Клинтън води на Тръмп, той пък видя фиктивни проучвания

Демократите фалшифицирали проучванията, за да излезе тя напред
25 окт 2016 11:07,
20
Клинтън води на Тръмп, той пък видя фиктивни проучвания
Снимка: БТА

Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън води по популярност сред избирателите с 5 процентни пункта пред републиканския си съперник Доналд Тръмп, показва огласено вчера допитване на телевизия CNN и компанията за социологически и маркетингови проучвания ORC, цитирано от ТАСС.

Според данни, събрани от 20 до 23 октомври, на изборите на 8 ноември за Клинтън са готови за гласуват 49 процента от анкетираните, а Търмп - 44 процента. Рейтингът на кандидата на Либертарианската партия Гари Джонсън е 3 процента, а на кандидатката на Зелената партия Джил Стайн - 2 процента.

Още по темата

На предизборна проява във Флорида Тръмп заяви, че редица компании за социологически проучвания, зависими от Демократическата партия, публикуват фалшиви резултати, за да подкопаят позициите му.

Демократите извършват фиктивни анкети, за да надвият Тръмп, но ние така или иначе ще победим, написа милиардерът в блога си в Twitter.

"Ние побеждаваме, а печатът отказва да съобщава за това. Не позволявайте да ви правят на глупаци, идете и гласувайте", призова той привържениците си.

На обяд за набиране на средства в Сан Диего, щата Калифорния президентът Барак Обама заяви, че "Америка е велика страна и може да преживее всичко, но не може да допусне единственият чиновник, който се избира от цялото население на държавата и който говори от нейно име по глобалните въпроси, да е фундаментално несериозен човек, чиито морални норми и търпимост към другите хора разяждат всичко като ръжда".

Същевременно Обама определи Хилари Клинтън като "най-квалифицираният човек, който някога се е борил за президентския пост", завършва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
До АнонименЗащото това вече е последната надежда, един луд да направи поне нещо срещу еврейското световно робство. Но това няма да стане - до 20 Януари в Бялия дом по закон си е маймунката, а до тогава има достатъчно време САЩ да се разпадне.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17 Хора много - мотиви всякакви. За лично не го харесвам, но го предпочитам пред Хилъри. Основна причина за това е че иска да деескалира напрежениети с Русия. Тук не става дума за русофилия, а за това че една нова студена война би била вредна за всички нас. Погледни какво става в Сирия. САЩ и Русия си мерят работите, а в резултат България я заливат емигрантите. Ако Хилъри спечели емигрантската криза ще стане е по- голяма
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой по-умен тука да обясни защо има толкова много подръжници на Тъмп в тоя форум? Моля обяснете.
14
1
 
4
 
! Отговори
от 10 преди 7 години
До маке-ариец"***" е учил на Запад как се извършва безпристрастно проупване и как се анализира резултата безпристрастно. "***" има опит в областта и за това съвсем уверено "***" може да заяви че такова проучване като на CNN е пълна пародия и подигравка с научните стандарти. "***" е изложил част от аргументите си защо смята така и ако ти имаше поне малко повече интелект от този на чалгар завършил с 3ка спту щеше да дадеш контра аргументи а не да се правиш на интересен
13
4
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
*** тръгнал да коментира проучванията в истинските демокрации... смЕх!Гледайте си там майките президентки и си коментирайте комунистическите агенцийки за проучване на общественото мнение.Демокрацията я оставете на свободните хора!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"огласено вчера допитване на телевизия CNN и компанията за социологически и маркетингови проучвания ORC"То не е нужно друго да ти светне че проучванията са по-амеркански...
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как няма да води Хилъри ,като преди кампанията по наш маниер е "нахранила" журналистите и техните медии...Вижда се и тук българската следа!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Допълнение към 10Отделно, до колкото помня анкетираните бяха около 1000 души. Доста малко като се има в предвид че САЩ са над 300 милиона. Отделно не се съобщаваше от кои щати са анкетираните. Cnn постоянно говори кой щат бил ключов за кого, но като стана време за социологическото проучване забравиха да споменат. Такива "проучвания" могат да се направят дори преди самия дебат. Манипулации
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да припомня: след първия диспут CNN обяви категорична победа за Клинтън. Не помня точни цифри, но беше нещо от сорта на 46 срещу 27%. От там медиите по света подеха тази песен. Само че истината е в малките букви. Изпуснаха факта че 42% от анкетираните са били ЗА Клинтън а 26% ЗА Тръмп още преди самия дебат. Това е манипулиране да данни. Все едно да влезеш в агитката на ЦСКА и да "проучваш" кой е най-добрия отбор
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същевременно Обама определи Хилари Клинтън като "най-квалифицираният човек, който някога се е борил за президентския пост"...===Обама е забравил какво е говорил за Хилари само преди година: тя ще обещае всичко и няма да свърши нищо. Забравил е и, че я нарича некомпетентна, двулична и какво ли още не. Забравил е как преди няколко години в предизборни дебати двамата се плюеха и обиждаха. Лицемерие след лицемерие.
7
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
Цецо заминава да помага на Клинтън за изборите. Купили са му бусове и ще го запознаят с американските "роми" по гетата. Обещал е на Обама победа с 99.9%.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго, ръждата не разяжда всичко. Само определени метали. Това на палмата не се учи
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Тръмп, клинтън под гилотината!
4
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Можеше и Тръмп да спечели, но Путин се обади, че го подкрепя... - сведе шансовете му до нула... - същото се случи и с Бокова... - а сега предстои да се случи и с генералчето на двата самальота...
3
6
 
20
 
! Отговори
ха -ха преди 7 години
Тръмп казва истината ,но най-пикантното е ,че демократите готвят 18 милиона умрели ,,да гласуват '' за Клинтъновица
2
3
 
13
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Сякаш на някого му пука в България как върви кампанията! След изборите казват по новините кой е новият президент и толкоз!
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАРАК ОБАМА БИЛ НА ОБЯД ЗА ПРОСЕНЕ НА ПАРИ.ТРЪМП СИ ИМА СВОИ МИЛИАРДИ, НЕ МУ СЕ НАЛАГА ДА ПРОСИ.