Километрични опашки на границата с Турция

И във вчерашния почивен ден трафикът бе засилен
10 сеп 2017 10:29, Петя Славова
11
Километрични опашки на границата с Турция
Снимка: архив, Булфото

 На българо-турската граница, на ГКПП "Капитан Андреево" има 1 км колона от товарни автомобили на изход. Това сочат данни към 06.00 часа, публикувани в сайта на ГД "Гранична полиция".

Нормален е трафикът на всички български контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, Македония, Гърция и Румъния. Фериботът Оряхово-Бекет работи само през деня поради ниското ниво на р. Дунав, съобщава "Фокус".

Засилен бе трафикът през граничните контролно-пропусквателни пунктове и през първия почивен ден от седмицата. Още рано сутринта, около 06.00 часа, с дължина от около 1 км бе образувалата се колона от товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" на българо-турската граница, както и на ГКПП "Дунав мост – Видин" на границата ни с Румъния.

На 9 септември, с напредването на деня трафикът се засили и около 12.00 часа на обяд се образува опашка от леки автомобили и автобуси на ГКПП "Кулата" на изход от страната. Трафикът през ГКПП "Маказа" също бе с повишен интензитет, затова от МВР препоръчаха на шофьорите са използват алтернативни маршрути през ГКПП "Илинден" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

Към 13.00 часа на българо-сръбската граница трафикът бе засилен, на ГКПП "Калотина" се образува 3,5 км колона от леки автомобили на изход. Само за 2 часа дължината на опашката от изчакващи автомобили нарасна до 6 километра, а след това и на 8 км на изход, но от пресцентъра на МВР уточниха, че причината за това е токов удар, заради който е преустановено преминаването през пункта. След отстраняването на повредата работата бе възстановена, а колоната започна да се изтегля.

В няколко региона на страната пътната обстановка пък бе усложнена заради лошото време. Силният дъжд в Пазарджик образува завирявания в централните улици на града и създаде трудности за много шофьори.

Буря затрудни движението по Подбалканския път в района на Карлово. Поройният дъжд, придружен от бурен вятър, намали видимостта от 30 до 50 метра и усложни пътната обстановка в района. На места от силните пориви на вятъра се образуваха завихряния, които повличаха след себе си треви и храсти.

Днешният ден бе белязан и от няколко пътни инцидента. Два леки автомобила катастрофираха в тунел "Железница" на главен път Е-79, а затвореният пътен участък доведе до образуване на 7-8-километрова колона в посока Благоевград. Вследствие на инцидента няма пострадали.

Катастрофа между два леки автомобила възникна на пътя Пловдив-Пещера, при разклона за Брацигово, както и на изхода на село Песнопой. И при двата пътни инцидента няма сериозно пострадали хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Със самолет не можеш да пренесеш багаж колкото искаш. Това също има значение.
7
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До хаха...Проблема не е в магистралите а във възлите.Не мога да разбера защо не разширят КПП-тата.Колкото до по богатите турци тези които минават през Бг са турците които са избягали на запад от "богата"Турция.хаха.Видяхме колко са богати.На изборите нямаха 20лв да се приберат обратно и спяха по градинките.хахахО
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 4. Ние нали сме много чисти. Айде стига, до минават да плащат, да оставят пари в България. А е редно и да се чисти и да има кофи за бо;*** и тоалетни. Та нима там където те не минават е безупречно. Не просто навсякъде е мръсно, не се чисти редовно, не се събира *** и какво очакваш да е? Все някой ни е виновен.
5
1
 
3
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Що *** блокира *** ..
4
14
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
След т.н. гастербайтери от Турция на бензиностанциите и КПП-то остават тонове *** - динени кори, салфетки, найлони, памперси.На тези хора трябва да им се забрани достъпът до българска територия и да плащат по 500 евро входна такса за щетите, които ни нанасят!
3
0
 
7
 
! Отговори
смех преди 6 години
Целта на СлИвова е изпълнена . Има кликове , работодателите са доволни
2
0
 
9
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
до 1 ..Тя от де да знай...Знаеш ли с колко мъки я уредиха да започне работа като драскачка в този сайтт..
1
1
 
18
 
! Отговори
Do avtorkata преди 6 години
Пете другия път като пишеш километрични се замисли,че колона един километър е единствено число и има разлика между 30 тира и 100 и т.н.. И другия път когато се опитваш да правиш новина се замисли, че на никой не му пука за опашката на тировете а хората си минават през трасета за леки автомобили и хората това ги интересува!