Вял протест. 1000 души пред парламента

Полицията снима с видеокамери личните карти на протестиращите и пребърква пенсионерите
15 яну 2009 11:16,
318
Вял протест. 1000 души пред парламента
Снимка: Dnes.bg

Около 1000 души има на площад "Народно събрание", където тече протестът на студенти, земеделци и еколози.

Репортерът на Dnes.bg преброи повече служители на реда, отколкото протестиращи.

Чуват се скандирания: "Станишев, иди си, боклуците вземи си!","Мишоци!","Оставка!", "Червени боклуци!"

"Без насилие!". "Мълчалив, седящ протест за гората, хората" – това са плакатите, издигнати до този момент пред парламента.

Протестращите разпънаха и голям български флаг.

Заместник председателят на 40-тото Народно събрание Петър Берон излезе от сградата и веднага бе ескортиран под бурните освирквания на тълпата до близката сграда на Българската академия на науките.

Сред митингуващите беше забелязан и общинарят Мартин Заимов.

Очакванията на протестиращите са към тях да се присъединят и депутати от опозицията, които днес напуснаха пленарната зала.

"Докато управляващите се скрият зад дебелите стени на Народното събрание, ние ще бъдем вън, сред тях, заяви Мартин Димитров. "Целта ни е не да оглавим протеста, а да сме там, където ни е мястото", допълни той.

Димитров каза още, че ще стоят навън пред Народното събрание, докато продължат протестите.

Полицаите обаче пропускат протестиращите, но само след като им снимат личните карти с видеокамера.

Пенсионерите пък се оплакват, че били пребърквани и обискирани.

На въпрос на Dnes.bg защо се налага това и не представлява ли посегателство върху личните данни, от полицията обясниха, че това са превантивни мерки и до този момент са иззети няколко метални бокса, а и саморъчно изработени бомбички.

Вътре в сградата на Народното събрание Георги Пирински съобщи, че е готов да приеме всички представители на протестиращите.

Парламентарният шеф обясни, че няколко дни преди протеста е потърсил информация за това дали протестиращите ще излъчат свои представители, с които да се преговаря.

Протестиращите са заявили, че не желаят да влизат в Народното събрание, не желаят да поставят своите искания в парламента и че искат да изразят своите искания чрез протеста пред парламента.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
otnosno komunistite i kapitalistite: "Собствениците на капитала ще стимулират работническата класа да купува все повече и по-скъпи стоки, къщи и технологи като по този начин ще ги насърчават да вземат повече и по-скъпи кредити, докато техния дълг стане непоносим. Неплатеният дълг ще доведе до фалит на банките, които ще трябва да бъдат национализирани, а правителството ще трябва да поеме по пътища, които в края на краищата ще доведат до комунизъм"Карл Маркс, 1867 г.
316
0
 
0
 
! Отговори
аз оставам преди 15 години
Прав ти път и си спомни каквото ти казвам сега. Свободата е състояние на духа, а не на материята. Сбогом.Бъди щастлив и свободен някъде в небитието.
315
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 15 години
присъстващите бяха колкото Али Баба и четиридесетте разбойници.
314
0
 
0
 
! Отговори
rumqna преди 15 години
mnogo sa sladki v tez uniformi i s tez paalki
313
0
 
0
 
! Отговори
V.Rumenov преди 15 години
Крайно съм разочарован от поведението на организаторите на протеста от 14..2009 при срещата със стоманения георги пирински (малките букви не са правописна грешка). Предали са се и са предали протеста, а в частност и мен. Какво значи, че протеста не бил за сваляне на правителството, а само за промяна на системата. Та нали правителството е емблемата и главата на змията наречена система. Парламентът и правителството щели да удовлетворят исканията на протестиращите и да решат проблемите... Това са само трикове, за да задържат властта, да продължат да ни ходят по главите и да изпразват джобовете ни.Млади хора, не се поддавайте на демагогията на комунистите! Явно не знаете колко зловещо цинични са. Когато го разберете ще бъде още по-късно и ще трябва отново да излизате по площадите и отново да ви бият.Резултатът от това предателство е, че мен, а вероятно и много други ни губите като подкрепа и присъствие на площадите.Моите искания са:1. Мигновена оставка на това правителство.2. Назначаване на експертно служебно правителство до датата на изборите.3. И по възможност никога повече комунисти или техните внучета и издънки в парламента.4. Съд за всички отговорни за провала на, така наречения преход, за да може вие, децата и внуците ни да живеете достойно.Да сте живи и здрави и успех!
312
0
 
0
 
! Отговори
V.Rumenov преди 15 години
Предлагам НИЕ, тези които бяхме брутално гонени и бити по софийските улици от освирепелите полицаи на 14..2009, да отидем при градинката на църквата Свети седмочисленици утре 17. януари 2009 към 10.30, за да видим дали същите тези полицаи в протеста си няма да се посвенят да искат да получават двойно повече пари от данъците, които НИЕ плащаме.
311
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ РАЗЛЮЛЕЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ. ТАКА ЧЕНГЕТАТА ЩЕ НАМАЛЕЯТ И НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА НИ БИЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ!!!!
310
0
 
0
 
! Отговори
политика+ракия преди 15 години
В тая държава има един начин да прокопсаш. И това е да процедираш все едно държава няма. Ако въртиш бизнес, не си плащай данъците. Ако си обикновен байхуй не плащай вода и парно. Продай си гласа на всеки вот по няколко пъти - на всеки който го купува. После си остани в къщи и не ходи до урните. *** всички правила - те са за тея дето сами искат да си усложнят живота. Тука честният труд не се награждава. Ако си честен те те гледат подозрително и викат "на к'ав са пра'йш бе?". Ако минаваш метър и излъжеш някой - браво, овации.
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен естествено. преди 15 години
За мое и за ваше съжаление псувам.И камъни хвърлях.Дори и да почукат на врата ми не ме е*бе.Не съм ултрас или скин,а екзалтиран гражданин от полицейщина по улиците на България и унищожаването на малкото красота която имаме за да може поне малко да се похвалим.Сещате се.България е перфектния пример за модерно робовладелчество.В учебниците ще ни пишат и възможноста да се изрази недоволство се превърна в безнаказан полицейски прецедент.Ама и те перфектно манипулирани.Нарочно ги държа *** за да бият без да се замислят.21 век.Делбилна нация.Стойте на "топло" и плащайте.После и за билет до Румъния няма да имате пари.Аз обаче ви оставям.Довижданеееееее.Мизерници.Достатъчно търпях.Искам да отгледам децата си на по-свободно място.
308
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Постигнаха целта си, никой няма сили за нищо, тоя протест тъй наречен идва да докаже, че няма смисъл нищо.Няма надежда, няма алтернатива, то е изтезание просто да вървиш по улиците, да се возиш в транспорта, да дишаш мъглата, воняща на сяра, да си вземеш "заплатата" в края на месеца, да пуснеш телевизора, да отидеш в заведение, да си платиш сметката, да не можеш едни ботуши да си купиш, да няма нещо свястно да си купиш за ядене, дори да имаш пари, да слушаш приказките на хората, това безочие, болни сме вече, опустошени отвътре и отвън, притиснати до стената, лишени от последното ни човешко достойнство,дъх не можеш да поемеш, мъглата от изпаренията на мазута, на това вонящо тяло на разлагащата се държава. Какъв протест, никой не знае кой от кого е купен и за колко....само отклоняват вниманието, дрогират измъчените хора, които живеем в изкривена, подменена, отровена реалност.Никога няма да се събудим от този кошмар.
307
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
УТРЕ ВСИЧКИ ТАМ В ПОДКРЕПА НА ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО СА ТАМ, ПРОТЕСТ ДО ДУПКА ДОКАТО НЕ ОТИДЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
306
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
... то днес се видя по телевизията, събрали се като в махленската кръчма вечер псуват и си говорят за политика :)))
305
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 15 години
Кой организира протеста и за какво протестират? Нищо не се разбира от мъдрите ни журналисти?
304
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Недей така бе, човек, ей сега ще те обявят за къв ли не...Не всички псуващи тука им е ясно, само на тебе - не. На всеки минингуващ поединично му е ясно за кво вика - един за правителството, друг - за новите строежи, трети - ей така изобщо...Двама да намериш с едно мнение в такове меле, ще мине за мнозинство...
303
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
милиционерският апарат е в пълна сила
302
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно как ги преброиха до 1000?!Може би ако кажат истинското число, МВР няма да може да оправдае разходите си по това митингче. На 1 протестиращ, се падат по няколко полицаи, няколко журналисти и няколко десетки зяпачи. Въпрос, ако тук пише 1000, колко от тях наистина са протестиращи?
301
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mnogo to4no kazano!Dano niakoi go pro4ete ot protestitashtite...Mozhe da sprat da vikat U-u-u--u-u-u...i da skroiat niakoi plan za deistvie?
300
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Само така,295 !
299
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 15 години
По кратко бе пич.
298
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 15 години
По кратко бе пич.