Пътен експерт: Магистрала "Марица" ще пропада още!

Строена била върху глинеста почва, твърди инж. Илия Запрянов
28 апр 2017 07:07,
63
Пътен експерт: Магистрала "Марица" ще пропада още!
Снимка: архив, Булфото

Магистрала "Марица" е строена некачествено - върху глина, затова пропада и ще пропада, обяви инж. Илия Запрянов, зам.-шеф на надзора по изграждането на аутобана от Оризово до Димитровград.

Той коментира започналото прокурорско разследване за нагласена поръчка за допълнителни 51 млн. лв. за довършването на проекта. Проверка извършва и ОЛАФ.

Още по темата

Според Запрянов лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура" е взимала проби по инструктаж на точно определени места и затова всички резултати показвали добро качество и на документи всичко било наред.

В сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров вероятно ще бъде повдигнато обвинение. Вчера стана ясно, че той може да не е единственият обвинен.

Според Запрянов на магистралата дори били направени непредвидени по проект отбивка и път до село Златна ливада. От АПИ уточниха пред "Сега", че става дума за част от пътя към селото, който е бил временен - за строежа на магистралата, но не е разрушен впоследствие, за да се ползва при зимната поддръжка на аутобана.

След пропадането на терена през 2014 г. от застрахователното дружество "Дженерали" са отказали да изплатят застраховка, защото форсмажорните обстоятелства не били застрахователно събитие. Това наложило да се прави нова обществена поръчка, а не ремонтът да бъде даден директно на изпълнителя по договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
чистачка преди 6 години
Не крадат само от ГЕРБ. Всички крадем. Дори на т. хартия в някой ресторант се пипва....
50
3
 
4
 
! Отговори
христо преди 6 години
Хора за затвора.......OLAF да идват в България и да ги тикат Герберчета по затворите ...
49
2
 
21
 
! Отговори
интерсен преди 6 години
Масово в Европа фалираха държави - Гърция, Ирландия, Исланадия - вече и Португалия, Италия, Испания, а хората живеят 10 пъти по-добре от хората, които живеят в стабилната България. Те на това му викам парадокс.
48
1
 
10
 
! Отговори
Благословенни да сте преди 6 години
По Магистралата на ЛюбоФта и право в Светата Обители щом е осветен и открит пътя с агне по време на пости и мазна попска брадавсичко е богоугодно!А колко още такива манастирски отбивки има на много места в последно време Лазаарчо Лазаарчо я опъни един круиз с авери мръдни до Емирствата виж парите в африканските банки
47
1
 
18
 
! Отговори
! преди 6 години
Невъзможно е да поскъпне толкова много магистралата с цели 40% Т.е. с още почти половин магистрала. Затова не се получават нещата в страната, защото много се краде!
46
4
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
Разбира ги много Запрянов тия ваджии, нали е зам-шеф на надзора; вместо да сигнализира, когато са му плащали изключително добре за да контролира (га яди кифтета ни рива), сега се разкоментирал компетентно по медиите (сига риве).Случайно да знаете какви пари се полагат за надзор и какво се върши от надзорниците?Строителите поне изграждат нещо, контролните "специалисти" само си затварят очите срещу съответно възнаграждение, а после го играят ощипани госпожици
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко бе, като пропада ще и правят козметични ремонти. Опит имат с даскалката ремонтирала Цариградско в София няколко месеца след, като го ремонтираха основно.
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И естествено госпожа Винетка няма нищо общо, даже се стяга да яхне министерството отново.....
43
2
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Магистралите та магистралите...Гордостта на ББ
42
0
 
17
 
! Отговори
... преди 6 години
Те тая магистрала е проектирана още от бай ви Тоша! Документите са си лежали 35 и нагоре години по разните му институции! След това обаче държавата плати още 5 милиона лева за "нов" проект! И какво направи фирмата спечелила "честно" търга за този нов проект ами на ксерокса прекопирала стария сложила още 2 - 3 мантинели и това е! И от къде най-много си личи, че проекта е стария, ами на стария проект там където се сливат тракия и марица не е имало отбивка по посока Бургас! И на "новия" няма!
41
2
 
22
 
! Отговори
BGN преди 6 години
И ВИНОВНИ ННЯМА !!!!!!!!!!!!!и Няма такава крадлива пасмина като тия от Герб, че и нагли!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova deteto vnu4kats na komunisti rod.bkp koga sche varne komisionite ssbogata nadebelja a i mnogo nahalna milionerka pak schte e ministerka na.bb te se obi4at milite hora radi naidenov v bern pislanik da kakvo ne po4iva v bg da raboti v vanschno umori li se ot sluj pravitelstvo ta v ch da si po4iva medusata komunist
39
0
 
15
 
! Отговори
Светец си Лазаре преди 6 години
Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОГ ГЕРБ ОТКРАДНАЛИМи че то и на Северната тангента основите са от Кремиковските табани
37
0
 
14
 
! Отговори
Стандарт при ГЕРБ преди 6 години
До JokoТе тия италианци са сигурно същите дето строиха и езерото срещу сградата на Нова Тв по 2500 евро за озеленител общ работник
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не кажете кой обира каймака ? Според вас дали без участието на Бойко Борисов въобще са възможни тези кражби?
35
0
 
36
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Защо не бъде раследвана и измислената италиянска фирма, която изпълни обекта ?Те нима не са констатирали, че играждат пътното платно върху глина !
34
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
Колко да е експерт? Като му слушах глупостите за "засуканата мацка" и като я видях по телевизора ми излязоха сълзи от смях! Лазаров трябва да е сляп или тотално загорял, за да има нещо общо с тази обикновена женица:DDD
33
0
 
19
 
! Отговори
и онази министърка преди 6 години
дето само приказва като кречетало, трябва да й се потърси отговорност за пропилените пари в некачествено строителство на магистралите.
32
0
 
7
 
! Отговори
men преди 6 години
браво матриалци, глас народен глас божи, браво сфъко сарайага - високоговорителя тире амплифайър на гласът народен. браво на пръдриотите. а вие офси се радвайте на наща смарт магистрала. един път я строим а носи дивиденти цел живот. тя решава кога на горе кога надоле. ше я патентоваме да знайте и ше избием не само рибата ами офсите, кравите, дивечо, пойните птици и българопитеците дето немат една шепа топци да се дигнат и да ние провесят с главите надоле. Ура.