Големият план на Безос за спасяването на Земята

Amazon поръчва 100 000 електрически превозни средства
Обновена: 20 сеп 2019 10:18 | 20 сеп 2019 10:18, Бойчо Попов
24
Големият план на Безос за спасяването на Земята
снимка: Getty Images News

Ръководителят на Amazon не губи време за празни приказки, а веднага започва с предупреждение: „Може би познавате тази планета“, казва Джеф Безос, пред прожекцията на глобус. "Това е Земята, това е най-добрата планета във Вселената. Но реалността и бързината на изменението на климата надхвърлят най-лошите прогнози", казва Безос. Той бързо представя данни и диаграми, илюстриращи топенето на полярни ледени шапки, горещи океани и най-горещото лято на всички времена – всичко това за рекордно кратко време.

Само на двеста метра разстояние по въздушна линия в Белия дом седи Доналд Тръмп - президентът, който извади САЩ от Парижкото споразумение за климата. Можете да разберете представянето на Безос и като протест срещу Тръмп, дори ако шефът на Amazon подчерта неколкократно: „Тук не става дума за политика“. Вместо това той представя своеобразен ангажимент, така наречения „Залог за климата“. Amazon обещава да изпълни целите на Парижкото споразумение за климата „десет години по-рано“.

Още преди две години Amazon обяви, че иска да снабдява 100% от своята глобална инфраструктура с възобновяема енергия. Сега компанията става все по-конкретна: тя обещава до 2024 г. 80 процента от енергията ѝ да е от възобновяеми енергийни източници и да постигне 100-процентовата си цел за слънчева и вятърна енергия през 2030 г.

До 2040 г., според Безос, Amazon иска да работи напълно неутрално по отношение на въглеродния диоксид. Част от инициативата е и прехвърляне на логистичните операции към 100 000 електрически превозни средства. Amazon твърди, че това е най-голямата поръчка, правена някога за електромобили. Те са произведени от фирмата Rivian в Мичиган, в който Amazon твърди, че е инвестирала 440 милиона долара. Освен това се планира инвестиция в размер на 100 милиона долара за залесяване на гори.

Колко е достоверно обещанието на Amazon не може да се предвиди от съобщението. Защото досега групата не се е отличавала като особено екологична или устойчива. Поради многото индивидуални доставки до входната врата най-големият онлайн търговец на дребно в света има високи емисии на въглероден диоксид.

Инвестициите на Безос в космическите пътувания също нямат много общо с опазването на околната среда. Само преди месец Greenpeace разкритикува новите подплатени пластмасови пликове на Amazon. Много служители също вярват, че техният работодател трябва да направи повече: през април 6000 служители на Amazon призоваха в съвместно писмо ръководството да направи компанията по-устойчива и, наред с други неща, да намали емисиите.

Има ли символика в представянето на Безос вижте в продължението!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плана за спасяване на Земята написан от либерастичен *** значи няколко неща:1. Увеличени данъци и такси.2. Присвояване на трилиони долари от поредната демоНкратска измама.3. Нищоправене и харчене на откраднатите "закооно" париСамо промит мозък може да падне в капана на тея либерастични ***.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че имаш нужа от спешна медицинска помощ. Последния човек, който говореше така, беше съседа ми, който беше диагностициран много късно с тежка форма на маниакална депресия и се самоуби.И още нещо - значи, ако утрепят *** на улицата, няма проблем Пускайх ги да и ходят. Все пак е божията воля? Нали така! Ехеее! Че то много лесно била бо! Нямам никакви отговорности - правя кот си искам, защото е продиктувано, да се случи така :)
18
6
 
5
 
! Отговори
До 17: преди 4 години
Няма нищо извън Бога, дори мазолите на баба ти.
17
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 4 години
Аз съм Той. :) По-точно - Тя. :) И тука вече изводите стават съвсем неприятни. :)))Кой Бог, по-точно, разчитате да ви спаси от Мен? :) Защото Дяволът също се напъваше да стане Бог, ама не можа да еволюира. :)))
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И поради тези причини, номер 13, таквиа като Безоз, заедно с други, които няма да се разкрият, ще "балансират" планетата, подобнно на оня филм с тенеке бабаида и розовия дебелак. За баланс. Ама няма да е наполовина, а по скоро ще оставя половин процент. Ти, предполагам, че си щастлив :)
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И кой им е пратил камъка, по-точно? :)"Като имаш камъни в бъбреците, сериозно ли обмисляш божествена намеса?
14
2
 
5
 
! Отговори
Пояснение: преди 4 години
Всички по-дребни видове са оцелял и са еволюирали впоследствие. Динозаврите не са. Най-големият "динозавър", който се е запазил, е крокодилът.Земята е част от Вселената. Няма равновесие на Земята, ако няма равновесие във Вселената. И обратното. And, a clue:) Следващото нарушаване на равновесието започва с появата на човека. Изводите са малко неприятни, нали? :)
13
1
 
8
 
! Отговори
? :) преди 4 години
И кой им е пратил камъка, по-точно? :)Ако динозаврите бяха равновесието, пак щяха да се появят. Е, появили ли са се втори път? :)
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Разкопките го доказват и показват"Динозаврите не са нарушавали никакво равновесие. Те СА БИЛИ равновесието. После, пада един огромен камък, който не е от планетата ни ... и избива огромната част от живота на нея. Ако беше тряснал малко по-силно можеше и никакъв балнас да няма ...
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята сам ще се погрижи за себе си и за всички нас които по един или друг начин нарушаваме равновесието в природата . Разкопките го доказват и показват, но алчноста и безотговорноста на хората са безкрайни за краткия живот който живеем егоистично на тази земя.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ама ако не беше бизнеса му, робите му щяха да са безразборни...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дадаТакива кат тежи са проблема момчеееее
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не вервам на никой...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Завиждал, защото си глупав и неспособен!!!! Аааххахахахха
6
0
 
5
 
! Отговори
Безос преди 4 години
"Бля, бля, бля, депопулация."
5
4
 
6
 
! Отговори
аха преди 4 години
вчера гледах онова ТЕД дето разправят щуротии там тея богатите успелите предприемачи - ми той един час глупости дрънка дрън дрън ярина - заспах накрая викам си аз ли да не разирам тез хора кво разправят ала бала ници уж богати успели дейни пък празни приказки да забавляват там аудиторията и бонаците пляскат ама пляскат на невзрачните му шегички а той си чеше егото че е слушан оратор същия кат оня *** Ивайло Пенчев дееби фантомаса и стигаш до извода че тея хора умеят да взимат вниание пари
4
3
 
4
 
! Отговори
дада преди 4 години
да да да много едни такива вятърничави философии ше оправят земята ама незнам си кога в бъдеще време ше дават от тях си ама незнам си кога в бъдеще време па народа седи слуша ги и чака нещо да подобрят светъ планетата живота ам нейсе те си остават богати подхвърлят някой леф тук и там по черните закъсали и гладни държави заедно с оня бил гейтс и влакът си върви и без друго те си остават печаливши популярни влиятелни и чути а светът става все по-тесен физически като място, за войни се говори
3
5
 
8
 
! Отговори
лиц преди 4 години
Лицемерието е безкрайно.
2
2
 
8
 
! Отговори
О Заглавен преди 4 години
Четеш заглавието и ченето ти пада. После четеш текста - то било до 2040-та година. Ще, ще ... ама още не е развързал кесията, а само обещава да я развърже.
1
1
 
19
 
! Отговори
необходим му е ... преди 4 години
... още по-голям план да спаси от преработване и полудяване стотиците си хиляди роби ....