Руски хакери свалиха сайта на ДА "Разузнаване"

Атаката отново е дело на групировката "Килнет"
5 ное 2022 22:40, Анисия Иванова
169
Руски хакери свалиха сайта на ДА "Разузнаване"
Снимка: Pixabay

На датата, на която Русия отбелязва Деня на военното разузнаване, хакери от групировката "Килнет" атакуваха и свалиха сайта на българската Държавна агенция "Разузнаване".

Още по темата


Свалени бяха и сайтовете на разузнавателните служби на Полша, Естония, Румъния и Молдова. Русия обяви България и останалите държави за неприятелски.

Миналия месец същата групировка атакува сайтовете на българското президентство, МВР и още няколко институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Разузнаването не ни работи, явно!Оценка на риска, превенция, търсене на отговорност в потърпевшия и от извършителя....това не става ясно дали са познати категории у нас!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номерацията деградира. Какво става тука бе ?!?
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 122 до анонимен 127 .Защо така.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда са хакнали и новинарските сайтове щото от сабахлем нищо не върви като хората.
90
0
 
9
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Въпросното "хакване" в най-честия случай представлява изпращане на множество заявки за кратък период от време. Има много български хакери, които периодично правят същото със сайта на днес.бг и други подобни. Интернет страниците на българските институции са незащитени и на ниво кръжок по информатика в прогимназията. Свидят им се пари за заплати на истински IT специалисти.
89
4
 
3
 
! Отговори
И ТОГАВА преди 1 година
До Анонимен 127ПРАВ СИ ЗА СИГУРНОСТТА ТОГАВА, А СЪЩО ДА ЗНАЯТ МЛАДИТЕ ЧЕ ЖИВЕЕХМЕ СПОКОЙНО И НЯМАШЕ РОВЕЩИ ХОРА ПО ***. НО ЧЕ ИМАШЕ И ТОГАВА МНОГО БОГАТИ ХОРА, ЧЕ ЧАСТ ОТ ТЯХ ИМАХА СМЕТКИ В ЧУЖБИНА- ТАКА БЕШЕ.
88
0
 
0
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Руснаците па ва освобождават;)))
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 123: Ей, като лъжеш, чак сам си вярваш. Ама сякаш не са останали живи хора, които да помнят времето отпреди 1989г. при соца?! Нямало опасност да ти хакнат банковата сметка!?! То по твоята логика още по-добре се е живяло по време на османското робство, защото тогава пък хептен не е имало как да ти хакнат нищо. Хахахахаха!!
86
4
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Рашките да направят това не не може да бъде ,те са толкова добри ,мили,честни на мравките път правят .Това с Украйна е случайно там са Кадировци,Вагнеровци и др.Ако не вярвате питайте Копейката
85
6
 
7
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО-РУСОФИЛИ преди 1 година
БЪЛГАРИ СЕ РАДВАТ НА РУСКИТЕ УСПЕХИ СРЕЩУ РОДИНАТА НИ.... НО НАЛИ СА РУСОФИЛИ.....
84
2
 
2
 
! Отговори
БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ преди 1 година
Е, ТОВА СА БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ. НО С АГЕНЦИЯ БЪЛГАРСКО вр- ГРЕШАТ. МАЙ С..И СА УДАРИЛИ.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redotdead. Разбира се, че няма да прочетеш нищо градивно за Русия, ако четеш само нашите медии. Наистина ли си толкова доверчив?
82
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко умни драскачи преди 89 год. нямаше никаква опасност някой да ти хакне банковата сметка. Живота беше спокоен и уреден. В България се живееше доста добре.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно проучване на австралийския университет Аделейд полазва че между 60-80% от идват от ботове. Време е хакерите да се заемат в укро пропагандата която върви в пълна мощ в световен мащаб!
80
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко по възрастните драскачи знаят че преди 89 год. нямаше никаква опасност някой да ти хакне бабковата сметка. Парите не бяха в олигарсите а в народа . ДСК се пукаше от пари по шевовете а това бяха парите на народа а живота беше по спокоен и добър.
79
2
 
29
 
! Отговори
Поръчка преди 1 година
Може ли следващия път хакерите на направят така да няма Бтв,Нова и Бнт поне месец?
78
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези руски хакери вместо да се занимават с държавните агенции не може ли да хакнат укро пропагандата,която тук ни дразни.Обещавам да ги благословя хаха.Да оставят нашите....там едва ли има нещо ценно.Виж,укрите където пишат по нашите бг сайтове доста са запознати с всичко и само се чудят как да ни изнесат държавата като ни направят роби.Окупирали са ни медиите и само ни разделят на две да ни карат да се караме по между си,за да ни крадат.Ще бъде първото в света освобождаване онлайн.
77
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето една хубава причина да не се гласува онлайн или с машинки.Могат да ни хакнат.
76
5
 
9
 
! Отговори
За 109 преди 1 година
Не са публикували това, защото или не вярват на очите си, или защото знаят, че нацизма предстои - Ковид, с който от Брюксел ни казаха че трябва да свикваме и машинно гласуване, което също трябва да приемем, за ни броят и управляват по-лесно, както и да "бранят" ценностите си по-сигурно. Иначе, ООН трябва да бъде разтурено в този му вид - превръща се в световно правителство на световното задкулисие.
75
1
 
7
 
! Отговори
САЙТ НЕ Е СТРАШНО преди 1 година
По-страшно е онова дето разкриха преди време как военни си споделяли харда в разни P2P мрежи. Бяха показали документи със заповеди кой камион къде да отиде, разни ежеднвни неща на военните. Възможно е да е имало и нещо по-ценно, кой знае. Надявам се, че вече не правят такива глупости. Та, по-страшно е да хакнат истинските системи с важна информация. Ама,.,.,., трудно от русия ще хакнат пишещата машина на леля Пенка :--)))).