Американците недоволни от работата на Тръмп

Проучване: Хората в САЩ се страхуват от тероризма
19 юли 2017 08:30, Елка Василева
14
Американците недоволни от работата на Тръмп
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Над половината американци оценяват като цяло негативно дейността на Доналд Тръмп на президентския пост и се страхуват от терористи, финансова криза, ядрен удар и кибератаки. Това сочат резултати от проучване, проведено от агенция Блумбърг, предаде ТАСС.

Дейността на Тръмп като президент се оценява позитивно от 41 процента от анкетираните, като 21 процента я оценяват много положително, а 20 процента - като цяло положително. Противоположно мнение изразяват 55 процента, от които 40 процента са настроени много негативно. Четири процента от анкетираните нямат определено мнение по тази тема.

На въпроса дали смятат, че САЩ следват правилния курс, 32 процента от анкетираните са отговорили утвърдително, 61 процента - отрицателно, а 8 процента не са изказали определена гледна точка.

В списъка със заплахите, които участниците в проучването смятат за най-реални в близките години, на първо място стои тероризмът. Шейсет и осем процента от анкетираните смятат за напълно възможен голям терористичен акт на територията на САЩ, докато 29 процента смятат подобно събитие за малко вероятно.

63 процента срещу 34 смятат за възможна нова финансова криза, подобна на разразилата се в САЩ през 2008 година. Заплахата от ядрен удар от страна на КНДР се смята за реална от 55 процента от анкетираните, а 53 процента се страхуват от руски кибератаки.

На въпроса как биха гласували на президентски избори, ако те се проведат сега, 32 процента са заявили, че биха подкрепили Доналд Тръмп, 35 процента - Хилари Клинтън, 20 процента - друг кандидат. Осем процента са заявили, че няма да гласуват, а 5 процента са отказали да отговорят на този въпрос.

Проучването, проведено по телефона от 8 до 12 юли, е обхванало около хиляда американци.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До Днесбг преди 6 години
Ненормалнишки сайт е вашия,момчета- ще ме прощавате но си е така! Истината понякога боли- нека малко и вас ви заболи понеже триете всички мнения,които казват чистата истина на хората! Вие не слугувате на истината,а на лъжата: замислете се и благодарете за ценния съвет!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тръм си мeсти шапката от това.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници са тея. От тероризъм ги било страх. Обаче не се замислят, че чисто статистически е много по-вероятно комшията им да превъти и да ги застреля, отколкото някоя арабела да ги отнесе докато прославя алаха.Кажи им американци и повече не ги обиждай.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До неистинаНе е истина да наричаш един милиардер и то не кой и да е , а Тръмпи "земен". Мда, той е земен расист, земен женомразец, земен некадърник!Дай му на народа слаб актьор в посредствена сапунка и той е доволен!
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тоя некадърник как да са доволни!
8
2
 
5
 
! Отговори
м..да преди 6 години
При тоя негативен Пи Ар -как да са настроени и доволни
7
5
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Абе вижте курса на долара бе хора... От 1.88 при Обама падна на 1.69. Това според вас какво говори за състоянието на Америка ? По това се разбира колко е стабилна и добре една държава. Всичко друго е PR.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проучване правено сред ХИЛЯДА американци, на базата на 40 милиона.
5
0
 
9
 
! Отговори
АМЕРИКАНЦИ-ТЕ преди 6 години
ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ ИЛИ САМО НЯКОИ.ЩОТО ТУК ПИШЕ, ЧЕ 32 % ГЩО ПОДКРЕПРЯТ.
4
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Не е почнал магистралите...тогас ще се успокоят.
3
0
 
18
 
! Отговори
Е преди 6 години
Американците винаги ще имат страхове от нещо. Ако не е Русия, ще е КНДР. Ако икономиката е забавила, страх от рецесия. Ако не е забавила, че неминуемо ще забави. Страх от зомбита, евреи, черни, от храните, от климата; страх дали около Деня на Благодарността ще успеят да купят с намаление най-новия Xbox. Страхове да не го осъдят за неплатени кредитни карти, кредитори да не им вземат къщата. Страхове колкото искаш. С толкова видове хапове с които се тъпчат, е учудващо колко малко страхове имат.
2
5
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Няма да получищ пари, имаме нов курс от нашият генералисимус--***.
1
11
 
14
 
! Отговори
неистина преди 6 години
Не е вярно. Това е фалшива новина. Американската хибридна война в действие. Тръмп е много по-успешен президент от Обама. И много по-земен. За Хилъри да не говорим - тя е "приключила курса".