Четирима пловдивчани отиват на съд за документни престъпления

Прехвърляли суми в пенсионни фондове с фалшиви заявления
24 ное 2016 15:52, Анисия Иванова
2
Четирима пловдивчани отиват на съд за документни престъпления
Снимка: Reuters, архив

Районната прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо четирима души за съставяне на официални документи, в които са отразени неверни обстоятелства, съобщиха от пресцентъра й.

Обвиняемите Димитър Т., Радньо М. и Стойна М. в качеството си съответно на заместник-кмет, кмет и секретар на община Брезово за различни периоди от време - от януари 2013 г. до октомври 2014 г., и тримата в съучастие на Стоянка С. са съставили нотариални удостоверения на подписите на заявителите в заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми от различни пенсионни фондове в друг фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване, в които са удостоверени неверни обстоятелства.

В хода на досъдебното производство са разпитани над 150 свидетели. По-голямата част от тях са потвърдили, че не са давали съгласие за прехвърляне на натрупаните им по партидите парични средства за допълнително задължително пенсионно осигуряване и не са прехвърляли доброволно тези средства чрез посредничеството на Стоянка С., която работила като осигурителен посредник на пенсионноосигурителна компания.

Друга част от свидетелите твърдят, че обвиняемата Стоянка С. им е предоставяла множество документи, които са подписвали, без да им се разясни какви са последиците, като подписите в заявленията били полагани в банков офис в Брезово.

Установено е, че свидетелите не са полагали с нотариална заверка подписите лично пред кмета, неговия заместник и секретаря на община Брезово, каквото е законовото изискване при прехвърляне на партида от един пенсионен фонд в друг.

Делото е насрочено в Районния съд в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
Само не разбрах какво общо има снимката на химикалка Дюпонт с документните измами? Не си играйте с огъня, че адвокатите на Дюпонт ще ви схрускат за закуска за подвеждащи асоциации.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изминали са две години! Сега ли ги открихте? Айде бе! Понеже се сменя властта нали?! Не ви е срам! А до сега кой си затваря очите?!