Погребението на Маргарет Тачър ще е на 17 април в Лондон

Церемонията ще протече с пълни военни почести
9 апр 2013 16:36, Елка Василева
16
Погребението на Маргарет Тачър ще е на 17 април в Лондон
В Лондон ще се простят с Маргарет Тачър на 17 април. Снимка: Reuters

Погребението на бившия британски премиер Маргарет Тачър ще се състои в Лондон на 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на канцеларията на Дейвид Камерън.

В службата в катедралата "Сейнт Пол" ще участват кралица Елизабет Втора и съпругът й - херцогът на Единбург, съобщи в декларация Бъкингамският дворец.

Още по темата

Ковчегът с тялото на Маргарет Тачър беше изнесен тази нощ от апартамента в луксозния хотел "Риц" в Лондон, където вчера тя почина. Сребрист микробус "Форд" отнесе тленните останки на неизвестно място.

Преди погребението ковчегът на Тачър ще бъде изложен в църква в Уестминстърския дворец (седалище на парламента), а на следващата сутрин ще бъде откаран с лафет, теглен от коне, до катедралата.

Погребалната церемония ще протече с пълни военни почести, но технически няма да бъде държавно погребение, което изисква съгласието на монарха и на парламента. Самата Тачър не е пожелала такова. И все пак нивото на почестите ще бъде същото като оказаното на принцеса Даяна и на кралицата майка Елизабет.

Ройтерс прогнозира, че погребението на Тачър ще бъде най-грандиозното прощаване с британски политик след държавното погребение на Уинстън Чърчил през 1965 г.

След официалната церемония тялото на Тачър ще бъде кремирано в присъствието само на нейните близки, каквото е било предсмъртното й желание, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Този бяс на яхвето се изказа че Русия трябва да стане 15 милиона. На въпроса на журналиста - искате да кажете 50? отговаря - не, точно 15, нейните природни богатства трябва да станат наши.
11
0
 
0
 
! Отговори
Бай преди 11 години
Мддааа една *** по-малце. А бе всички ***, нео-, гейо-, и кви да е либерасти да *** и да ходят да се пържат в ада, а горките хорица като самозапалилите се и тез невинните от Авганистан, Либия и т.н. да ги пазят да не избягат от казана. Дано скоро и Горбачов си направи 'meeting' с тая и Рейгън барабар.
10
1
 
2
 
! Отговори
бай х преди 11 години
тази ,толкова мразеше България ,че беше се изказала -да се пазим от славянската солидарност и от обединена Германия ,и сега гъзолицците и дупедавците от нашата страна и съчувстват,срамота да се наричате българи
9
0
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
хахаха да, в Глазгоу по повода скачаха и гърмяха шампанско все едно са спечелили състезание от Формула 1 :D
8
2
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
*** най-после умря.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сичкото ***, което отиде на гроба и ще стане хаджи-***.-----------До 5: Има една политическа аксиома, ЧЕ неолиберализма завършва винаги с "народен съд", а в добрия случай - с някой като Чавес или Кастро.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще й правят мавзолей, доколкото разбрах... като Ленин.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не пишите, че част от британците празнуват смърта на Тачър!?Що не покажете и двете страни на медала?Отивате в Тубата и;Joy not grief as those opposed to Thatcher celebrate her death
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мене неолиберализма ми харесва. Паплачта трябва да отмира. Това е естествен процес на подобряване на човешкия вид.
3
4
 
11
 
! Отговори
w преди 11 години
Тя се беше вмирисала още приживе.
2
3
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
"Погребението на Маргарет Тачър ще е на 17 април."-----Тази ще я балсамират ли бе?
1
2
 
11
 
! Отговори
гробар преди 11 години
ТЯ ЩЕ СЕ ВМИРИШЕ ДО ТОГАВА!!!