Проф. Момеков: Никой не е казал, че ваксините дават 100 % защита

Резултатът им ще се види при масово прилагане
27 мар 2021 12:38, Петя Славова
23
Проф. Момеков: Никой не е казал, че ваксините дават 100 % защита
Снимка: БГНЕС

"Ваксините са единствен и рентабилен  метод да се справим със ситуацията. Някои хора докладват, че хора с поставена ваксина се разболяват. Никъде по света не е казано, че имаме 100% защита с ваксините". Това заяви пред Нова тв председателят на Българското научно дружество по фармация проф. доктор Георги Момеков.

Според експертa резултатът от ваксините ще бъде видим при масовото им прилагане в страната.

Още по темата


"Хората не трябва да се плашат от нещата, които чуват. Честотата на тези странични реакции е много малка. Австралия е страна, която се грижи много за хората си. Всеки може да провери с кой препарат ще се ваксинират те", казва проф. Момеков.

"Хубаво е хората да не ходят в Танзания. В Занзибар лъжат за тежестта на ситуацията", казва още той.

Той добавя, вече има компании, които работят над медикаменти за лечението на COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За "чий" са ни тогава? А да, за употреба...
16
0
 
3
 
! Отговори
професор преди 3 години
завършвате задочно бакалавър във Варненския свободен , след това записвате магистратура в УНСС и ето ви цъфнал и вързал магистър-фармацефт .
15
2
 
9
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 3 години
ПиснА ми от всякакви професори, доценти и пр. подобни, то не беше празнодумие и самореклама. То и вицепремиерът Марияна Николова защити докторска дисертация по IT тема, но се съмнявам, че някой от недържавния бизнес би я назначил за обикновен администратор на данни, камо ли да му пази сървърите от хакване. Никой не бил казал, че, ваксините дават 100 % защита ... А някой казал ли е, че са 100 % Безопасни?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ни от вас, професорите! Нямате ли си работа да я вършите, а по цял ден приказвате! Г-да журналисти от всички медии, дайте поне един обикновен лекар, да не е с научни титли и звания, та да се разберем с него! Тези едно плямпат, друго мислят, а трето вършат... Засрамете се: БГ е на първо място в ЕС по заболели и умряли от КВ-19, а вие вместо да се засрамите и да се скриете на жените под полите, продължавате да ни баламосвате! Вървете по дяволите!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините дават 100% защита срещу удоволствието наречено...живот!!
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите с пари и акъл се оправят. Диваците на Балканите ще си отидат постепенно. Не толкоз от Ковид, колкото от собствената им тъпотия.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните нито са защитени, нито спират да заразяват. Не трябва ли тези с ваксината, проявили признаци, да се карантинират? Пръскат заразата около себе си - резултатът е видим - двойно нарастване на заболелите, болниците се задъхват, затвориха всичко отново...
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не прочета в упътването към ваксините че производителя поема отговорност от всички странични ефекти няма да се ваксинирам. В момента производителите пишат. Няма достатъчно данни за страничнити ефекти. Демек ни казват каквото и да се случи след ваксинация ние не помаме отговорност. Производителити прибират милионите и си измиват ръчичките. А вие ***. Както умря 23 годишен студент от гърция след ваксинация с Астра Зенека.
9
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от ваксинацията се виждат вече в Израел- пандемията е забравена. Антиваксърите и Мангъровците газ пикaят как вирусът не ще да се маха и колективен имунитет не съществува, защото някои го преболедуваха по 4 пъти. Най-хитрите и най-умните на този свят първи ще забравят за пандемията, това е ясно. А Бай *** ще ги нарича овце и ще блее след тях. Както цял живот блее по успелите и заможните и ги нарича връзкари и какво ли не.
8
0
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тъй ли ?Уж човечеството било много напред с наука и технология.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат:Австралия е страна, която се грижи много за хората си. Всеки може да провери с кой препарат ще се ваксинират те", казва проф. Момеков.Професоре, отговаря ви живеещ в Австралия. Тук причината да ваксинират масово само с Astra Zeneca не е защото са толкова загрижени за австралииците. Причината е, че нямат избор, други ваксини нямат тук (освен много малко броики на Pfizer), от Европа са спряни за Австралия, дори и Astra Zeneca няма да се внася, а ще се произвежда в Мелбърн. Та така..
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина, като одобрена такава против ковид, още няма. Има ескперимент в трета фаза. Следва четвърта.Така че който твърди за ясни и доказани последици, просто ви лъже.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно! Те дори са още на етап изпитание. Никой не е наясно със сигурност какви са положителните и отрицателните им ефекти.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦИОНИСТИТЕ САРТАНИСТИ НАЧЕЛО С РОДШИЛД ,РОКФЕЛЕР,СОРОС И ГЕЙТС НЕ СЪЗДАВАТ ВАКСИНИ ДА ВИ (ПРЕДПАЗВАТ) ОТ ВИРУСА,А СЪЗДАДОХА ВИРУСА ДА ВИ ПРИНУДЯТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ ,ТА ДА РЕДУЦИРАТ ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ .
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия свят говори за Суецкия канал, никой не го е питал нищо Момеков, да се ваксинира там и да ходи да пасе овцете някъде, кой му е забранил за какво реве, като някаква жена.
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми,че тя и 20% защита не дава.Даже напротив разболява на 100%.
1
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
мдаа. Народа обаче предпочита да си мисли, че трябва да е 100% и не работи.