Алчност, безчувственост... да затриеш болен мъж, да го захвърлиш

59-годишната Веселина Гинева от Бургас е жената, причинила това
Обновена: 26 авг 2016 07:01 | 26 авг 2016 07:00,
80
Алчност, безчувственост... да затриеш болен мъж, да го захвърлиш
Водят Веселина Гинева към съда. Снимка: Булфото

59-годишната Веселина Гинева от Бургас е жената, причинила по ужасяващ начин смъртта на бившия си съпруг Димитър Миразчиев, с който е живяла в общ апартамент, твърдят от прокуратурата.

Детската учителка вече е с повдигнати обвинения за четири престъпления - за убийство, за противозаконно лишаване от свобода, затова, че с поведението си е застрашавала живота на мъжа си като го е държала без лекарски грижи и достатъчно храна, както и за измама.

Още по темата

Зловещият сюжет се развива през последните две години в апартамент в блок №2 на бургаския ж.к. "Лазур". Димитър Миразчиев е бил в тежко здравословно състояние и бившата му жена, от която има дъщеря, е трябвало да се грижи за него.

За продължителен период от време обаче тя го оставяла без необходимата лекарска помощ, включително и без храна.

Първоначално Гинева дава подробни обяснения пред разследващите, но след като е привлечена като обвиняема представя фактите по различен начин, заяви в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

"Никога не ми е минавало през ума да навредя на мъжа си. Той за мен беше като едно болно дете. Ще бъде цяла трагедия, след като той почина, да довършите и мен", емоционално заяви в съда Гинева, цитирана от "24 часа".

Според нея мъжът й Димитър е починал сам на 1 август 2014 година. "Нямах никакъв мотив да го убивам, той получаваше голяма пенсия и аз исках да си я ползвам", откровено заяви детската учителка.

Като факт, който е в нейна полза тя посочи и това, че след смъртта на мъжа си не е унищожила тялото му, а само го е оставила в морската градина на Бургас. Останките на Димитър Миразчиев бяха открити на 26 февруари 2015 година. Тогава обаче не стана ясно, че намерените череп и кости в парк "Езеро" в Бургас са негови.

Преди около месец и половина ДНК-експертиза установила, че останките са именно на бившия мъж на Веселина Гинева. Разследването разполага със свидетелски показания, че Миразчиев по всякакъв начин е търсил помощ, дори е подхвърлял бележки, намирани от съседите им. Според обвинението той е държан под ключ повече от година. Въпреки че имал открити рани на главата и гърба, лекарска грижа не му е осигурена.

През март 2013 г. жилището е било посетено от полиция след сигнал на един от съседите. Гинева отказала да отвори и със съдействието на пожарникари входната врата е разбита с т.нар. "кози крак". Оказало се, че Веселина се е заключила заедно с мъжа си в банята и 40 минути полицаите я увещавали да излезе оттам.

След този случай Димитър бил откаран в болница. Той изглеждал изключително зле, само кожа и кости. След като излязъл от здравното заведение, отишъл в друго жилище, но Гинева отново се появила и го прибрала у дома.

С 21 830 лева е ощетила държавния бюджет обвинената учителка, продължавайки да взема пенсията на мъртвия си екссъпруг. В съдебната зала жената разкри, че мъжът й дълги години е страдал от алкохолизъм и с това са свързани останалите му заболявания.

Защитникът на учителката, поиска тя да остане под домашен арест. Съдията обаче прецени, че тя трябва да остане за постоянно зад решетките, по всяко едно от 4-те обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
0
 
! Отговори
пипи преди 7 години
Семейният закон не е променен в полза на жената в България,няма издръжки за деца или са мното ниски.Разведените жени са наказани от семейният кодекс който трябва да се преразгледа.
54
1
 
6
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
Как така го оставила в морската градина на Бургас на 1 август 2014, а го намерили през февруари 2016? Заровила ли го е?Не е ли смърдял там?
53
1
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Ех че е ***, да беше купила един фризер за 400 лв и до днес щеше да му харчи пенсията.
52
0
 
17
 
! Отговори
Кон преди 7 години
За възбудените мозъци по-долу:1. Били са разведени, личи от статията, но се възприема само от една дума и е трудно за някои по-рядко четящи.2. Тя няма задължение да го гледа, въпреки голословното твърдение на журналиста.3. Раните са му от залежаване, предполагам. Авторът няма сили да го изясни.4. Издръжка тя си е получавала незаконно, като му е харчела пенсията. Няма издръжка за пълнолетни деца, на разведени родители, и така трябва да бъде.5. Полицията и лекарите са бездействали 2 г.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ами такива саТеб кой те е възпитавал и ограмотявал бе? Да не си бил на индивидуално обучение в домашни условия. Вижте си децата колко брутални и *** са, какви искате да станат учителите сред такъв матрял?От години се забелязва плюене върху интелектите на държавата - учители, лекари, научни работници, от страна на разни *** като теб и оня по-долу Ники ле е какъв е.
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази е била учителка, ужас. Това не е действие на нормален човек. Вече аман от психари. Вместо да строят магистрали е по-разумно да правят лудници.
49
4
 
2
 
! Отговори
до 66 преди 7 години
Ти как разбра бе?Да не си им живял в къщата?Друг вариант е да си съучастник!
48
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако бяхме нормална държава-да са разведени и тя да му е взела Всичко,даже и издръжка,даже след смърта му и пенсия..и нищо от това нямаше да се случи,защото тоя и тровил живота ,после го гледа,а като умре няма нищо,социална политика ни трябва,абе то какво ли не ни трябва..?не е убит,умрял е човека,тя само го е отнесла някъде,за да си взима пенсията,все пак възмездие за всички грижи,да не е доброволка я,тоя я тормозел,пък тя да е болногледачка,.КОй каквото си заслужи,условно там една година и така
47
1
 
19
 
! Отговори
Не е добре преди 7 години
Във всяко общество може да има такива случаи. Само че в България последните 25 години те станаха твърде много. Оскотяването на човека е невероятно и за съжаление нещата ще стават все по зле имайки предвид че сега расте още по-страшно поколение .Поколение закърмено само с материализма без ценности (всъщност една как да бъда cool и да се забавлявам). Обществото в което живеем в момента и възпитанието на евро-атлантически ценност ще води до още по-голямо *** на хората вътре в него
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продължава...за да се грижиш за човек в такова състояние. Жената е престъпник несъмнено, трупове не се изхвърлят и е било ясно за всички че тоя *** не се е появил сам на пейката. Драма по Стивън Кинг няма никаква. Има нефункционираща социална система или недостатъчно функционираща. Няма хоспитализация за терминално болни, няма лечение на алкохолизъм дорде е време, няма социални служби, няма полиция.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте сега малко, това е днес.бг, което е нещо като вестник Шок. Имаме съпруг алкохолик и съпруга по професия начална учителка. Медицината не е някаква форма на черна магия и не може да връща хора от оня свят. Медицинското обслужване си го знаем, особено за хронично и тежкоболни. При залежаване, какъвто е случая тука, "раните" (има си и термин, и съотвените санитарни материали, и техники за избягването им) са нормалния случай. Изисква се невеоятна отдаденост (също време и сили) за да се грижиш
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такива случаи е кой кого; дълги години наблюдавах подобен случай, само че жената се беше превърнала в робиня на алкохолизирания си мъж, вземаше му пенсията, но за да му купи ядене преди да е похарчил всичко за ракия, накрая си умря в болницата, оставяйки на нея и децата им голяма сметка за плащане. За такива хора няма как да ти е жал!
43
1
 
11
 
! Отговори
Да пази Бог! преди 7 години
Бих казак оскотяване, но скотовете не постъпват така. Така правят само хората. Жалко, низко, гнусно, И това същество се нарича човек и е възпитавало и обучавало деца. Що за държава сме, що за хора живеят тук. Мерзка твар.
42
5
 
17
 
! Отговори
неолиберализъм преди 7 години
Всяко общество в което има огромно неравенство както е в неолиберализмът се получава точно това. Капитализмът е само и единствено пари. Не знам коЛко от вас имат близки в САЩ. ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ ОТ ТЯХ СЕЛЕД ОПРЕДЕЛЕНИ ГОДИНИ ТАМ В САЩ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ПАРИ И ВЕЩИТЕ КОИТО СА СИ КУПИЛИ. ДЕГРАДАЦИЯ ТОВА СТАВА И ПРИ НАС
41
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото, за което е виновна е, че е прибирала пенсията, ако не беше тя нямаше да крие за смъртта и да изхвърля (!?) трупа. Ако бяхме нормална държава щеше да получава издръжка, щом са разведени и изобщо да не й трябва да го прибира, а той да е в лудница, където е мястото на гнусните дърти алкохолици.
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си какво е било отношението на тази даскалица към децата!
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората не стават зверове от хубав живот. съседите са подали сигнал, какво повече да направят, като тези, на които им е работа не са си я свършили. И къде е дъщерята, тя е много по- отговорна от някакви случайни хора, с които са делили един вход.
38
0
 
29
 
! Отговори
Мисли малко, шопе! преди 7 години
Шопе, като не е длъжна да го гледа, какво майка си дири да ходи да го прибира от другото жилище, където е отишъл след болницата, за да се махне от нея? И не ще да го гледа, обаче пенсията иска да му я прибира, че и включително след като го е уморила!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопЖена ми би казала точно като тебе: Така му се пада на долния алкохолик! Малко му е, хак да му е ... Ценности разни ....
36
5
 
4
 
! Отговори
Джона преди 7 години
Шопе, внимавай как говориш на дамите, тъ по сел ско го ведо