Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияукрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
Слава на Усрайна! преди 1 година
Украйна побеждава Русия всеки ден по много пъти, но в алтернативните реалности на съзнанието. Също като душевно болните.
217
5
 
7
 
! Отговори
Докога??? преди 1 година
90% от украинските "бежанци" пристигат в България за ТРИ приятни месеца на българска издръжка! Бях няколко дни в Равда, Слънчев бряг и Несебър по работа, Навсякъде луксозни скъпи украински коли, кръчмите и магазините пълни! Всичките получават по 1200 лв месечно и си живеят живота. Същото е в Банско. Какви са заплатите на "работещите" бедни, а пенсиите???
216
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 1 година
А хохлите я карат предимно без загуби....
215
2
 
9
 
! Отговори
Колко ще стои? преди 1 година
Забравихте я тази статия. Колко време ще стои още? А заглавието е всъщност пропагандна теза на британското разузнаване.
214
0
 
5
 
! Отговори
ПИСНА НИ ОТ преди 1 година
ПРИКАЗКИ ЗА УКРАЙНА, ЗА РУСИЯ, ЗА МАКЕДОНИЯ..., А КОГА ЗА БЪЛГАРИЯ БЕЕЕЕ!!! ЩО ЩЕ РЕЧЕТЕ ЗА ПРЕВОЗВАЧИТЕ, КОИТО СА ЕГОИСТИ И ГЛУ ПАЦИ. ИМАЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИСКАНИЯ. А БЕ ХОЛУНКОЛУ - ИКОНОМИКАТА И ПОЛИТИКАТА СА ЕДНО И СЪЩО. ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ ВЪЗРАЖДАНЕ И НЕ СЛОЖИ РЕД С ЕДИН АКЦИЗ НИЩО НЕ СЕ РЕШАВА. ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ САНКЦИИТЕ И ДА СКЛЮЧИМ ДОГОВОРИ ЗА ЕВТИНИ ГАЗ И НЕФТ!!!
213
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Ей, верно бре , Зеленски е стигнал до портите на Москва" Та кой е агресор в тая война? Кой е новия Хитлер?
212
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До джо Ти, Акчо, какво знаеш за британското разузнаване? Това, което ти е казала баба ти от БСП ли?
211
1
 
6
 
! Отговори
.. преди 1 година
А, един мармот загъва пропагандни материали в станиол ...
210
3
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Ингилизите, ако не друго, са копирали от Гьобелс 1:1 буквалната технология на неговата забележителна пропаганда. Но, ядец. В 21 век ние, хората, разполагаме с такива разностранни канали за информация, та и с тази технология те не са в състояние да ни излъжат и манипулират, както си въобразяват. Колкото за доставките на оръжия от Байдън, те по-скоро ще допълнят пейзажа на полята с огромните купища от скрап за новия Азовстал, който руснаците ще построят отново.
209
2
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Бря!!!!!! Ама верно ли ????
208
2
 
10
 
! Отговори
113 преди 1 година
Като се има в предвид , Бг-медии на КОЕ МЯСТО се намират по свободата на словото и печата , как да вярваш на постоянното ЕДНОСТРАНЧИВО ПИСАНИЕ !?
207
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, верно бре , Зеленски е стигнал до портите на Москва !Как звучи само , А !
206
0
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
До Някойпоне един означава , че може и да е повече от един ,ама още не сме го измислили как да го измислим:)
205
9
 
2
 
! Отговори
ники преди 1 година
Олее, днес покрай Херсон са изринали сума ти руснаци от завладените територии. Скоро и от цялата страна.
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама трябва да им съчувствам ли?
203
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в мариопол отдавна се вей руското знаме мишките на азов се крият в миша дупка от време на време излизат руснака ги плен--а тия говорят че обсаденият мариопол безсрамни са тези бг журналисти пишат такива глупорсти
202
11
 
19
 
! Отговори
джо преди 1 година
То Британското разузнаване май черпи информация от леля Пена, от Долноуйно . Даже когато Украйна капитулира, още поне година ще громи Русия по данни на Британското разузнаване.
201
5
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Съвременното британското разузнаване,за разлика от своите предци, и известно с прецизна работа.Ето напр.- важен служител от разузнаването е изчезнал -откриха го за 3 дни,заключил се отвътре в тоалетната!? И сега много прецизно са изследвали руските загуби-пропуснали са даже да кажат какви загуби са нанесли на руската армия при нападението срещу Змийския остров на 8/9 май! 3 самолета Су24,един СУ27,три хеликоптера Ми8 заедно с десанта,един Ми24 и един корвет!...Упс,това не са руските загуби...
200
3
 
15
 
! Отговори
Леле малее преди 1 година
Тоя, дето се е опитвал да драска по тая чернова, добре ли е? По-добре да смени тревата. Качеството на гарата е много по-добро.
199
0
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Анонимен Ех,момко,добре,че не си риба.На гола кука щях да те хвана.Ама,хитър и умен си като гол шаран.Питай защо.