Протест поиска затваряне на Делфинариума във Варна

Сред причините е смъртният случай на делфинче
Обновена: 24 авг 2019 19:53 | 24 авг 2019 19:53, Веселина Йорданова
55

Около 30 души протестираха пред Делфинариума във Варна. Искането им е той да бъде затворен, а една от причините за това е смъртният случай на бебе делфинче, станал по време на представление.

Протестът на природозащитниците премина спокойно и без сблъсъци с органите на реда, предаде Bulgaria ON AIR.

От делфинариума не коментираха пред камера, но публикуваха писмена позиция.

Според тях "Делфини, обитаващи делфинариуми, не могат да бъдат пуснати в дива среда, защото няма да се приспособят към нея. В условията на отглеждане в делфинариуми, делфините живеят много по-дълго, отколкото в дива среда".

В позицията е посочено още, че това е резултат от постоянните персонални грижи за тях.

"Само за първите 7 месеца на годината по бреговете на българското Черноморие са изхвърлени над 40 мъртви малки и големи делфини заради заплитане в рибарски мрежи и замърсявания", пише още в нея.

Според еко инспекцията във Варна дейността на делфинариума не противоречи на действащото екологично законодателство. Държавата няма механизъм, с който да затвори обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Робчо преди 4 години
В делфинариума мястото за делфините не е широко, но тук явно става въпрос за компроментиране на печеливш бизнес. Защо не протестират пред зоопарка - там горките животни /особено едрите хищници/ вегитират на по половин педя пространство...
42
1
 
2
 
! Отговори
стефан иванов преди 4 години
Професия "протестиращ"- готено!Само че, защо не протестираха срещу простотиата на комунистите със Истанбулската конвенция?Или лощо е да затвориш делфини, на да пребияш децата си и жена си - може!!!Тези *** изпълзяват , когато подушат пари!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, делфинариумът трябва да бъде затворен за извършване на основна проверка. Лично на мен никакво удоволствие не би ми доставило да отида там дни след смъртта на деветдневно делфинче. Това са много интелигентни животни, на които им трябва време да преодолеят потреса от смъртта на бебето, а не да бъдат юркани да скачат и играят за забава на хората. Представете си, че във вашето семейство е починало новородено дете, а вие сте заставяни да развличате смеещи се летовници. Що за издевателство!
40
0
 
1
 
! Отговори
Охлювите преди 4 години
30 *** и глупачки
39
1
 
7
 
! Отговори
фори преди 4 години
А кога ще протестират за премахване на уличните кучета от обществените места,че сме заприличали на държава-кучкарник за бездомни песове.
38
4
 
6
 
! Отговори
Тъпанариум преди 4 години
Идете в зоопарка и протестирайте да ви пуснат лъвовете или мечките за малко.
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ! От къде на къде софиискижендари ще коментират какво да бъде в красивата Варна! Я си гледайте скапаната софия и не се занимавайте с черноморската столица Варна
36
6
 
13
 
! Отговори
Валери Станков преди 4 години
Много прости женички. Тези бозайници, ако бъдат пъснати в естствената им среда, няма да оцелеят. Близко до акъла!
35
11
 
4
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 години
До ИзвергиА ти,приятелче,знаеш ли,че вашия чичко Маркс е предлагал в "развитото комунистическо общество" децата да работят от 9 годишни!?Не си изсмуквай проблеми от пръстите,***,а виж какво е ставало в Русия по времето на Троцки,в Кампучия при Пол Пот,в Китай при КОлтурната революция!Намерил за какво да жали!?Баси!!!
34
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Единственото правилно решение за Делфинариума е преместването му извън границите на Морската градина и разширение на басейните за делфините. Което би струвало много пари. Между другото собственичката на зверилника отдавна иска разрешение за разширение, но на съществуващото място.
33
7
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Варненският делфинариум е поредното недоразумение, оставено ни като "подарък" от родния "цоциализъм." Имаше едно време един разтропан директор на Лазур, който като жабата решил да се изхвърли и да направи делфинариум и у нас. На т.н. "природозащитници" и протестъри ще кажа, че делфините тук са докарани от Куба и не могат да преживеят и една минута в Черно море. Водата, в която плуват се филтрира и обеззаразява. Пускането им "на свобода" и закриването на Делфинариума за тях е равно на смърт.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха ха долу в коментарите има хора,които мислят делфините за риби хохохо,о свещена простота,не вярвах,че има толкова необразовани хора в бг
31
1
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Изверги/Някъде прочетох,че свинята по интелект е след човека,висшите ***,слона и делфина.Ами тогава да не ядем свинско,което не е чак толкова нереално след споходилата ни свинска чума и минималното количество прасета,които се отглеждат у нас.Трябва да "лапкаме" 60-70 годишно"прясно" замразено свинско от военните запаси на Европа.
30
2
 
18
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Не знам дали знаете но протестър е професия. Тук делфините нямат нищо общо.Иначе да държиш куче на каишка също е гадно - но то е друга тема.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Делфинът е бозайник и има интелект. Той не е затворник!!! Само умен човек може да го разбере. Ние затова нямаме закони за делфините, защото политиците ни не са...
28
4
 
25
 
! Отговори
Ззззеленски преди 4 години
Какво приятно хотелче ще спретнат там... а тези са взели по сандвич с вода и 10 лева!Трагикомедия!
27
6
 
23
 
! Отговори
Гого преди 4 години
До пффНека пуснат делфините на свобода!НО,тези природозащитници,да заемат тяхното място в делфинариума!!!
26
8
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДЕЛФИНАРИУМИ МОЖЕ ДА ИМА НО ТЕ ТРЯБВА ДА СА С НУЖНАТА ПЛОЩ!НЕ МОЖЕ ДА ЗАТВОРИШ РИБА ДЪЛГА 2-3 МЕТРА В АКВАРИУМ 5 НА 5 МЕТРА!ДЕЛФИНА Е УМНА РИБА ТЪЙ, ЧЕ АКО ГИ ПУСНАТ НА СВОБОДА НЯМА ДА ОСТАНАТ ГЛАДНИ!!
25
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 25МА ТИ СИ *** ***!! ДЕЛФИН ОТ ДРЕВНОГРЪЦКИ ЗНАЧИ: РИБА С УТРОБА!!!БОЗАЙНИК КОЙТО СЕ НАРИЧА РИБА С УТРОБА!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20, със сигурност има делфинариум в Констанца и Истанбул, защото съм посещавал и двата делфинариума!