Германски медии: ПП-ДБ загуби подкрепата и на западните дипломати в София

ГЕРБ остава най-популярната политическа партия в България
29 мар 2024 19:30, Нели Христова
135
Германски медии: ПП-ДБ загуби подкрепата и на западните дипломати в София
Снимка: БГНЕС

Коалицията" ПП-ДБ загуби подкрепа и сред западните дипломати в София. Това пише германският ежедневник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" в анализ за политическата обстановка в България.

"Не можеш да се държиш така, сякаш имаш право да управляваш страната сам с дял от около 20 % от гласовете", казва един от събеседниците на ФАЦ в София, обобщавайки мнението за "Продължаваме промяната", което очевидно е доста разпространено сред дипломатическия корпус в българската столица.

Всъщност проучванията на общественото мнение от много месеци насам показват, че ГЕРБ остава най-популярната политическа партия в България. Последните данни на авторитетния институт "Алфа Рисърч" са от средата на март и показват, че ГЕРБ е с рейтинг на популярност от около 22,5%, точно пред "Партията на промяната", която е с почти 20%.

Една от разликите между двете партии обаче е, че Борисов изглежда е приел необходимостта от коалиция, докато много политици от "Продължаваме промяната" все още се държат така, сякаш има възможност да управляват без ГЕРБ. Окуражен и от сравнително добрите социологически рейтинги, Борисов изглежда е стигнал до извода, че нови избори ще му навредят по-малко. "Нека българските граждани да решат чрез избори кой и как да управлява България", се казва в изявление на партията, разпространено след провала на преговорите за обединение. Това е, което ще се случи сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ ще сложат санции на бг както заради ГЕРБ и ДПС сложиха Нагницки.
56
0
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Ицето дебаркира у тоалетната
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за смана на пoдлoгaтa на деда Байдън , че се усмърде .
54
5
 
22
 
! Отговори
Голям праз преди 1 месец
Важното е, че изгубиха доверието на хората. Дреме ми за западните дипломати. Българските политици трябва да работят за българските граждани, а не да се борят за любовта на треторазрядни западни и американски чиновници, заточени от правителствата си за наказание в държавицата ни.
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да се Борис срещу " врага" си,и в крайна сметка да се " гушнеш" с него,с " идеята", заедно да " управлявате"!-:( И същевременно,това,Не означава,че ГЕРБ " печели"!! Ще Има изненади и на тези избори! И ще е Факт!-:)
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще има нов ляв проект?
51
2
 
10
 
! Отговори
жужет преди 1 месец
САЩ вече да пращат СУАТОВЕТЕ тука и да оправят тая върхушка. Едно време се разправиха така с Ескобар и подобни. Тука нивото вече стана такова, брутален феодализъм и мафия няма край.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тук също!-:(
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20% от около 25% гласуващи... Смятайте колко подкрепа са имали, защото на предстоящите избори и толкова няма да имат. Реално нито една политическа организация няма представителност за българския народ. Те сами си се делигитимираха през последните 35г.
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проектите са само руски и мафиотски! Дори ДПС не е турски!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тия извратеняци дават ли си въобще сметка какво подкрепят , нали подкрепяха досега Кирчо .
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са проект на Демократите в САЩ и на президента Радев
45
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ е преди 1 месец
Немско европейски проект, ПП са проект на Демократите в САЩ!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм гласувал за всички партии и за бизнес блока на жорж ганчев и за байко шефа, и за пп, и за волен сидеров и за вмро и за царя и на местни избори дори и за независими файдата е никакво все същото е докато не проработи "СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА" които са на 100% компроментирани държавата няма да се оправи разберете го кой уби трактора нотариуса кой поръчва
43
2
 
7
 
! Отговори
Къде видяхте тия преди 1 месец
политици. Това, че тези мижетурки от НС и около него се изживяват, като такива не значи, че са политици. Сбирщина от мафиоти, пииирси, ментално увредени, обсесирани, откровени дбл и подобни не са политици, те са бг политици, на които всички се присмиват.
42
2
 
2
 
! Отговори
Мустафа Taшak преди 1 месец
Спеца е нашио човек.
41
4
 
25
 
! Отговори
Който гласува преди 1 месец
За ПП иска още 3 години всеки 6 месеца избори и постоянна криза! ПП нямат умствените ресурси да изкарат един пълен мандат!
40
3
 
16
 
! Отговори
АСЕН ВАСИЛЕВ СЪБОРИ преди 1 месец
ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ... ЦЯЛА ЕВРОПА ГО ВИДЯ И ГО ОСЪЖДА........ ПИТАТ ГО:ЗАЩО.??....... ГАБРИЕЛ БЕШЕ ПОДКРЕПЕНА ОТ ЕВРОПА....
39
4
 
29
 
! Отговори
САЩ са разумни преди 1 месец
Като виждат че Проекта Украйна или Проекта ПП не носят печалба а само загуби, ги закриват!!
38
4
 
24
 
! Отговори
Асен натрупа преди 1 месец
40 милиарда дълг за 3 години и 30% инфлация!