Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!

Турските власти пък препоръчаха да не се пътува в Русия
289
Русия в Алианса: Свалянето на самолета противоречи на НАТО!
Снимка: Reuters, архив

Действията на Турция в инцидента с руския бомбардировач Су-24 противоречат не само на основните принципи на Хартата на ООН, но и на самите препоръки на НАТО, заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко, цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата
"Очевидно е, че Турция, обръщайки се към НАТО, е търсила политическа подкрепа. Тя наистина й бе дадена, защото Алиансът, воден от погрешно разбраните принципи на съюзническа солидарност, не гледаше на нещата обективно. Обективно ситуацията е ясна на всички - това е престъпление, това е най-грубо нарушение на международното право, това противоречи не само на фундаменталните принципи на Хартата на ООН и на многобройни конвенции, но и на самите препоръки на НАТО", каза Грушко в интервю за радио Комерсант ФМ.

Той припомни, че на заседанието на съвета на НАТО на 5 ноември е разглеждан друг инцидент, при който руски самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, и е било констатирано, че съгласно препоръките на НАТО турски самолети са се приближили до нарушителя и са го идентифицирали.

"В последния случай това не бе направено и в този смисъл Турция е нарушила дори и онези препоръки и документи, които регламентират практиката в самия Алианс.Това е очевидно", подчерта Грушко.

По неговите думи инцидентът с руския самолет подкопава усилията за създаване на голяма коалиция за борба с "Ислямска държава".

Турското външно министерство пък прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс.

Това е поредното действие в ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията.

В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, съветва да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видно е, че седесарят е пръв проводник на анадолските интереси и експанзия в България. Ботев и Левски щяха първо да маркират седесарите като заразени дърва за сеч, и чак тогава щяха да се опитат да изградят държавата.
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците натриха носа на Путин
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41Там е работата мойто момче че когато приятел те нарита е гадно .....а за какво анеритване говорим ...да нападнеш бомбандировач с истребител ...тва е все едно да се състезават ТИР с БМВ 3 350 коня
30
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве аре ве. До кога Путин ще си разиграва коня и всички ще му се кланят? То не бяха провокации по границите на Прибалтийските републики, не бяха провокации по шведското крайбрежие, България се опита да вкара в схемата с прелитането на "хуманитарна помощ", на турците 100 пъти им опъва нервите.......Евала на Ердоган. Някой трябваше да му зашлеви шамара няй-накрая.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган - най-добрият приятел на Бойко и Радан.
28
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо реване, голямо нещо, чак вече стана смешно. Точно като наритани песове скимтят. Дръжте се по-мъжки, другарю ***, оревахте света заради една стара ръждясала барака.И турците били не знам какви...нали довчера се целувахте с турците бе? Тогава вие какви бяхте?? М? Днес ли разбрахте, че Ердоган е терорист и че купува петрол от ИД? Днеска ли рабрахте, че турците са вероломни? А до вчера еректирахте от гордост какви авери сте, сега кво стана? Станаха лоши май? Еххх интересчии руски, смешни
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен36 то и Америка и Турция нямат право да бомбят в Сирия без да са канени *** си го правят
26
5
 
13
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До СТРАНДЖАТАПреди 2 дена веднага след случилото се Руснаците смачкаха Тюркменскте терористи точно в този район в който е паднал самолета на 4 км от границата с турция ...кой те излъга че руски самолети не летятА защо Турция спря да лети ......?или се оплашиха от "Москва"СТРАНДЖА манипулираш фактите ...не ми харесва
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен30 хайде сега 10 мин те американците си казаха "ако е имало навлизане е било за няколко секунди " ти ги изкара 10 минути утре ще излезе че са бомбили Анкара
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледай ти! Дяволът чете евангелието. А анексирането на Крим и сепаратиските действия в Украйна противоречат на всички принципи и договори на ООН.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени защо ще навлиза в турска територия ....ей така за кеф ..да го свалят .....защо никой не може да потвърди това защо турците не публикуваха записите на предупрежденията ...това в медийте което се пусна е фалшиво ..защо НАТО и САЩ с всичките си сателити не можаха да потвърдят това ....и най накрая защо цялата световна общественост осъжда действията на турция в случая.... никой не застана на тяхна страна
22
3
 
13
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"...изтребителите F-16C от положение на дежурство на земята биха се добрали от авиобазата "Диарбекир" до мястото на пуска на ракетите за 46 минути, от които 15 за подготовка и излитане на самолета и 31 за полет до рубежа на пуск. Така прехващането на самолета Су-24М от положение на дежурство на земята от аеродрома "Диарбекир" е невъзможно, тъй като необходимото време за подлитане превишава времето на атака на целта с цели 12 минути..."Още въпроси?
21
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До майорскиРуснаците са се чувствали господари на небето, и че могат безнаказано да нарушават въздушното пространство... - това не е било прецедент, а нормална практика... - сега пишат, че от три дни не са доближавали турската граница на по малко от 50 километра... - значи е имало възпитателен ефект...
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро кофражистане за един пилот ...за един бомбандировач....който е бил на бойно дежурство ...с предпоставка че с турция са съюзници !това сие удар в гърба ....
19
1
 
22
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До СТРАНДЖАТА и фактите са :Пентагона заяви че не може да потвърди че самолета е свален над турска територия НАТО си замълча и каза на Турция да се оправя ...ЦЯла европа нахока Турците и само едно нещо ...дори и да е навлязъл в турска територия ...което се съмнявам ....нямат право да го свалят ....има си цяля процедурав тези случай !
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски журналисти от "Република" са арестувани и изправени пред съда, защото са публикували материали, уличаващи турските власти като доставчик на оръжие за Идил. Лично Таип, като обвинител в съда, иска за тях доживотна присъда.
17
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)))Ти си голям психопат бре ...турция САЩ и ЕС доведоха Сирия до това дередже ...4 години там руснаци нямаше !русия е там от 1 месец ...
16
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До майорскиНе вярвай на руснаците... - а на фактите...
15
40
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
За един убит пилот ореваха орталъка руснацитеА за жертвите от бомбите на този пилот, стотици убити сирийски жени и деца, нито думаизобщо не ми е жал за пилотакаквото търсил, намерил
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция всекидневно нарушава въздушните пространства на Гърция и Кипър. През последната година са регистрирани над 4.000 нарушения и то не за 10-20 секунди, а повече от 15-20 минути. Турският кораб Барбарос системно нарушава морската зона на Кипър. Ако НАТО бяха толкова солидарни защо не избомбиха поне десетина джагала?