Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната

Руската групировка методично "смилала" противника
19 окт 2022 11:20, Елка Василева
170
Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната
Снимка: архив, БГНЕС

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че военна обстановка в Украйна е "напрегната", особено около окупирания южен град Херсон, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната", каза той в интервю за държавната телевизия "Росия 24". "Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски", заяви Суровикин. "по думите му това важи преди всичко за секторите Купянск, Лиман и Николаев-Кривой рог.

Той каза, че руската групировка в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично "смила" противника, предаде ТАСС.

"Нашата стратегия е друга. За това вече говори върховният главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки войник и методично "смиламе" настъпващия противник", заяви той.  Генерал Суровикин каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
3
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 година
Мисля, че Нато ще ги удари скоро. Че ядат атома.
125
5
 
3
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
зора ще е голям за украйна , зеленски да удвой дозата ... на белия прах, да удвоят амфетите и за нацистките войници
124
4
 
6
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
най-накрая истински мъж на поста, това е края за украйна много скоро Ахмад сила и Генерал Кадиров ще са във Варшава, киев и кишинев, както върви ,... защо не във Вашингтон
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като го видя тоя и разбирам защо храната за руската армия не достига...
122
5
 
15
 
! Отговори
До Мен преди 1 година
Откакто"лоената"топка пое командването,животът на наркомана клоун се стъжни доста,човекът го каза ясно"Не искам да жертвам повече руски войници в партизанска война срещу орди фанатици и наемници въоръжени от НАТО,имаме достатъчно сили и технически средства да доведем Украйна до пълна капитулация"на първо време за една седмица 39 процента от енерго мрежата на украинците е извън строя,да не забравяме че идва студена и гладна зима!
121
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като тръгнете да бегате, откъде ще минете брат? Мостът май го няма. Тогава ще видиш какво е напрегната обстановка.
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Су33 е флотският вариант на Су37, който пък е произведен само 2 прототипа. Следващите по- съвременни самолети даже нямат предно оперение. Невидим самолет засега (поне) няма. Има "труднозабележими", и те са труднозабележими само за старите моноканални ПВО системи. Сърбите утрепаха невидимият нощен ястреб със старата моноканална С125 Печора от корейската война.
119
6
 
7
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Тая лоена топка и тя не си вярва на глупостите...
118
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая тактика на отстъпление и изтощение са я прилагали при Бонапарт, така са го победили. А дроновете и другите железа, дето ги купуват от третия свят го правят за да не изкарват новите си оръжия, НАТО използвата войната с цел да с набави информация за руските оръжия, така получиха данни за електрониката, дето прави Су-33 невидим за радарите.
117
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До мегаалчностКъде ги тия корпорации бе *** !В БГ всички корпорации са на КГБ отрочета като почнеш с Гергов и свършиш с черепа и Боко !Кинтите в БГ са старото БКП и ДС! а парите са им от процент които русия смуче яко от колонията си
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха тоя сланиньо "смила" сигурно по 5 кила ярма на ден !
115
3
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
е уж всичко е наред руснаците денацифицират деукраинизират и так дале а сменят генерали като носни кърпи ! едни ги сменят щото ги опукват други ги сменят щото не правят хубави *** .трети щото не се отчитат финансово на горе .Скоро ще има стратегическо прегрупиране и отегляне а украинците ще ги преследват панически :):):)
114
4
 
3
 
! Отговори
БОЙ ДО КАМЧАТКА.. преди 1 година
...и обратно на руските ДУ парници за да почнат да мислят НОРМАЛНО!!!
113
5
 
7
 
! Отговори
НАПРЕГНАТО Е... преди 1 година
Щото идва големото кецане на руските *** у Херсон!
112
5
 
5
 
! Отговори
Ами да.... преди 1 година
Напрегнато е , щото КРИМСКИЯ МОСТ не работи и няма къде да се евакуират руските окупатори от Херсон!
111
2
 
3
 
! Отговори
мегаалчност преди 1 година
До До катои какво ще спечели България и българския народ от това? Трохи, огризки от плячката за корпорациите ли... само да ти кажа, тиквите от полето вървят по 10 стотинки на килограм... а корпорациите-вериги ги продават по 99 стотинки до лев и двайсет и нагоре за килограм... същото е с цялата българска селскостопанска продукция... ОТ ТРУДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОРПОРАЦИЙКИТЕ ИЗВЛИЧАТ КАПИТАЛА И ГО ИЗНАСЯТ... 1200% НАДЦЕНКА ТЪРГОВЦИ, ТРЯБВА ЗАКОН ЗА БОРБА СЪС СПЕКУЛАТА РУСИТЕ ТАКА ЛИ ЩЕСТРИЖЕТЕ
110
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако такива са загубите за една години слагаме минимума 600 х 365 равно на 219 000...и всичко това се прави с цел една власт дошла на власт с претенциите за мир в Киев а всъщност за война до последния си войник... и какъв е смисъла, когато тази държава така или иначе никога няма да е незовисима а или ще е филиал на Русия или на САЩа.
109
1
 
6
 
! Отговори
До като преди 1 година
Руснаците не се изтикат в Камчатка, никакво спиране...
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Геноцида , който нато и зеления шмъркач организираха в Украйна ще им излезе през ... 100 години не могат да изплатят това което ще дължат на нормалния свят ! Те говедохората от Сащ и без туй имат няколко трилиона външен дълг.
107
0
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 1 година
Полша ги купи, познай за кого...