Сервитьори и бармани от Пловдив днес излизат на протест

В социалните мрежи има организация за протести и в други градове
21 дек 2020 10:24, Ния Христова
50
Сервитьори и бармани от Пловдив днес излизат на протест
Снимка: БГНЕС
Сервитьори и бармани от Пловдив днес излизат на протест. Те ще се събират в 12 часа на площад "Стефан Стамболов" в града.
 
Недоволството им е провокирано от факта, че според тях в страната има двоен стандарт по отношение на противоепидемичните мерки. В големите търговски обекти те не се спазвали, а в същото време хиляди са останали без работа заради затворени заведения.
 
"Останахме без работа, всеки от нас има семейство, а и сметките продължават да текат. Сега си стоим вкъщи и се пазим. Гледам обаче, че доста хора излизат по големите хипермаркети и се получават струпвания. Това за нас е неразбираемо", обясни Ива пред Нова ТВ.
Още по темата
 
"Смятам, че има двоен стандарт и мерките не са равни за всички. Не намирам логика 15 души да могат да се съберат в къща за гости, а същият брой хора да не могат да седнат в ресторант. Сега съм без работа и си търся нова", допълни протестиращият от бранша Илия.
 
В социалните мрежи има създадена организация за протести и в други градове на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Трябва да подкрепим тези патриоти !!! СВОБОДА ИЛИ БОРБА !!!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Аааа, що бе стойте си по къщите , крийте се под леглата и вярвайте на лъжите на кунчевци,мутета и други разни тиквеници!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Я по-спокойно, на мен да не би държавата нещо да ми е платила пък, задето съм без работа и всичко ми е в хаос и несигурност от март насам, а?! Защо пък все на вас да ви плащат компенсации?? Това някаква справедлива дискриминация спрямо неработещите в ресторантьорския и хотелиерския бизнес ли е? Кой ще компенсира водопроводчика или асансьорния техник, дето са ги съкратили заради пандемията, а??? Никой! Ама не ги слушаме как мрънкат непрекъснато, нали???
32
2
 
8
 
! Отговори
бре брее преди 3 години
Ами да затворят хранителните магазини ,да не продават хляб и да отворят ресторантите защото сервитьорите и собствениците ще умрат от глад.Който е гладен и не го мързи да работи от мизерия няма да умре.
31
4
 
8
 
! Отговори
ши-н456 преди 3 години
Къде бяхте когато хората бяха по площадите? Гласувахте за боKлука от гроб, нали!
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Честните хора с търговия не се занимават '' - Фридрих Ницше
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31 ,ако нямате стаж последната година и полувина без прекъсване ,парички няма ,така го измислиха ,защото например като мен не съм бил на платена борса от 2013 г.но последната година 2020 съм с прекъсване и един голям салам )майката си тракат ,ромовете не работят нямат стаж и получават помощи )
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо .сервитьорите ...държавата ви плаща кво лайте като сандукан ,бакшиш нема засега
27
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До 28Имаш право на 1 година обезщетения за безработица. Стига си ревал или при работодателя ти и му кажи да те съкрати! Ще си получиш обезщетението на базата на това колко си декларирал като доходи. Ако си бил в сивия сектор - сори. Сега е момента да се оттървем от сивата икономика веднъж за винаги.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си, че би трябвало да протестират пред шефовете си с колите за по няколко стотин хиляди и любовниците им, който не са ги осигурявали на реалната заплата, че даже са им работили в пъти над допустимите часове. Даже, като се замисля протест е малко, бой, Еиб***nие и сръбска музика трябва за шефовете им.
25
5
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Кви помощи от твоите данъци им плащат бе *** ?От март месец съм без работа и държавата за 10 месеца не ни е дала и 10 стотинки . Поставени са десетки неизпълними условия само и само да не ти дадат пари.Всички ска-пани чиновници да бъдат в локдаун и на улицата. Като е за всички да е за всички. Не може едно 500-600 хиляди човека от туризма да ги изхвърлил на улицата а БКП хунтата чиновническа да продължава да си взима заплатките и да плюе по всеки честен работещ човек останал без работа
24
3
 
24
 
! Отговори
ГБС преди 3 години
Идвайте при нас трябват багеристи,кранисти, кофражисти шофьори и много други.Работа за всеки има
23
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От моите данъци им плащат помощи, а те пак недоволни
22
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей тарикати,хората могат да минат и без кръчми в това чумаво време ама виж без храна,това няма как да се получи! Така че Престанете да ревете ами си налягайте диримте!
21
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните протестиращи мрънкячи
20
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи,когато бяха отворени, имаше малко и много лабави изискванияне ги спазваха...освен учениците, станаха втората главна причина от 20 човека на ден да стигнем 4000...сига риват...друг им бил виновен, не простотията им
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В магазините отиваш с маска.В бар и дискотека си без маска.На кое се сърдят тези ?!
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое по-точно е неразбираемо? Съпоставянето на хранителните магазини с баровете и ресторантите е меко казано неадекватно, както и посещаването им в момента. Едното е необходим риск, другото - излишен. Логично, ама явно иска повече акъл от на барман, за да го разбере човек....И как все тия дето работят по ресторантите и кръчмите се оплакват най-много, другите хора не са си загубили работата и не им се налага да си седят вкъщи.... Пффффф!
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чудесен шамс тия да си намерят истинска и почтена работа!
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гроб е край, след това ще трябва троловете им да дават ду-петата на някой друг