Сноудън спечелил над $200 000 от лекции и речи за година

Той говори пред американски организации и институции
14 авг 2016 14:16, Елка Василева
9
Сноудън спечелил над $200 000 от лекции и речи за година
Снимка: Reuters

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, който получи убежище в Русия, след като избяга от родината си и разкри мащабите на американския електронен шпионаж, е спечелил през миналата година над 200 000 долара, предаде ТАСС.

Тази сума Сноудън натрупал от хонорари за лекции и речи, произнесени от него пред различни американски обществени организации и институции чрез видеоконферентна връзка. Така например за лекция пред университета на щата Колорадо Сноудън е получил хонорар от 56 000 долара.

Адвокатът на Сноудън Бен Уизнър каза, че няма нищо осъдително в това, че неговият клиент си изкарва прехраната, като говори пред глобална аудитория по такива теми като следенето и демокрацията. Адвокатът на Сноудън увери, че клиентът му ще плати всички дължими данъци върху доходите и че не цели да забогатява от своите публични изяви.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Едуард Сноудън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Сноудън е бил аналетик към ЦРУ . Ако сте чели внимателно човека се е занимавал със следене на електроните медии и това как се предава информация през тях :) . След разкритието му и бягането в Русия да ви се струва подозрително смайващо как винаги Путин е с една крачка преди другите ? Как винаги знае какво са намислили и винаги ги изпреварва ? Хммммм Май повчето от вас не го мислят това . А що се отнася до тези му лекции това е много тънак вид пропаганда , коят ое добре обмислена . Браво на Путин
6
0
 
1
 
! Отговори
biturbo преди 7 години
Kой , "идолът", "светлителят на истината"!? Низвергнатият и омерзен от работата си в ЦРУ младеж. Направо не вярвам на ушите си!:)
5
4
 
3
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тоя ако знаеше нещо, отдавна да са го очистили.
4
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Клинтънови минимума им на лекция е 250000$ За сега наѝ-високото заплащане за лекция им е 600000$
3
3
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
В САЩ лекции да четеш...тъй викат на корупцията-лекции....
2
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя направо си е бедняк в сравнение с онова дърто куку дето си вадят очите с Тръмп . До колкото си спомням тя и оня саксофонист мъжа "горките" били изкарали нЕкви 10 000 000 долара също от такива лекции.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си може, може. Който е некадърен като софийските обратни евроатлантици, се дрогира ежеминутно.....