се обзаведем,едно е ясно - руснаците ще ни оператор за броени минути .....Така че, без напъни, господа !
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повишаването на обема на продукцията е съпроводено с разширяване на производствената площ, закупуване на необходимите машини за производство и модернизация на производствения процес. Всичко това струва много пари, а войната в Украйна до 1 година ще спре. Как ще възстановите тези високи парични разходи за разширение на производствената линия, професоре? Или да му мисли Боце?