Разкъсана облачност до слънчево, температури до 15° - 20°

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време
Обновена: 19 окт 2021 08:38 | 19 окт 2021 07:15, Елка Василева
0
Разкъсана облачност до слънчево, температури до 15° - 20°
Снимка: архив, БГНЕС

Над страната днес облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно слънчево време. По-значителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има над Югозападна България, но още преди обяд ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - североизточен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°. През нощта срещу сряда над югозападните и източните райони от страната облачността отново ще се увеличава и вплътнява, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Сутринта, главно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, но бързо ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14° - 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Сутринта над масивите от Западна и Централна България ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо и сутринта на места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а дневните ще се повишат още и в четвъртък в по-голямата част от страната ще достигат и надхвърлят 20°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари