72 ч. арест за холандеца, опитал да убие жена в София

Арестуваният е 30-годишен, живее във Велико Търново
15 дек 2016 13:30,
16
72 ч. арест за холандеца, опитал да убие жена в София
Снимка: Reuters, архив

Задържаха за 72 часа холандеца, който опита да убие жена в центъра на София. Арестуваният е 30-годишният Х. Дейвид с нидерландско гражданство, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Вчера призори, около 05.35 ч., на ул. "Гурко" срещу Телефонната палата Дейвид нападнал жената, като забил нож в шията й. Пострадалата била със засегнати мускули на шията, активно кървящи кръвоносни съдове, с порезна рана на горната устна, повърхностна порезна рана на дясната буза, счупване на носните кости и пр.

Още по темата

При обход в района полицаи се натъкнали на зловещата гледка - две тела на тротоара. Униформените видели случилото се пред Телефонната палата и веднага извикали "Спешна помощ". Пострадалата била откарана в болница "Пирогов", където е направена спешна операция и състоянието й е стабилизирано.

Холандецът е задържан и тестван за упойващи или наркотични вещества в кръвта.

Х. Дейвид живее в България, като е с адресна регистрация в гр. Велико Търново. Предстои внасянето в Софийския градски съд на искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Адвокат преди 7 години
До АнонименИмето му е "Х.Дейвид" и е написано. Познай каква раса е....
8
0
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Би било добре общината да измие тротоара- и вчера и днес на тротоара има кръв. А това е центърът на София. Вчера беше отцепена тази част на тротоара- днес не е, а кръвта по същия начин на 2 места до телефонната палата си стои и е отвратително, хората минават по нея.
7
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Цели 72 часа?! Къде е БХК?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този холандец защо не си пуши холандската трева и да вика: "Пийс, брадър" , ами тръгнал трезвен да прави бели?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във велико търново много друсат.
4
1
 
36
 
! Отговори
Журналисти?!??!?!?! преди 7 години
Когато описвате деянията на дивия римлянин в Германия, го наричате "българин". Когато пишете за западняка заклал невинна българска, го наричате "Х. Дейвид с нидерландско гражданство" ?!?!?!Какви българи сте вие? Не ви ли е срам?
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито холандците могат да се интегрират у нас, нито ние можем да се интегрираме там.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дейвид Хасим е 100% холандец :)
1
0
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
"диви зверове са нидерландците, срам ме е, че съм холандец" и други разни определения със звездички - нали така трябва да напишем във форума на Гертю Голандски, който мрази предизборно всички източноевропейци, най-вече жена си унгарката. или генерализациите са позволени само по адрес на българите, от които всеки един лично отговаря за поведението и действията на останалите 7 плюс милиона граждани по паспорти