Земеделците ще получат близо 700 млн. лв. през декември

През следващата седмица излиза графикът
Обновена: 3 ное 2023 15:20 | 3 ное 2023 15:10, Камелия Цветанова
16
Земеделците ще получат близо 700 млн. лв. през декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември т.г. е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи активно съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите. В разговора участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на ДФЗ и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лв., е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подпомагане по директни плащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се запознаят с резултатите и да преценят дали да подадат възражение в 14-дневен срок чрез Системата за електронно услуги (СЕУ), или да оттеглят парцела си.

В хода на срещата зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще помогнат както организацията, така и начина на работа в сектора. Премиерът акад. Денков приветства конструктивния подход и увери, че правителството е готово да влезе в експертен разговор по всяко едно от предложенията, така че да се изработят най-ефективните решения в дългосрочен план.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: земеделциплащания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Давайте давайте 690 000 000 за 1% от земеделците
14
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 6 месеца
До Аз,колко повецхе да им се даде на тия ненаситни пенсионери,не се наядоха и не се накрадоха,за какво са им милиардите дето се къпят в тях,явно ще си ги носят на оня свят,друго обяснение нямам за тяхната безгранична лакомия и на тях бих им пожелал да си купят свещи и лекарства,но са здрави като камък и хич не се канят да умират гни ди те гну сни
13
0
 
3
 
! Отговори
А тези,дето преди 6 месеца
Ги подкрепяха ,ще пият една студена вода.
12
2
 
1
 
! Отговори
ЦИКросицаматева каза преди 6 месеца
"Софтуерът, с който ние гласуваме, е засегнат. Направено е второ доверено изграждане, извън процедурата на ЦИК. Най-големият риск е да се инсталира този софтуер на машините. Флашката, която ЦИК е дала на Сиела е от довереното изграждане на 20 октомври. Флашката на зам.-министъра е от 25 октомври. Въпросът е защо се прави и къде е флашката, посочи тяПрочети още на: https://dnes.bg/izbori-2023/2023/11/03/rosica-mateva-posledstviiata-za-mashinnoto-glasuvane-sa-seriozni.588065
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като се замисля , кабинетът се справя добре . Преди беше : Аз давам , аз строя , аз правя .
10
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
категорично съм против да се дават пари на зърнарите нито хлябът стана 1 левнито месото излезе информация за изклани животни в една ферма при толковазърно да се колят животни това е престъпление
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
а на пенсионерите няма ли да дадете коледни добавки?!?!
8
1
 
6
 
! Отговори
Кой е Наведенков преди 6 месеца
От Козяк с по една ръка са бръкнали в задните отверстия на двете дебели момчета юристчето и пожарогасяча. А те на свой ред са бръкнали с по две ръце в задните отверстия на Кричо и Кокрочо. Това обяснява кривата усмивка на единия и ококорената физиономия на другия. И накрая, Кричо и Кокрочо са бръкнали с четири ръце в злощастния отвор на едно безгръбначно, амебоподобно, силно наведено създание на име НАВЕДЕНков. Движат ръцете му и го карат да кима когато е нужно. Това сламено *** е образа на България пред света.
7
1
 
3
 
! Отговори
Иса преди 6 месеца
Плащат изборите и сега им трябват пари!Свещи да си купят за семействата с тези пари!
6
2
 
4
 
! Отговори
Бай Драган преди 6 месеца
Много добре пак ще ядем чужди гмо вкусотии
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия от ПП раздават милиони ,повярвахме ви )
4
4
 
7
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
Призовавам всички политици, журналисти и народни представители, дерибеи, зърнари, грабители експлоататори, злоупотребители с народни пари и врагове на народа, да бъдат екзекутирани публично на площада пред Народното събрание и Общината.
3
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
А пенсионерите, за тях ще се намерят ли Коледни, а г-н химичен? Да ти припомня ли една твоя реплика? Цитирам "може и да се намерят пари за Коледна добавка!" Ако ще даваш, давай на всички, не само на Покрайна и на някои уж земеделци, защото всъщност и тях земеделците отново ще ги измамите.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мда, 700 млн могат да послужат за тоалетна хартия за външните им тоалетни. Много щедри. А иначе добро-лошо, това е нашето земеделие. Поне да не си купуваме краставици домати, селъри, тикви от италия, испания, аржентина. А не дай Боже отАмерика или Англия.
1
5
 
12
 
! Отговори
Държавен Рекет преди 6 месеца
Ще има за бентлита и майбаси. ГЕРБ вече трябва да са доволни? Или пак не са?