Германия плаща по ?700 на връщащите се афганци

Страната очаква 3,6 милиона бежанци до 2020 г.
25 фев 2016 11:44, Бойчо Попов
17
Германия плаща по ?700 на връщащите се афганци
снимка: Ройтерс

Според публикация на Bild федералното правителство на Германия е започнало да подпомага финансово полетите на афганистанските кандидати за убежище обратно към родината им. Таблоидът се позовава на информация от Федералното министерство на вътрешните работи. Всеки завръщащ се афганец е получил премия от по 700 евро.

Парите за доброволно завръщащите се са от специално създаден фонд. Сумата се състои от подпомагане за самолетен билет от 200 евро и „стартова премия“ от 500 евро.

През последните седмици броят на влизащите в Германия бежанци от Афганистан се е увеличил осезаемо, но едва малка част от тях имали перспектива да получат право на убежище. Федералното правителство се аргументира, че и в самият Афганистан има достатъчно сигурни места, в които могат да се преместят прокудените от родните си места от радикалните талибани афганци.

 Междуврмеенно според материал на Süddeutsche Zeitung федералното правителство очаква в страната до 2020 г. да има общо 3,6 млн. бежанци. Това става ясно от вътрешноведомствена прогноза на икономическото министерство, която е била дискутирана от членовете на кабинета, пише вестникът. Hidden Field

Според анализа се очаква между 2016 г. и 2020 г. годишно в страната да влизат по средно около половин милион имигранти, като годишният брой може да варира. Това биха били 2,5 млн. допълнителни бежанци. Заедно с тези 1,1 милиона, които влязоха в Германия през миналата година, общият брой ще възлезе на 3,6 млн.

Икономическото министерство е потвърдило пред вестника, че за целите на проекция на икономическото развитие „е разработило чисто техническо допускане за потока бежанци“. Тъй като обаче в момента не било възможно да се предскаже сериозно обема на потока от имигранти, то федералното правителство не възнамерявало да дава официална прогноза за мигрантите.

Всичко за бежанската вълна и реакцията на ЕС четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук в Германия масово са чужденци. Гледам класът на детето ми, само чужденци...вече 2-3 то поколение, с немски паспорти. Ту там някое германче. Масово смесени бракове. Четох статистика, че всеки втори германец е с чужди корени...вече се чудя дали все още е всеки втори.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дават им по ?700.След два,три месеца пак ще дойдат.Ще доведат и родата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нелегани,болести
12
0
 
3
 
! Отговори
БЛА преди 8 години
За какво ще им плащат да се връщат?Нека ни покажат как се интегрират малцинства, че да са ни за пример.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава мало.умна политика не съм и сънувал , че може да има . Първо ги пускаш , а после им плащаш по 1 000 евро на калпак да се върнат . Значи са си направили една екскурзия за сметка на ЕС . Ами и ние да идем до Германия , взимаме си паричките и обратно и то със самолет .
10
1
 
12
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
ИСТИНАТА Е НИКОЙ ДА НЕ ВЛИЗА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЩОМ СА НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ
9
0
 
8
 
! Отговори
Защо не пишете преди 8 години
нищо за бежанците в Гърция? В Гърция е някакъв хаос от бежанци. Някои от тях са тръгнали пеш от Темби за границата с Македония. В момента те са навсякъде Козани,Алмирос,Темби,Трикала,островите... Ето тук видео от Темби - youtube/watch?v=4ii5UuH1GR4
8
2
 
24
 
! Отговори
кръговрат преди 8 години
700 евро да се върнат да посъберат още малко и пак обратно към Европа за поредната порция.Полза никаква.Политиците не решават проблемите, те ги създават.
7
1
 
22
 
! Отговори
vlady преди 8 години
В Афганистан има отлични възможности за развитие на бизнеса с кифлички, хлебчета и т.н. с маково семе. Да работят в този сектор продукцията е скъпа и търсена.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези осъзнават ли какво ще се случи, когато сред "бежанците" се разчуе, че им се плащат пари, за да ги върнат дома? То направо като ексурзия с екстри - пътуваш из Европа, бараш мацки и накрая и ти плащат! Рахат!
5
2
 
14
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Истинската цифра е 1 000 000 000 !Толкова "бежанци" се очакват до 2 020-та година да влязат в Европа !
4
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Кой нормален човек праща невъоръжена армия където и да било ?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
jasno e, 4e hamerikanzite dargdat ferkel (prase ) s njakakvi kompromati ot podsluschvanijata i tja kakvoto te kagat, tova pravi...tragedia za zjala evropa e tova...
2
1
 
21
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Тази необичайна политика на НЯКОИ европейски държави не е случайна. Някой ден историята ще разкаже какво всъщност се е случвало по тези и други земи. Нали знаете че нищо не остава скрито- покрито.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""""Страната очаква 3,6 милиона бежанци до 2020 г."""""...да са им честити.Нали това искаше Меркел--да прибира цяла Африка и Близкият Изток-та да е доволна че изпълнява евро-атлантическите си ценности............