Deep Purple идват на прощален концерт у нас

Голямото сбогуване с бандата ще бъде на 14 май в София
19 дек 2016 10:30, Александър Попов
17
Deep Purple идват на прощален концерт у нас
Снимка: Moko Solution

Една от най-великите рок групи в историята на музиката - Deep Purple, идва за голям концерт в София на 14 май в "Арена Армеец", съобщиха организаторите от Moko Solution и NuCoast.

Той ще бъде част от световното прощално турне на легендарните музиканти "The Long Goodbye". По време на паметното шоу родната публика ще чуе и песни от новия студиен албум на британците "inFinite", като само преди броени дни бе пуснат и първият сингъл от дългоочаквания проект - "Time For Bedlam".

Естествено, ще звучат и неостаряващи класики като "Smoke on the Water", "Hush", "Perfect Stranger", "Burn", "Lazy" и много други.

"Дългото сбогуване" на пионерите на хард рока няма да мине без изненади. На сцената на най-голямата зала в България ще излязат и специални гост-звезди, които за момента се пазят в тайна.

Билетите за най-дългоочакваното шоу на 2017 г. вече са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 60 до 100 лева.

Легендите от Deep Purple стартират шеметната си кариера през далечната 1968 година. Биографията им включва мултимилионни продажби на хитови албуми, сред които "In Rock" (1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" (1973), "Perfect Strangers" (1984).

Бандата е обявена за “една от най-влиятелните групи в света", имат и рекорд в Книгата на Гинес - за "най-шумната група в света" с концерта си в Rainbow Theatre в Лондон през 1972 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Deep PurpleАрена Армеец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Perfect Straiger преди 7 години
Велики и Непреходни. Разтърстваща музика с въздействащи текстове. Спомням си годините като деца когато ги слушахме на монокасетофони Унитра (такива имаше 1973), а който имаше двойни албуми (закупени и донесени от моряците) беше номер 1. Това беше началото.
13
0
 
2
 
! Отговори
Floyd преди 7 години
Пичове, не зная нищо друго, освен, че синът ми, който е на 5 години им е фен. Това ако не говори за групата, пепел му кажете! Ха, наздраве за вечните групи - много са!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За академия е малко силно... но и така става.
11
1
 
7
 
! Отговори
супер преди 7 години
Никога няма да забравя първата ми среща с Диийп Пърпъл, пред хотел Кемпински, през далечната 1998 г. Просто уникални ! Охраната направи всичко възможно да ни изгони, но Роджър ги усмири и дойде при нас и се снима с нас, същото направиха и останалите. А ние бяхме само двама младежи на по 20 години, никой друг нямаше пред хотела след първия им концерт в България. Незабравимо !
10
3
 
26
 
! Отговори
човек преди 7 години
НЕ ИНСТИТУЦИЯ - А АКАДЕМИЯ.
9
9
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Преди около 40 години бяха велики.
8
31
 
3
 
! Отговори
dp преди 7 години
Не ги харесвах и преди - но имат няколко песни, които харесвам (сещам се за 3, само една от които е типична за тях - "Highway Star").Но при толкова много групи и групари с по един пожизнен хит това да не е малко.
7
3
 
34
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Човече, тази банда е институция в музиката.Явно никога не си чувал музика, или нямаш понятие що е музика.
6
1
 
47
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Добре,че имаше Метроном и Свободна Европа,за да ги слушаме,когато бяха в силата си!Младите едва ли да ме разберат!Но факта,че се слушат толкова години говори за класата им!
5
31
 
4
 
! Отговори
none преди 7 години
Интересно е че в БГ тези рок банди са още популярни. Там от дето идват вече отдавна им е минало времето.
4
4
 
18
 
! Отговори
ал преди 7 години
Б*астун ти е главата.
3
1
 
11
 
! Отговори
al преди 7 години
*** ти е главата.
2
1
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Велики! А на снимката са под U1 в Кройцберг (Берлин), непосредствено пред спирка Шлезишес тор а.к.а. Шлези. :)
1
58
 
4
 
! Отговори
none преди 7 години
Да не забравят бастуните!