Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
20
 
20
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 2 години
Излагация, излагация. Мен ме е срам, заради руснаците. Направо не ми се мисли, ако ти видят руския паспорт където и да е, какво ще ти кажат. Подобно поражение Русия не е имала никога.
197
17
 
18
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Пишете си глупости колкото искате ако ви успокояват, но дефакто съмрта точи косата си за вас американски ***. Милионите загуби не попречиха Русия да спечели ВСВ. Честит ден на победата.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200Време е да те мобилизират.
195
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В името на Велика Русия, всякакви загуби са допустими и маловажни.
194
16
 
22
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
...твърди британскогото военно разузнаване... А Россия неуклонно върви напред
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar PowerОБЯСНИ БЕ ,ЧОВЕК.НЕКА НИ СТАНЕ ЯСНО.
192
9
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Solar Power- А казал ли е нещо Дядото за нас, които не сме русофили, нито Путин ни е любимец, но не си кривим душата за истината, че Украйна не бе нападната безпричинно а за да се предпази Русия от Новия Световен Ред на глобалистите. Които сме отвратени от жалката пропаганда на мейнстрийм медиите, които паднаха по-низко и от путиновите медии. Не ни пука за Русия как живеят, но не искаме да се доближава толкова близо до България, което предизвика марионетката Зеленски, от глупост и продажност.
191
11
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Димитър Благоев - Дядото (не очаквам да знаеш кой е): "Русофилството е невежество, което в крайна сметка води до националнопредателство."
190
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според US статистика Русия вече е понесла между 20 и 25 хиляди жертви в Украйна. Това са страшно много руски младежи дали живота си за глупост.
189
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАНДЕРА Е ЕДИН НАЦИСТКО-НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ ШПИОНИН И НИКОГА НЕ Е СЛУЖИЛ НА УКРАЙНА, А Е РАБОТИЛ СРЕЩУ УКРАЙНА И УКРАИНСКИЯ НАРОД! ...................БАНДЕРА Е УБИВАЛ УКРАИНЦИ, ПОЛЯЦИ, ЕВРЕИ, РУСНАЦИ! ..........................УКРАИНЦИ, НА СОБСТВЕНИЯ СИ УБИЕЦ БАНДЕРА ,ЛИ СЕ КЛАНЯТЕ? ... НА НАЦИСТИТЕ, КОИТО ВИ УБИВАХА БАБИТЕ И ДЯДОИВЦИТЕ ПРЕЗ ПСВ И ВСВ ЛИ СЕ КЛАНЯТЕ, НЕНОРМАЛНИЦИ?
188
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и скъп и модерен да е един танк, лесно може да бъде унищожен от обикновен войник с евтин Джавелин.
187
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това британско разузнаване - голям майтап е. Такива дивотии могат да пишат осакатените британски мозъци
186
24
 
25
 
! Отговори
niki преди 2 години
Съветската ко*ина, най-голямата ко*ина в целия свят.
185
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радев 199 аз получих рус гражданство. и получавам 120 000 руб. в москва магазините са пълни има всичко олиото ми иструва 80 руб това ще рече 2 лв кварт плата плащам 200 лв всички битови услуги като почнеш от парното до лифтаа вие само енергия плащате минимум 200 лв ние сме със светлини години напред от вас ии вие се палите живи че несмогвате да си прехранвате семеиствота мисля че това ти стига
184
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, британската военно разузнавани ,досущ като "британските учени" , не се спряха да пишат съчинения по картинка ! Бритаското военно разузнаване разузна ли вече за премиера си, кой поред след Борката Джонсън , ще е тъмнокож и след колко време островът им ще се казва Индийска Британия ?! Щото явно вече са си оправили тяхната къщичка , щом надничат в чуждата ...
183
23
 
24
 
! Отговори
Пуснах си да гледам преди 2 години
парада в Москва. Изкара ли са танкове Т-34 от Втората световна война. По-новите танкове май са станали за скрап в Украйна.
182
29
 
16
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Най добрият русофил е мъртвият!Казах!
181
13
 
11
 
! Отговори
Да вметна преди 2 години
Британското разузнаване се информира от ББС
180
16
 
23
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
А на Украйна къде на май--та отидоха оръжието , техниката , боеприпасите , горивото , хората че вечно просят от краварите и запада да им дава. И за да е циркът пълен тази заран по *** БГ телезвизии чух че видите ли Украйна била дала повече жертви във Втората световна война майко мила от Русия. Еми на Русия са доста милиони Украйна колко да е загубила?За това от рано сутрин си пуснах руският канал Русия 24 за да получа достоверна пинформация за парадите по цяла Русия.Не е ден на Европа.
179
11
 
27
 
! Отговори
1 преди 2 години
Съветвам ви,за Русия,да не се грижите,себе си трябва да обгрижем,че след лятото идва зимата,те ще се оправят.