Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис

В НАТО имало здравомислещи, които охладили плама на Зеленски
16 мар 2022 12:55, Елка Василева
262
Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис
Снимка: архив, БГНЕС

Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно, но "има известна надежда за постигане на компромис", заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Същата оценка дават и някои украински преговарящи, включително служители в офиса на президента Володимир Зеленски, добави той в интервю за руската телевизия РБК.

Още по темата
Коментирайки изказвания на украинската страна за хода на разговорите, Лавров прикани да се даде възможност на преговарящите да работят в по-спокойна обстановка, без "нагнетяване на поредната истерия".

Русия е готова за подобни контакти и в бъдеще, но трябва да се знае "каква е добавената стойност" от тях, посочи той.

На срещата си с първия дипломат на Москва в Анталия на 10 март украинският външен министър Дмитро Кулеба не е представил според руския му колега "никакви нови идеи".

Сергей Лавров припомни неотдавнашните призиви на Зеленски, както се изрази той, "НАТО да затвори небето (над Украйна), да започне да воюва за Украйна, да вербува наемници и да ги насочва към фронта". "Всичко това бе изложено доста агресивно, но реакцията на Северноатлантическия алианс, в който все пак има още здравомислещи хора, явно е охладила този плам", коментира руският външен министър.

"Ясно е, че Украйна не е член на НАТО. Разбираме това. С години слушахме за отворени врати, но вече чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя трябва да се признае", каза вчера Зеленски във видеообръщение към лидерите на страните от Обединените експедиционни сили - европейско сдружение начело с Лондон, организиращо общи военни учения.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
каквото и да плещи тоя по гьобелс,Света ни вижда как путин и руснаците обстрелват жилищни комплекси,как милиони жени и деца бягат от разрушените от руснаците домове...безсмислено...убийствата в украйна превърна думата "руснак"в...м.ъсна дума...за векове...той се пазари... и продължава да убива...и китай помага...и беларус...Спрете убийствата...безбожници,децата ви векове след вас ще носят позора и срама!!!
193
3
 
6
 
! Отговори
Брей .. преди 2 години
За три дни всички станахте по големи католици от папата или по големи украинци от самите тях или нещо като по македонци от българи а всъщност мазни червеи или по големи натегачи от Саломон Паси ! Къде бяхте всички борци за мир, когато любимата ви Юесей "донасяше" демокрацията във Виетнам Ирак Югославия Либия Сирия.....не ми стига страницата, като им сриваше градовете безмилостно с ракети.
192
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със загубата на Крим и двата региона Донбас и Луганск, Украйна загуби 80% от енергийните си ресурси + 13 военни предприятия. Приказките, че Путин иска да помагана рускоговорящите ги пазете за малките деца и русофилите, аз следвам парите. Реално Путин е крадец на едро.
191
2
 
4
 
! Отговори
лудото Джудже преди 2 години
ще бъде разкъсано от собствения руски народ . Джуджето прави руснаците по-бедни всеки ден, избивайки братовчедите си украинци и унищожавайки земята им. На обикновените руснаци им е ясно , че разрушенията , които са причинени от Джуджето ще се върнат при тях.
190
2
 
4
 
! Отговори
фашистите преди 2 години
от кремълската хунта - на бесилото. Тоя също. Тея надменни *** се мислят за богове , а всъщност са едни обикновени террористи които крадат територията на съседите си Грузия и Украйна.
189
2
 
5
 
! Отговори
лавроФ куция кон преди 2 години
"Не сме нападали Украйна "
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 222 - Ти наистина си "никой"! Пиши на български бе пез'венк или не са ти платили "шефовете" от ГРУ???
187
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то много убаво в раша, но не мога да разбера защо елита на РФ праща жените и дъщерите си да раждат в САЩ, държат парите си в швейцарски и английски банки (не в рубли и рупии), почиват в Италия, на Френската ривиера и по островите (не в Сочи и Крим), децата и внуците им учат в "гад.ните" западни колиджи и университети, поръчват яхти в Германия, Италия и т.н., пазаруват злато и кожуси в Дубай и ОАЕ, пият уйски и шампанско (не водка)... и т.н.???
186
7
 
4
 
! Отговори
никой преди 2 години
Тука много пребити украинчета има като чета коментарите , трябва да я е ясно че тази война е за оцеляване на руския народ и няма да има компромиси и отстъпки този път. Украйна каква държава е това е трочнски кон в Европа сложен от САЩ. Трябва да се раздели на 20 парчета и унишожи.
185
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го слуша тоя изпeркал чичак. Вчера каза, че не били нахлували в Украйна. Ясно че е пудела на Путин и говори каквото му се каже, ама изобщо ли не се усеща какви тъпотиии плещи и се излага пред света.
184
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нефта тръгна надолу. Явно че светът се оправя и без руския петрол.
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заменям един стар iPhone, два чифта дънки Rifle, 4 стека Кока-Кола (1 литър) и 6 упаковки дъвка Wrigley's spearmint за апартамент в Москва!
182
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е богата държава. Има ресурси да издържи всяка криза. А щатшите ги часа нова икономическа криза като 1929-та. Половината им население живее в трейлърови паркове, другите се търкалят бездомници по улиците. Четете кащкво пишат братятга американци. Че и интернета им забил.
181
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия спечели войната, а Европа да си дундурка укрофашистите с които се сдоби. Заляха ни с фашисти, това е.
180
2
 
2
 
! Отговори
лаВрал, преди 2 години
лаВрет, будет лаВрать
179
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговорите с Украйна са грешка от страна на Русия. Каквото и да подпишат, не могат да разчитат, че украинците ще го изпълнят. Вече доказаха, че с тях не трябва да се преговаря. Между другото и американците нарушават всичко, което подпишат щом решат, че вече им е неизгодно и няма да има щета за тях да нарушат договора, който са подписали. С такива всяка договореност е безмислена.
178
3
 
7
 
! Отговори
Мислител преди 2 години
Колкото повече украинците ритат з-ка на злото джудже - толкова повече шанс за компромиси ще има!
177
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е дипломат от висша класа. Зеленски му диша прахта. Кво нато ми раздувате тук? Една зелка се изказва по тв-то. Пълен смЕх.
176
0
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
До Анонимен 161В момента да, но в исторически план не могат да се сравняват с БА!!!
175
3
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи руснаците много добре знаят какво ще стане! Знаят защото го видеха във афганистан! Там с ракетка дето струва 10к долара сваляш самолет дето струва 20млн. долара! Така, че нато и сега могат да дават ракетки на украйна и колкото повече се продължава войната толкова повече гуми русия и като пари и като подкрепа и като хора даже! Таз война доста намирисва на афганистанската, само дето сега русия не праща много много самолети над украйна понеже виде къв го яде в афганистан! Та така!