Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа

Опитва се да разруши нормалния живот на всеки един европеец
4 сеп 2022 07:30, Елка Василева
207
Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война и призова за по-голямо единство в Европа, предаде ДПА.

Още по темата
"Тези дни Русия се опитва да засили енергийния натиск върху Европа още повече. Подаването на газ през "Северен поток-1" е напълно преустановено", каза той по време на редовното си вечерно видео обръщение. "Русия се опитва да разруши нормалния живот на всеки един европеец във всички страни на континента", допълни Зеленски.

Според него целта е европейските държави да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети Москва използва и газа като оръжие. Тази зима Русия подготвя "решителен удар" в енергийния сектор, предупреди украинският президент и посочи, че само по-силното единство може да помогне в битката срещу това.

Той допълни, че европейците трябва да постигнат по-добра координация на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това според украинския държавен глава трябва да се засили и натискът срещу Русия, за да се ограничат печалбите ѝ от продажби на петрол и газ.

Зеленски коментира и вчерашен инцидент в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, произведен от 10-годишно момче по време на изложение на оръжия пред историческия музей в града.

Според информация, публикувана на сайта на главната прокуратура на Украйна, пострадалите деца са на възраст между две и дванадесет години.

В снощното си изявление Зеленски нарече инцидента "неприемлив" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоз пренос на радиоактивно зърно, с такова ли ще храните хората и животните в Европа и по света. Повече не искам нито да ви виждам нито да ви чувам. Това ако е вярно както изглежда е жестоко престъпление.
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А блокирането на Северен поток 2 какво е? Какъв е Байдън да казва, че целта му е спре Северен поток 2, независимо по какъв начин.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя грюненшвайнюхен дерглистен разсипа Европа като й засили едно 5-6мильона авантаджии,опропасти хиляди тонове западно оръжие и ощетолкова боеприпаси,хуманитарни матеряли,спомогна да бъдат избити 5-60 000укронацисти,спря нафтата,тока и газта заЕвропа ипрофука десетки милярди суха пара. Скоро се очаква известен инквизитор да го закупи от укр РАДАта за да упражни всичките си му нови разработки на гаври с анатомията, психиката и входно изходните канали назелглиста и то пред очите на семейството му
155
0
 
6
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До Анонимен 174- "Целият народ на Украйна е армия"- Да! И една част от народа и се бие с другата част на народа и. Дали ще се избият до последния украинец ще видим. Въпросът е кой предизвика и насъсква да продължи това безумие
154
1
 
5
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
"Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа"--- Добре че е пророк Зеленски да ни го каже. Гений е и заслужава да му слушаме прозренията и гледаме снимката му Само да беше казал и кой започна пръв със санкциите, още преди "пълномащабната"! Пък и той самия после удари едно рамо!А всъщност ЕС трябва да целува ръка на Путин, че ги придвижи по-бързо към Зеления им Проект, да минат изцяло на китайски слънчеви панели, батерии и вятър. Иначе нямаше да се успеят с графика си.
153
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият народ на Украйна е армия. Няма начин русняците да избият всички...
152
0
 
9
 
! Отговори
Z преди 1 година
Знае ли въобще какво говори тоя наркоман? Има ли си идея, че скоро цялата "Украинска" армия ще загине?
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искате демокрация, ама тайно се надявате да станете Членове на управляващата партия...
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от демокрацията в авторитарните режими всички се подчиняват на управляващата върхушка, която се опитва да се перпетуира във властта.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определение на демокрация: Смяна на властта чрез периодични избори. Няма нищо общо с членуване в ЕС. Още една характеристика на демокрацията: Всички приемат решенията, взети с болшинство.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходих до Кауфланд и Лидл, промоциите приключили още в началото на седмицата. Само по скъпите неща са на промоция. По евтините са се изравнили със скъпите крокодили. Обаче има хора на позора които вярват в демокрадията съжалявам.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да кажа че съчувствам на укрите дезертьорите има ги доста в Бг, но това би трябвало да е сигнал към оатаналите да сложат оръжие и да поискат примирие. Малко е късно но Руснаците са много добри братя и сестри. ...
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадно дете, само ковлади другарчетата.
145
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам усещане че Володимир Зеленски е председадел на евопейската комисия. Цяла Европа се изнизаха лидеритепри него , да же при папата няма такава аудиенция. Може би той президента на най - бедната държава в Европа , командва парада в развитата индустриално Европа. Парадокс
144
1
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Нееее, Русия не води война срещу Европа1 Русия води война срещу англосаксонският модел или така нареченият Бретануудски модел. И постиндустриялният Запад няма с какво да се противопостави на Русия. Единственият коз на Запада - еврото идолара - вече са изпята песен. Запада е обречен ! Украйна да му мисли.
143
0
 
18
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Цяла Европа ще мръзне и ще плаща непосилни сметки заради този предател и прислужник на хамериканците ,които богатеят на гърба на европейците.факт.Останалия свят вече е наясно какви са целите на тази война, и подкрепят Русия.Жалкия ЕС ,Гватемала ,Ю.Корея и Канада са едва 15 % от населението на Света.факт.
142
0
 
17
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
До кога ще ни натрапвате този жалък комедиант-фашист, и неговите долни покровители от Велика Кравария?Оссрайна трябва и ще изчезне.Милостта на руснаците не е безкрайна и е на изчерпване.Краварите и техните еврослуги воюват с Русия с ръцете на подлите укрофашаги.Цената я плащаме ние ,робите на евроджендърите!!!
141
0
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Когато налагаш санкции е логично да помислиш за последиците. Когато безусловно подкрепяш нечия държава - също. Дотук нямаше никакви изненади. Освен в отрезвяването на обикновения човек в ЕС, че всички държави са зависими една от друга. Времето на идеологиите отмина, време е за трезв прагматизъм.Индия, Китай, ОАЕ се устремиха към космоса, към бъдещето. Не бива да живеем в миналото.Китай е бил превземан многократно, но още го има.Както и България. Духът е важен, не територията.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
153 е напиано нещо крайно тъжно и стресиращо. 200000 пограбани войници това е все едно да погребеш Русе, половината Пловдив или Велико Търново. Каква ужасна гротеска е това да копаеш хиляди кубици зема за да погребеш войската си замотата в мильон и 200 квадратни метра украинско знаме. Спри войната. Предай се. Самоубий се. Това не се трае и няма никакъв смисъл да не подпише капитулацията на Украина
139
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Така ви се пада, след като ни забранихте Южен поток.Всичко да спират Русия, надменните така наречени "европейци", нищо не заслужават. Макар че май по-голямата част от континента Европа всъщност е в Русия, хаха. ***.