15 училища и забавачки София още са в ремонт

Фандъкова се похвали с рекорди инвестиции за децата
21
15 училища и забавачки София още са в ремонт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали с инвестициите на общината в образователната инфраструктура.

"Близо 90 млн. лв. инвестирахме в училищата и детските градини", каза тя  при проверката на реконструкцията на 43-то училище "Христо Смирненски" на бул. "Сливница" 45.

Тя определи инвестициите като рекордни.

"Модернизацията по Оперативната програма "Региони в растеж" е цялостна. Отделно от това Столична община отдели средства от бюджета си, за да може да ремонтираме повече училища и детски градини", обясни кметът,
цитирана от "Фокус".

По думите ѝ в по-голямата си част ремонтите са приключили.

"След 16 септември ще продължат в около 15 училища и детски градини. Голяма част от тях са именно училищата и детските градини от Оперативната програма. Там сроковете са дълги, защото се прави цялостна модернизация", допълни още Фандъкова.

По думите ѝ над 80 са общо училищата и детските градини, които са включени в основни ремонти тази година.

"Направена е нужната организация от директорите, от районните кметове, така че да се открие навсякъде успешно и спокойно учебната година и след това да се провеждат нормални учебни занятия", посочи още кметът на София. Тя благодари на директорите, на кметовете, както и на учителите, защото според нея това винаги е свързано с много сериозна организация.

"Важното е децата да влязат в чисти и подредени класни стаи. Освен новата сграда на 43-то училище утре откриваме учебната година и с нова прекрасна сграда на Първа Английска езикова гимназия, заедно с огромна спортна зала. Това ще бъде вторият физкултурен салон за училището", коментира още Фандъкова.

 "В Требич имаме разширение - нова училищна сграда с класни стаи и физкултурен салон. Продължаваме да работим в още няколко нови сгради, които ще завършим до края на календарната година и по този начин участваме в нашата програма да може училищата постепенно да преминат в едносменен режим на работа. Оттук нататък са директорите и учителите да работят качествено, да работят с децата и да им носят удовлетворение", добави кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво друго да очакваме от дивите селяни, напъплили в София за да се запишат в партията (гроб)?Освен да са доволни от краденето?Святкат и искрят озверелите им от алчност очи...
17
1
 
8
 
! Отговори
ГРОБарска логика преди 4 години
Само герберунгелите са доволни от престъпното управление на ГРОБ. Доволни са, че покрай кражбите оставало нещо и за народа. Само че като отидете в магазина и си платите за цял хляб, а ви дадат една филия, едва ли ще сте доволни. Така се краде и от националния бюджет и от джоба на всеки данъкоплатец.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комуноидната кампания срещу Фандъкова развява бойко знамена.Опорките през следващите два месеца: всяка плочка в София - крива, всеки мускул на Майчето - могъщ, а всяка коремна плочка - права и твърда като бетонно паве. Всеки *** получава не само копейки, но и долари от Цецо Василев и Ивчо Прокопиев, а ако е швед - от Сорос, но в никакъв случай от ***, изпапка ги по синовно-манхатънски апартаментни ресори.Не забравяй протестите срещу Гешев, детето и природата. Хайде, трольо - щик на рамо!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква прилика с вожда си---толкова много обещания само дето не казва колко милиона се плащат в София да поддържаме приятелският кръг от обръчи на Доган и Борисов ?
14
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 4 години
уважаеми джурррналя ,спрете с тоз архаизъм Забавачки, за много актуални и оригинални ли си мислите че ставате като го напишете. Ми казвайте и на самолетите аероплани, на учителите училищата даскали и даскало и тн подобни
13
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
колко е даскалица,само Господ знае.Но че е гробарска активистка,това вече и децата знаят...ЦЯЛО ЛЯТО ДРЕМУЦА ТАЯ и когато дойде време да влизат децата в училище, са сети да ги "ремонтира"!!!..защо?..Ами РЕКЛАМАТА да бъде по-пресна през Октомври!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Фандъкова се похвали с рекордНи инвестиции за децата" Що ли си мисля, че не и се отдава да го прави и ха дано и е за послендо, че от мрънкащото и гласче ми се гади!
11
4
 
19
 
! Отговори
Тази е преди 4 години
Единствената даскалица, която не знае кога Започва учебната година. А къде ще учат тези, на които училището се ремонтира. Важно е било нашата фирма да усвои парите, сроковете не са важни.
10
4
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Ако има балотаж ще гласувам за който и да е, но срещу Фандъкова. София се превърна в гето и ще гласувам за промяна.
9
3
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
В България забавачки няма, но ги ремонтират. А ще ремонтират ли и космодрума край Пловдив?
8
4
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
У ремонт са оти се чудите кое по-напред да украднете ! Затова требе да си одиш и Мая Манолова да е кметица !
7
6
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Минути за реклама на сламената кметица на мафията.Успех на Мая Манолова !
6
4
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Хвалбите на обречения времето и е на привършване.
5
5
 
19
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Що не се похвали колко е откраднала!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dai edna snimka video v mudernata fabrika za sofiiski biukliuk ma danke...
3
1
 
11
 
! Отговори
За Коледа преди 4 години
Тъкмо ще приключат
2
2
 
19
 
! Отговори
Останаха плочки преди 4 години
от Графа и сега се чудят къде да ги сложат
1
4
 
24
 
! Отговори
ГЕРБтерор преди 4 години
Фъндъка да каже как бавеха с месеци строежа на метрото и стояха затворени платната по бул. Цар Борис III на Красно Село и бул. Овча купел. Защо ги отвориха предизборно и държаха половин София като заложници в задръстванията заради предизборната кампания на даскалицата?