Обама категоричен: Оставя САЩ в добро състояние на Тръмп

Русия е по-малка и по-слаба страна от нас, смята американският президент
17 дек 2016 08:37, Красимир Ангелов
136
Обама категоричен: Оставя САЩ в добро състояние на Тръмп
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама отчете, че оставя САЩ в добро състояние на своя приемник на поста Доналд Тръмп, както и че ще направи всичко, за да осигури безпроблемен преход в управлението, предаде ДПА.

"Нашата страна е по-силна и по-благоденстваща, отколкото беше, когато започвахме", каза той на традиционната си пресконференция преди края на изтичащата година. "Това е състояние, в което съм горд, че оставям страната на своя приемник”, допълни той.

Още по темата
Обама посочи, че провежда редовни разговори с Тръмп и му предлага съвети във връзка с дейността на президентската институция. Действащият президент окачестви контактите с новоизбрания като протичащи в дружелюбен тон, въпреки очевидните различия в политиката им и разменените тежки думи по време на предизборната кампания, когато Обама агитираше за своята съпартийка от демократите Хилари Клинтън, отбелязва ДПА.

Обама каза, че преходът от острата предизборна кампания към управлението може да е "изпълнен с трудности", но че въпреки настроенията и чувствата, самата отговорност от това да си в Овалния кабинет в крайна сметка оказва своя "отрезвяващ" ефект.

По време на пресконференцията Обама отправи остри нападки по адрес на Русия, наричайки я по-малка и по-слаба страна от САЩ, която "не произвежда нищо, което другите искат да купят, освен петрол, газ и оръжия", предаде Ройтерс. Той изрази съжаление, че отношенията между Вашингтон и Москва са се влошили.

На пресконференцията стана дума и за социологически проучвания, според които над една трета от републиканците в САЩ одобряват руския президент Владимир Путин, като Обама каза в тази връзка, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е успешен финансов президент. Долара чупи рекорди...Спрямо времето преди него.Русия е в тежка финансова криза... Копейките стигнахс невиждани дъна. Изтегли 40℅ от армията в Ирак и Афганистан. Не нападна нито една държава от името на САЩ. Само като съюзник с молба.В тая глабална система това не е малък успех. Сега крайния Тръмп,ще видим дали ще промени световния ред за 1 година. Много се опитват,но виждат че нестава лесно. Света е организъм..Ако оправя ш едно разваляш друго.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
' наричайки я по-малка и по-слаба страна от САЩ, която "не произвежда нищо, което другите искат да купят, освен петрол, газ и оръжия" '- това показва само че президент на САЩ може да стане и човек с ограничени умствени способности, койтосе е провалил и сега казва "гроздето е кисело."Петрол, газ и оръжия - милиарди в долари.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго,като Русия е "слаба" и "малка" ,що не се опитате да я превземете или да я накажете с военба сила?Щото ще ядете як пердах,та за това!
91
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия си остава жалка сила дори и при много слаб президент като Обама това са реалностите
90
1
 
18
 
! Отговори
Клоун. преди 7 години
По-жалък, вреден и ялов президент, едва ли някога Америка е имала. Всичкото му е само празни приказки, или в "най-добрия" случай, лъжи. Като ти каже добър ден, бъди сигурен че е 3 през нощта. Оставя САЩ в най-ниската им точка за последните над 100 години.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия не се страхуват от здрави и силна америка.Напротив - здравите сили и в америка, и в русия искат да търгуват и да осъществяват съвместни проекти като тези на ексън мобил и роснефт. Светът обаче си тепърва ще си отдъхва отг шороша и неговите клинтъно-БУШменските клики, които разбиха световния мир:). Е, разни тро.лчета ще си загубят центовете, щото тръмп няма намерение да плаща на източноевропейски протестни мрежи масрафа:)).Впрочем и за натутут ще трябва да си плащате оттук насетне:))
88
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какъв бизнес ще прави бизнесменът Тръмп с ченгето Путин, което може само да прибира комисиони."хихи, распутинчо, държавен секретар ще е шефчето на Ексън Мобил - с държавен орден от Путин и с договори с роснефт за 50 млрд. долара,върл критик на санкциите:).Колкото до амер. превъоръжаване Тръмп вече размаха пръст на Локхийд мартин за трилионите усвоени от тях за плачевните резултати от техните проекти:).А колкото до сравнението на икономиките и ти ли като одисейката сравнявате на база БВП-та
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФРАНКЛИН РУЗВЕЛТ ЛИ? НА СТО МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА ТРАБВА ДА Е! КТОЙ БОМБАРДИРА И СЪСИПА СОФИЯ И УБИ 4000 НЕВИННИ ГРАЖДАНИ. ТОЙ И ТЛЪСТИЯ ЧЪРЧИЛ ПОДАРИХА БЪЛГАРИЯ НА СТАЛИННАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ, ТРЪГВАЙ СИ КЪМ МИНАЛОТО.
85
11
 
7
 
! Отговори
Распутин преди 7 години
"хиих, десният тръмп с десният путин ще си правят бизнеса..."Краставици! Какъв бизнес ще прави бизнесменът Тръмп с ченгето Путин, което може само да прибира комисиони. Да не говорим, че трета точка от програмата на Тръмп е мащабно превъоръжаване на американската армия, а цялата икономика на Русия е колкото на град Ню Йорк. Така че в това отношение Обама е прав. Ха сега давайте с минусите.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
одисейка, пет години "очакваш" Щатите да станат нетен износител и все на очакване стоиш. Още чакаме Америката да ни построи терминала и да ни носи в чашки евтин газ:))А че се разбъркаха картите в Близкия Изток и в резултат на цветните революции, проведени поради алчността на разни американски корпорации беше унищожено всичко по дъгата от Пакистан и Афганистан до сев. Африка е вън от съмнение.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хиих, десният тръмп с десният путин ще си правят бизнеса, а джуджаците от източноевропейското нату ще се чудят пред кой онбашия по-напред да бият чела:))
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хихи, одисейката ака спейс се появи отново и говори за фантазиите на мъск, който в най-скоро време ще бъе хвърлен за измама и усвояване на трилиони обществени средства. Но поне дроновете са реалност - маса сватби бяха хвърлени във ваздуха благодарение на тях:))
81
5
 
5
 
! Отговори
до 98 преди 7 години
Пич,не е така .Америка изкупи света с долара ти блееш .
80
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго съвсем е изкуфял. Вярно е че русия е по слаба от сащ но не е по малка - това го знаят и децата. Освен това и щатите не произвеждат нищо което другите искат да купят - доказателство за това е огромния им дефицит както в търговията така и във бюджета. Единствено петродолара ги крепи тези кравари.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обамата е--а мамата на много хора, в това число и на африканоамариканците и латиносите, които го избраха. Така е в краварника - храни мунка да те натакова.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До aphexРуснаците бомбрарират само простанището във Варна, и то с цел да възпрепятстват военните корабите на противника, главно на Турция. Пристанището във Варна е атакувано като военна цел. Цивилни жертви жени и деца няма. Има само няколко десетки жертви и то всичкита са военни. Това може да се провери и в интернет, има документи.
77
0
 
10
 
! Отговори
Anna-Maria преди 7 години
Отдавна не се бях смяла и забавлявала така, както когато четях тази статия! Ха-ха-ха! :) Определено Доналд Тръмп трябва да създаде министерство ''Сълза и смях'', което Обама да оглави без конкуренция! Просто няма равен на себе си! Така че, стискаме палци, искаме и се надяваме, и след мандата, и занапред - Барак Обама яко да ни забавлява! :)
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Роналд Рейгън незнамНо ако Франклин Рузвелт можеше да се надигне от гроба си и да види кой в момента е президентът на САЩ би пожелал на мигът да го закопаят 15-20 метра по надолу в земята от срам.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАРАН БАБАМА-А КЪДЕ Е БАНАНА ??