До селата с парашут... и още шеги за блокирана София

Социалните мрежи с коментари за извънредното положение
17 апр 2020 20:30, Петя Славова
54

След като стана ясно, че пътуването от и за София е блокирано, редица забавни колажи се появиха в онлайн пространството, съобщава Bulgaria ON AIR.

Свикнали сме великденските празници да изпълват социалните мрежи със снимки на боядисани яйца и козунаци. Тази година обаче има по-коментирана тема, а именно: как столицата остана затворена.

Facebook потребителите са категорични: пътуването до село тази година може да случи единствено с парашут. A други се шегуват, че сега е моментът да се преброи населението на столицата.

Историците също откриха повод за шега. След затварянето на София в Пловдив обявиха независима Източна Румелия.

Ядосана дама споделя, че 30 години е драпала по институции, за да стане гражданка, а сега ѝ се е наложило да си спомни за корените си и да докаже, че е от село. От новите забрани не страдат само пътуващите, но и техните домакини. Затова и мнозина констатират с леко намигване: дойдоха по Великден и останаха до Коледа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей най-после Софианци трябваше по документ да покажат, че реално са то село :)))))
35
3
 
6
 
! Отговори
65 преди 4 години
Четох ,че в Швеция има най -малко затворени институции, малко болни, най -дисциплинирани.Може би така се раждат? Не ,просто слушат и вярват на управниците как да живеят сега.Ако видят вчерашният цирк със ,,софиянци" ,ще решат че сме хора от петият свят.Иначе политиците са виновни ,нищо че ни е сме си ги избрали
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй голяма селяния ейй
33
8
 
16
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Ха ха ха. Абе вие не сте наред. Смъртта шета по света и у нас. Вие майтап си правите.
32
3
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Само останъ а ви задължът гражданята освен с маски и с тапи в гзо а си сложите.Ич да си ни идват гражданята по родните места да ни ни заразът и назе.А си стоят у градо.А ядът заводски ляп .
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е толкова смешно хахахахахахахаа
30
3
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Ми боцкай си козичките бе смешен, кво ни се "хвалиш" тука. Стой си на село, селяноподобен!
29
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Разбрахме , че "софиянци" са използвали дори парашут , за да избягнат КПП -тата. Очевидец е забелязал Корнелия Нинова , яхнала метла да кръжи над София 2 пъти , като веднага след това е отлетяла за с. Крушовица.
28
2
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
В Грузия от 17- 21 са забранили Моторните Превозни Средства - и Има кадри как по Магистралите се движат с Коне и Велосипеди,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
27
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене криза ме не лови. Посадил съм градините, лозето е добре, свинята в *** расте, кошарата е пълна с кози. Аз само ше ви гледам зимата какво ще правите, ше си боцкам и ще пия домашно.А сега е време за бачкане!
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хей столичанино вземай палатката и вън от апартамента!той вече е собственост на уол стрийт и федералния резерв на сащ!така е като не можете да управлявате пари те изчезват и отиват при тези,които са ви ги дали...а за вас остава само да се борите за коричка хляб!
25
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяндyрите трябва да напуснат София, веднъж завинаги!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тя световната икономика се счупи точно от уол стрийт и помете всичко надолу...счупи се от такива кухи неефективни икономики набълбукали се с кредити без всякаква възможност да се изплатят някога.и тук с пълна сила важи приказката-рибата се вмирисва откъм главата.големите градове същесвуват благодарение на консумацията,търговията,забавленията и имотния балон,който се спука...софия я чака съдбата на големите американски градове...има доста информация в интернет затова какво се случва там...
23
1
 
9
 
! Отговори
Ни преди 4 години
Е Божков изпрати фурмите....
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прехласнати от собственото си величие софиянци не усетиха как се оказаха изведнъж на ръба на пропастта и е въпрос на време кога ще полетят.1.имаме огромна и неефективна администрация на държавно,областно и местно ниво.2.огромен брой чиновници с дублиращи се функции,управляващи куха икономика с евросредства,които липсват заради корупция.3.катастрофирал частен бизнес базиран на търговия(прекупвачество)туризъм,ресторантьорство и хотелиерство.само ония на уол стрийт знаят колко скъпо им излизате
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да питам, какво стана с Божков и самолетите за 2.5 милиарда.За Божков знам че превеждаха искането до ОАЕ на арабски, дали са го одобрили там...За ефките, дали ще ни ги представят по договор през 2024г , или трябва да чакаме още заради Ковида...хахахаха
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестират сега,но преди гласуваха за ГЕРБ и ЕС и те внесоха заразата от ЕС.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С то понеже преди ББ не ги хрснтутиха и пускаха. Не разбирам, защо няма закон за ограничаване на популацията им? След като са неспособни да се оправят би трябвало да имат ограничение на децата? Защо 30 години няма никакви ограничения? Защо се оставят да правят деца и после ние да им плащаме помощи?
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на софиянци май им е доста смешно,но те като че ли не осъзнават дълговия капан,в който са се хванали и си мислят,че така ще карат вечно.проблемът е изключително сериозен.само политиците, банките и геополитическите ни партньори знаят за катастрофата,до която са докарани и пропастта,в която софийската икономика лети.в провинцията няма криза,защото не остана население...аз да имаме криза ни трябват хора,които да я предизвикат.тези които нямат село-вземайте палатка и се изнасяйте!веднага!
17
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое му е смешното? Че някой седи до късно вечер да мисли, да смята, да прави планове как ти бай *** и твойте родители да сте здрави. Голям майтап верно. С това са ни съгражданите с такова мислене,като тоя под мен. Глистт.