Очевидец на атентата в Анкара: Неописуемо!

Имаше кръв и тела навсякъде, разказва турска журналистка
Обновена: 11 окт 2015 10:29 | 11 окт 2015 10:28, Веселина Йорданова
113
Очевидец на атентата в Анкара: Неописуемо!
Снимка: Ройтерс

Трудно е да се опише с думи ... Беше толкова неочаквано. Една от най-ужасяващите картини, които съм виждала.

Още по темата
Така журналистиката Онур Бурчак Бели коментира разигралата се в съботния ден трагедия в Анкара, при която загинаха 97 души, а други 246 бяха ранени.

"Пристигнах, за да отразявам марша на мира и внезапно прогърмяха две експлозии. Десетки загинали, кръв навсякъде, парчета от тела. Трудно е да се опише с думи ... Това беше толкова неочаквано. Една от най-ужасяващите картини, които съм виждала”, каза журналистката пред rt.com, цитирана от "24 часа".

Тя добави, че на митинга не е имало полиция и служители от службата за сигурност.

"Обикновено всички демонстрации в Турция се съпровождат от полицията, винаги се минава през контролни пунктове”, обясни тя.

"В демонстрацията участваха различни групи, но експлозия възникнали точно там, където бяха кюрдите, така че може би те са били мишената", каза още Онур Бурчак Бели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Турцияатентат в Анкара
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
8
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 8 години
Проблемът, статистико, е че Турция годишно расте, но за сметка кюрдите, понеже те имат най-висока раждаемост и преди 2-3 години беше излязла една статистика, че до 2050-та година кюрдите ще населяват Турция чак до Анкара, ако преди това не се отделят в отделна държава, така че първо се просвещавай предварително за детайлите и тогава пиши! А за останалите етнически и религиозни малцинства в Турция като милионите алевити там, също можем да говорим ако искаш!?
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таийб лидер на мюсюлманите? Откога едно дюнме е лшдер на мюсюлманите? Разазан Кадиров е лидер на мюсюлманите и Таийб трепери само като чуе името му!
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турското благоденствие се крепеше на саудитските и катарски милиарди за да бъде унищожена Сирия и катарците да прокарат газопровод до ЕС. Асад не разреши този газопровод да премине през Сирия, а няма друг маршрут и затова днес Сирия е напълно разрушена. Да, но тя не е победена. Палачинката се обърна обратно и ще има последствия за всички, които участваха в това шейтанско дело. На първо време милиардите към Турция секнаха, да не забравяме, че там беше обучена цялата идилска армия, изкупуваха им петрола и много други такива нещица. Сега жизненият стандарт на турците ще падне драстично, след като
29
3
 
7
 
! Отговори
1001 нощ преди 8 години
До Анонимен 34 относно, че Турция растяла с 1 милион на годинаМакар и по-късно от европейските държави Турция бележи спад в раждаемостта. Провери статистиките и ще видиш, че върви плавно, но трайно надолу. Спадът се дължи на етническите турци и не се отнася до кюрдите и други по-дивички малцинства, каквито си имате в изобилие. Вярно, картината е далеч по-добра от тази в България, но да се говори за голямо увеличение на ТУРЦИТЕ в бъдеще е наивно. Расте, ама расте броят на КЮРДИТЕ.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49.Ти си смешен бе човек . Гърците ли строят паметници на османлии . Мразят ги над всичко на този свят . Ако в Косово им строят - те са си такива ! Същите косовци бягат с бежанците в Германия или ходят при И.Д . Цъфнали са корумпираните им управници !
27
6
 
8
 
! Отговори
cCc преди 8 години
"Никога преди 1920 г. Не е имало държава, която се е наричала Турция. Създадена е от британци и французи"....Оставете партийните "исторически" книжки.
26
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ЖАЛКО,ЧЕ ПАК ГО ОТНАСЯТ ОБИКНОВИННИТЕ ХОРА, А НЕ ТЕЗИ КОИТО"ТВОРЯТ" ПОЛИТИКАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА.ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ПРИ НАС,НЯМА ДА ГО ОТНЕСАТ "УПРАВЛЯВАЩИТЕ" А ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ,КОЛКОТО И ДА НЕ ИСКАМ ДА СЕ СЛУЧИ.НО КАТО ГЛЕДАМ НА КЪДЕ ОТИВА ДЪРЖАВАТА НИ НЕ ИСКАМ ДА МИСЛЯ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ САМО ЗДРАВЕ,НО МИСЛЯ ЧЕ ТЕЗИ КОИТО НИ РЪКОВОДЯТ ЩЕ НИ ЗАВЕДАТ НА МЕСТО КЪДЕТО НЕ СМЕ МЕЧТАЛИ.
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен -39 да господине Българите и Арменците сте народи , които се гордеете с робство и сте най бедните , народи с робска психика никога не са имали държавници и винаги са били роби на великите сили , за разлика от вас другите държави от територията на бишата османска империя строят паметници на османските воини , наши съседни държави открито казват , че икономиката им стои на крака благодарение на Турските инвестиции .
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демонстрацията се е казвала : Марш на Мира.На журналистката е направило впечатление , че не е имало полицай. И се чуват 2 взрива при мястото където са Кюрдите !
23
4
 
5
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Турските пирамиди и мумии са много по съвършенни.
22
9
 
7
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Фараоните на Египет ползваха най-малко 40 турски писменни символи.
21
5
 
10
 
! Отговори
Кети преди 8 години
"Стан" драги е старобългарска дума, не турска. Производни в бг език : място, установяване, становище, установка, стоя, место-живеене, постановление, стая, Станбул (булгарски стан, място), и др. Езикът ви е близък с народите от Кавказ и Волжка България, защото по времето на Ататюрк е била сменена не само азбуката, но и езикът, чистен е от арабизми, дошли от исляма, и за основа на новия турски са взети езиците от споменатите области. Това става 20-30 те год. на 20 век.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 8 години
Явна логична предизборна провокация, организирана от спецслужбите МИТ. Този акт показва за сетен път, че Турция не е демократична държава и няма място в Европейския съюз.
19
5
 
8
 
! Отговори
Кети преди 8 години
Лека им пръст на загиналите, хора като нас, едва ли са нещо по-различно, не бъдете груби. Колкото до 4000 год. история на турците, това буди само смях. Никога преди 1920 г. Не е имало държава, която се е наричала Турция. Създадена е от британци и французи едновременно с Иран, Ирак, Сирия и Палестина по геополитически причини, разделена точно както не трябва, оставяйки сума народи малцинства в новите държави. Тогава започва истинският терор над тях.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, кюпеци, колкото повече се възвишавате, толкова повече бой ще ядете. От прехвалената ви Турция няма да остане камък върху камък. За това което направихте на Сирия вашият си Аллах ще ви въздаде според делата!
17
1
 
6
 
! Отговори
= преди 8 години
lo6a rabota ei hora ,lo6aaa
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците имали история 4000 години? Абе кюпеци, нали Съветска Русия ви направи турци бе, аланкоолу! Руските хазаряги ви издигнаха дюнмето Ататюрк, а и днес ви командорят две дюнмета, едното от Грузия.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a strashnata kartina na batashkoto klane vigdala li e tazi dgurnalistka?
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еваси и светската държава, Ердоган веднага наложи медийна цензура, тоя сигурно е свернокореец, освен това преди време бше да тръгнал да спира и фейсбук.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей че лъже , таз журналистка , Ръководсвото на демонстрантите не е поискало полиция , договорили се с Полицията , полицаите да стоят извън полезрението , eй каква ти журналисткa , лъжкиня ...