Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!

Това може да се случи, ако се наложи зона, забранена за полети
26 окт 2016 08:38,
138
Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!
Снимка: Reuters, архив

Не е изключено Русия да свали американски самолет, ако над Сирия бъде наложена зона, забранена за полети. Това заяви директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Асошиейтед прес.

"Не бих изключил да свалят американски самолет, ако сметнат, че заплашва силите им на земята", каза Клапър в интервю за телевизия CBS.

Той добави, че Русия е разположила много модерна и ефективна система за противовъздушна отбрана в Сирия. Според него тя не би я разположила, ако няма да я използвала.

Правителството на Обама се въздържа от създаване на зона, забранена за полети и на зона за сигурност за мирното население донякъде заради трудността в охраната и налагането й, както и заради възможността за пряка военна конфронтация между САЩ и Русия.

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън призова в някои райони на Сирия да бъде обособена зона, забранена за полети. Кандидатът за вицепрезидент от републиканците Майк Пенс също призова за такава мярка, но републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп все още не е заел твърда позиция по въпроса, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзазелДай да погадая какво си чел - Булгаков? Малко вероятно. Акунин?
115
0
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 7 години
До БобиРуснаците напипаха едно слабо място на "високотехнологичните" - самолетите-крави. С новите далекобойни "въздух-въздух" или с други ракети елиминират това звено на вражеската авиация (лесна плячка!) и горките стелтсове остават да плачат гладни. Техният боен радиус и без това е малък а са невидими само за кьоравия.
114
0
 
1
 
! Отговори
До № 92 преди 7 години
До До Сух 34Яд те е, че не вдигаш самолета? Не се коси, историята познава и по-тежки случаи. Голям езиковед се извъди! Да не си чел другаря Сталин "Марксизм и вопросы языкознания"? Много съм впечатлен - така може да пише само един гербав, прочел нещо повече от "Винету". Днес масово учат английски. Не е лошо,*** език, става за комуникация с ***. Ама от гледна точка на бъдещето, най-добре е да се учи мандарин.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Правителството на Обама се въздържа от създаване на зона, забранена за полети и на зона за сигурност за...БЛА БЛА БЛА..."НАЙ -ВЕЧЕ защото са в нарушение и нямат никакви законови права да се намират в чужда страна неканени!
112
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 123Ано Умни Ленд Лиз към Великобритания е 11(ЕДИНАДЕСЕТ) пъти повече от колкото са дали на СССР. Регулярни доставки в големи обеми към СССР започват от пролетта на 1943 година. Войната вече е решена. Средата на 1943 е Курската Битка където масата Т-34(стари модели с късо 76мм оръдие) погребват немските ултра танкове и ОКОНЧАТЕЛНО обръщат войната. Края на 1944 излизат новите Т-34-85 за които тигрите и пантерите вече са по възможностите им и Руснаците тръгват на Запад.
111
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След разпада на СССР САЩ и ЕС пак помогнаха на Русия . Инвестираха 700 милиарда за да помогнат. Русия за благодарност " щяла да ИЗПЕПЕЛИ" САЩ . Има руски филм; САЩ СПАСИХА СССР , НО КЪДЕ Е НАШАТА БЛАГОДАРНОСТ. Русия е неблагодарница и причинява само ЗЛИНИ.
110
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лошо--116мОще през ВСВ САЩ спасиха СССР. Осве оръжие и воена техника дадоха САЩ хранеха и обличаха руската армия. Дадоха им 10 милиона чифта УНИФОРМИ ,15,5 милиона чифта ОБУВКИ , 12 милиона КАСКИ . На месец им даваха по 2 милиона тона пшеница, 18 000 тона месо , 12 000 тона консерви ,12 000 тона СЛАНИНА , че и ***. и мн. др.
109
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До преводХора Авионосна група на САЩ в открития океан е почти неуязвима освен ако не я отстрелят Китайските Балистични ракети създадени специално за тази цел СМ-3/6 ще защитят самолетоносача - възможно но поради факта че ракетата се самонасочва - променя траекторията си е трудна за прехват - СМ-3/6 са с КИНЕТИЧЕН ПРЕХВАЩАЧ 1СМ НАСТРАНИ ДА ПРЕМИНЕ И НЯМА ПРЕХВАТДоближи ли се до брега...Залп от десетки дори дозвукови ракети могат да пробият ЕГИДА, А СВРЪХЗВУКОВИТЕ? Те са няколко пъти по-опасни
108
16
 
4
 
! Отговори
превод преди 7 години
Последното техническо достижение на Русия е самовара. След това всичко е бутафорно. Това искаше да каже Боби.
107
3
 
13
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
И какво от това ?-------------Ми такова, че сте се *** от страх пред Россия!
106
12
 
5
 
! Отговори
още малко преди 7 години
Имаше едно филмче в щдкшкфер как един Грък дразни идно магаре и то му го нахлузва. Сега Путин е нервен защото Обама е мек с него. Като дойде Килъри ще дразни докато му го нахлузят. След това ще се появят капчици пот по челото и ще се успокои.
105
1
 
1
 
! Отговори
Азазел преди 7 години
До БобиИ какво от това ?
104
10
 
5
 
! Отговори
лошо преди 7 години
И след това няма да има втори спасителен пакет. Нека си спомним 1998г. Рашките бяха я огелпили съвсем и Америка им се притече на помощ. Този път помоща няма да бъде безусловна.
103
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Факт 100Всички самолетоносачи на СССР/Русия без последния Атомен нарязан още на стапел са реално БПК - Големи Противолодъчни Кораби с добавен тежък противокорабен комплекс за изпълнение на ударни задачиКузнецов със Су-33 носещи Х-41 ракети получават ударен обсег вече почти 2000км. МиГ-29 има ракети Х-31П/А(100км) и Х-35(120км) но това са леки ракети. Тепърва се интегрира Х-31ПД/АД с обсег 240км и със сигурност ще има Х-31ПД2/АД2 с още по-голям обсег но все пак е лека ракета.
102
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички американски самолети са за сваляне,защото сащ ги създават за тероризъм
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите нали свалиха стелта. А още я има Събия.
100
1
 
9
 
! Отговори
Айзенхауер преди 7 години
На някои може да им се стори чудно, но в такъв случай САЩ няма нищо да предприемат. Прекалено голяма и силна държава са, за да се поддават на провокации.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистЛавров не е казвал това а Рогозин, бе ***! Явно русофилията предизвиква атрофия на мозъка.
98
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някъде в средата на 19 век големият руски писател Тургенев заявил в присъствието на Достоевски, че ако по някаква магическа причина Русия изчезне от лицето на земята, това изобщо няма да се отрази на останалия свят нещо, заради което Достоевски го намразил за цял живот. Ако това е било вярно за тогава, за сега, обаче не е. Ще се отрази, и още как! Целият свят ще си отдъхне!
97
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия ще свали US самолет, ама после?...