Мъж сглобявал оръжия в гаража си, имитирал "Калашников"

Самодеецът произвел общо 9, давал ги и на други
28
Мъж сглобявал оръжия в гаража си, имитирал "Калашников"
Снимка: архив, БулФото

59-годишен мъж от Пордим, произвел в гаража си 9 огнестрелни оръжия със сгъваем приклад, е арестуван.

Това съобщи Владимир Николов, наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Плевен, предаде БТА.

От дома му са иззети 9 самоделни огнестрелни оръжия и сериозно количество боеприпаси - 559 патрона 22-ри калибър. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа, като ще бъде поискано постоянното му задържане.

Директорът на ОДМВР Красимир Начев отбеляза, че оръжията са със сгъваем приклад, имитират автомат "Калашников", 22-ри калибър са, с монтиран заглушител, което позволява скрито носене. По думите му целта на това производство е да стигне до втори, трети лица, но благодарение на полицията в Пордим, не е успяло да стигне до пазара.

Касае се за доста сериозна, изключителна обществена опасност на конкретното извършено деяние - голям брой оръжия и сериозно количество боеприпаси, коментира прокурор Николов.

Използвани са части от два вида въздушни пушки и други детайли, като са сглобени напълно годни огнестрелни оръжия. Назначени са експертизи и е доказано категорично, че с тези оръжия е произвеждан изстрел, каза прокурорът. Предстоят разпити на свидетели, назначени са експертизи.

"Налице са доказателства, че обвиняемият по делото е предоставял огнестрелни оръжия на други лица. Предстои тези лица да бъдат установени и разпитани. По твърдение на обвиняемия, той е предоставял оръжието, без да е получавал финансова облага, но това може да бъде защитна версия. Произвеждани са в домашни условия - в гаража. Той има съответни технически умения, не е осъждан, няма материали досега за него в системата МВР. Официално се води безработен. Има умения по стругарство. Дал е обяснение, че това му е хоби. Имаме данни, че е предоставял такива оръжия на две лица", коментира прокурорът.

Делото е образувано вчера и действията по него са на ранен етап.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До единКалибър .22 си е 22-ри калибър. И въздушните пушки които са 5.5 са си от тоя калибър.Всичо, което е между 5.5 и 5.7 мм си е 22-ри. Важното в случая е, че тоя фен го изкарват "обществено-опасен" а онзи лигльo, дето правил бомба да убие десетки хора бил "умно и интелигентно момче и жертва".Е, това трябва да ви прави впечатление, а не 1-2 десети от мм.В любимият ви САЩ, всеки може да си НАПРАВИ оръжие, стига да го обяви където и когато трябва.
17
0
 
0
 
! Отговори
един преди 4 години
До ФактТака е 22кал. е около 5,6мм., а въздушните пушки 4,5 и 5,5мм. Лично аз бих избрал огнестрелно оръжие само за лов.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от коментиращите знае ли какво е .22- ри калибър и в частност патрона .22LR ?Знае ли с "преправена въздушна пушка, колко пъти в минута, може да гръмне човек?Значи, джендъра, дето има у тях си тротил и прави "тръбна бомба" предназначена да убие в миг 30-40 човека е "жертва" и не е терорист, а тоя направил нещо си там- я стреляло, я не е ОСОБЕНО ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО?Несведущите да проверят какво е това 22LR и да си дадат сметка. представлява едно малко парченце от пирон.Наблягам на "ПИРОН"
15
0
 
2
 
! Отговори
един преди 4 години
И за какво им тези тапешници? Изплющи и събуди квартала! На времето имах прашка, която с 8мм. сачма от лагер на 10м. дупчеше 6мм. шперплат.
14
0
 
7
 
! Отговори
малкия Сашко преди 4 години
16 годишен направи 15 килограма бомба,хоби му било...Този правил пушки,пак му било хоби...Трети гледа 5 кучета,които убиха човек...пак хобиАко утре някой посегне на вас или семейството ви..така,от хоби ...как бихте се почувствали?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хвала на таквиз хора ..." Ами утре аз купя оръжие от таквиз хора и убия детето ти? Или нямаш дете? Или не си човек?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
властта винаги се е страхувала от такива хора.И прави всичко възможно да ги унищожи!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закриха и разориха заводите ни, хората нема къде да работят за да си хранят семействата и няма как кой каквото може прави. Жалко, че такива хора не може да ги ползва държавата - да, тя е няма или е само за някои.
10
2
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Хвала на таквиз хора.А оня дето го е издал. ................................!
9
13
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Гледах ги по телевизията.Този не ги е измислил сам, някой му ги е поръчал, дал му е ноу-хау и целта е била да се въоръжи цяла терористична група. Най вероятно за нападение на военни или полицаи, за да се сдобият с истински оръжия. Клечки под ноктите и побои на почивки през 10 мин., докато пропее. За по-сигурно екстрадирайте персонала на Руското посольство.
8
2
 
25
 
! Отговори
"властите" преди 4 години
Военните ни заводи трябва да започнат да произвеждат подобни оръжия с български патент. Трябва да се съберат много специалисти и да изобретяват нови български оръжия.Това ще бъде много печеливш бизнес за държавата.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостМалчи уе! Човека кот си прай сии негова работа. Понякога има разно баклуци, дет трряя имаш пушка за тях!!! Кат теби!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шшш УЕ ЕЙ!Човека си е въртял бизнс бизнееес. Да прави далаверка за пачкаааа, ап вии ... ЕЕЕЕ
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имитираме демокрация, ама скоро трябва да грабнем пушките и да изметем мафиотското правителство.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тоз Калашник сглобен в гаража от въздушни пушки най много да ти гръмне в муцуната или да ти отнесе главата!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тоя някакъв глупчо. Вместо да си купи Терен и да си бичи калашници за Сирия на воля, се заврял в мазето на струга!
2
6
 
13
 
! Отговори
гост преди 4 години
скапана държава ,простотията и злобата вирее ,произвеждал оръжия ,оасъди го наложи му глоба ,и го накарай като произвежда ,да си плаща и данъците ,и вълка сит ,и агнето цяло .това в Япония си е практика къде е япония ,къде е БГ.човека е способен , това е.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е чорбар, знам го аз тоя.