Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
817
10
 
41
 
! Отговори
. преди 1 година
То бива глупости, но чак пък толкова, бива ли?
816
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАХАХАХАХХАХХАХХАХАХАААААААААААААААААААААА..............................
815
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Пугачов казал куп глупости...
814
5
 
18
 
! Отговори
Who Cares преди 1 година
До До АнонименНикога не съм си представял че въпрос претендиращ да е риторичен може да е толкова глупав, че да не заслужава отговор. А как стои въпроса с опашката за визи пред украинското посолство?
813
9
 
24
 
! Отговори
Who Cares преди 1 година
Написалата горното заглавие едва ли е с всичкия си...
812
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Англия играе първа цигулка в тези конфликти и опити за конфликти и войни, дали е диригент, не знам, но сега искат да късат месо от други държави, бивши техни колонии, няма да споменавам в коя държава.
811
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли, че умишлено се опитват да запалят войни по света? Не виждате ли? насъскаваха и Турция с Гърция, сега и в Иран са нападнали части, сблъсквайки Иран с Израел, опитаха се да въвлекат и други държави в конфликта в Украйна и подпалят Европа, самите украинци не искат да воюват, ловят ги като животни по населените места и ги насилват да воюват срещу руснаците, въпреки, че не искат, някой се опитва да подпали множество конфликти, войни и някой трябва да ги спре тези обезумели психопати!
810
9
 
16
 
! Отговори
do 917 преди 1 година
До Анонимен- "Абе имаме ли още визи с нашия приятел, съюзник и покровител САЩ?"...Какво общо имат визите с темата? И кой се е засилил за Байдъновия САЩ?Новината е че Бахмут оттече в канала и украинската армия панически се изтегля, ако успее. Но Русия се инати и не признава че е загубила.
809
9
 
22
 
! Отговори
Точно сега преди 1 година
Започна изтеглянето на украинските войски от Бахмут. Скоро ще се нарича Артрьомовск.Защо ручаха жабетата украйнците с хиляди ненужни жертви, само Зеленски знае- заради изчакване на доходната среща в Рамщайн. Русия по-скоро трябва да признае че е загубила, за да успокои НАТО и САЩ и да приключва войната. Не можем целия ЕС да страдаме само заради това че Русия не изпълнява тази правилна препоръка на Панчугов. НАТО и САЩ не бива да останат унижени, че ще подивеят.
808
8
 
6
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
казах в.т.нки и ме цензурират в държавата на доган-тиквата,нали путин им плаща!
807
14
 
8
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
*** срещу Свободният Свят?манипулации колко много ядрени имали...и ще предизвикат...апокалипсиса за раша,така и така е нейзбежен!но могат да спасят животите на милиони руснаци!...излезте от Украйна и платете сметката...ще я платите и ще излезете...нейзбежно е...колкото повече се бавите толкова по скъпо ще ви струва...презрени убийци на мирни жени и деца!!!
806
18
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Другарю зомбиран комунист Анонимен,обясни защо опашките за визи за пред посолството на САЩ,а не пред руското. Нали (уж) 90% от българите са русофили?
805
15
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Другарю зомбиран *** Анонимен,обясни защо опашките за визи за пред посолството на САЩ,а не пред руското. Нали (уж) 90% от българите са русофили?
804
6
 
18
 
! Отговори
Бандера Роса преди 1 година
Ако заглавието е вярно. Ами да си прибира по-бързо Русия руските територии в Украйна, да прати бандеровците при татко им Бандера, да спре западна Украйна за НАТО...и да си признае че е загубила!!!! Та да се свършва с тая война, че почна да ми писва.
803
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе имаме ли още визи с нашия приятел, съюзник и покровител САЩ?
802
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Рублата поскъпва,а Русия "губи" войната '' ................................... Обяснявам като за селяни (с потури) ... рублата поскъпва, защото Русия не купува нищо, а не купува нищо защото са тотално изолирани и никой не смее да им прoдаде нищо, защото Big Brother (USA) раздава тежки шамари. Има икономисти които могат да ти обяснят всичко, например екс гуверньора на централната банка на Русия - Сергей Алексашенко, има го в Youtube.
801
7
 
11
 
! Отговори
чудя се аз... преди 1 година
...как става тая работа?Рублата поскъпва,а Русия "губи" войната?!?
800
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от зомбирани българи заразени с вируса САЩ. Бъдете горди българи, а не жалки американски лакей. България е управлявана от президента Радев Вашингтонски и неговия токсичен и ЦРУ-ски екип с назначавани от него служебни краваршингтонски правителства. САЩ заради извършените престъпления в Украйна един ден ще бъдат изправени пред съда в Хага за да бъде осъдена за нацистките си престъпления.
799
3
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Руснаците са си отделни като мислене, не трябваше да им се дразним взаимно и така.
798
7
 
20
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Няма как ядрена държава да загуби война от не ядрена такава. Американците воюват както обикновено на чужда територия , но с чуждо пушечно месо и така ще е до последния украинец, ако не надделее разума. А иначе военнопромишленият комплекс на САЩ не е правил такива печалби от времето на виетнамската война.