Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага

Плавателният съд изгубил управление, двама моряци са ранени
Обновена: 24 ное 2016 16:23 | 24 ное 2016 16:22,
168
Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага
Руският президент Владимир Путин на посещение на "Вицеадмирал Кулаков" . Снимка: архив, Ройтерс

Корабът за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" от руския Северен флот е взел на буксир дрейфуващ в Средиземно море украински плавателен съд след сигнал за бедствие от капитана му, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

По молба на капитана на бедстващ украински риболовен кораб "Вицеадмирал Кулаков" взе плавателния съд на буксир и го тегли към най-близкия пристан на остров Крит.

На украинския кораб е имало осем моряци, двама от които с наранявания. Плавателният съд изгубил управление на 21 ноември и две денонощия бил на дрейф. Спасителната операция е била затруднена от силно вълнение от 4 бала, бурен вятър и мъгла.

След приключване на спасителната операция и предаването на украинския съд на спасителните служби корабът "Вицеадмирал Кулаков" ще продължи да изпълнява задачите си в постоянната групировка на руските военноморски сили в Средиземно море, уточни руското министерство на отбраната. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Просто шофьор преди 2 години
Само да ви кажа преди повече от 20 години пътувах с камиони закъсах в Русия там един пичага ме дърпа около 300 километра руснак и накрая не ми взе една стотинка а в Румъния румънеца ме дърпа 200 километра едвам се разминах с 300 марки правете си изводите сами ако бях в Щатите байдън щеше да ме погълне сигурно за 3 лв камиона барабар с мене
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всеки продал свободата си за сигурност не заслужава и двете!"Добър извод! И всеки с робско мислене започва да пише минуси!
118
0
 
1
 
! Отговори
До един онам преди 7 години
Рядко опростенческо разглеждане на историята и географията. Български територии няма анексирани нито към Русия нито към Великобритания. Достатъчно е обаче в качеството си на велика сила да разкъсаш територията на някоя държава между съседите и и ще оставиш проблеми за поколения напред!
117
0
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
ne savisimo ot vsi4ki politi4eski rasnoglasia pusia ukrain.humanosta e nad vsi4ko.
116
1
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Що се отнася до Чечения- самите чеченци днес предпочитат да са в състава на Руската Федерация, понеже получават солидна доза дотации! Станат ли независима държава- дотациите секват! При някой други руски автономни републики като Карелия и Хакасия например няма ни най-малки предпоставки за стремеж към независимост понеже автономията там е само една формалност а де факто руснаците са абсолютно мнозинство там. За да знаеш тези неща трябва да поназнайваш географията, а не само да се ровиш в историят
115
1
 
11
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 155,Какво точно трябва да гледат в миналото например украинци и поляци, че и българи, което да не изнася на Русия? За твое сведение- големите територии, завзети от Полша от СССР през ВСВ, днес влизат в територията на Украйна. На практика в състава на съвременна Русия не влизат никакви бивши полски територии! Що се отнася до Украйна именно тя е републиката, в състава на СССР, която се разширява най-много териториално вследствие на ВСВ!
114
0
 
13
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 7 години
В морето има закони, ако някой бедства най-близкия/те му оказва помощ. Там няма нации, а колеги. Така би било в целия свят, ако нямаше политици
113
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 151За обикновените хора това е една АБСТАКЦИЯ особено ако е станала преди толкова години че едвам има оцелели живи от това време. Обикновения човек иска АМ АМ, ДОМ, ЗДРАВЕ, ДЕЦА, Сигурност и ако може ЛУКС90% от съвременните хора не са убивали нещо по-висше от врабче. Убийството на едно по-голямо животно дори за ядене те променя(казвам го от собствен опит). За това и много уважавам всеки ВЕТЕРАН който е водил бой ако ще и да е месния полицай понастоящем и алкохолик(от какво и?)
112
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 149Зависи от Асимилационната политика пример Чечня Купиха Кадиров, платиха Чечня да се възстанови. Даже може да се каже че е бляскава. Повдигнаха стандарта и раждаемостта освен сред съвсем радикалните мюсюлмани намаля. Новите чеченци са мюсюлмани но ОБРАЗОВАНИ. А от там до светска страна и светско държане на населението е една крачка.
111
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 146Поляците както Османската Империя са били един от АРХИ Враговете на Русия. Това не се забравя лесно. Обаче да погледнем Соц времето. Полша печелеше от СССР и то ЗВЕРСКИ внасяше само ресурси изнасяше всичко което произвеждаше, а сега ползва РФ за да се договаря за отстъпки и печели от ЕС и НАТО. Евала на Такива политици.
110
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
ХОРА НИТО ЕДНА СТРАНА НЕ ИСКА ДА ИМА ЛЕСЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ОТЦЕПВАНЕ НА ЧАСТ ОТ ТЯХНАТА ТЕРИТОРИЯ. САЩ(РФ, Китай, Индия дори Пакистан) защото са независими от другите могат ВИНАГИ да смажат СЕПАРАТИСКО ДВИЖЕНИЕ. Останалите не - ЗА това се Пръкна и казуса КОСОВО.Обаче когато този лесен начин на отцепване се ползва срещу нас и нашите интереси КОФТИ Е НАЛИ?
109
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Степан 141Степанчоооо Украинците сами се Н А Д У П И Х А РЕСТИТУЦИЯ - над 100 000 само в Полша са хората които доказано ще искат Украйна да им възстанови имоти или заплащане по съвременни пазарни цени. Същото важи и за живущи по настоящем в бившите СССР републики включително и В РФ. Много ама Много земя ще трябва да предадат на чужденци.А другото разпродадоха. Синчето на Байден купи какво Част от Украинската газопреносна мрежа.Руснаците са съвсем в края на тоя списък повярвай ми.
108
10
 
0
 
! Отговори
Степан преди 7 години
Украинците са голяма и мощна държава, имат много оръжия от съветско време и руснаците ще ядат много бой ако пак се опитат да крадът украинска земя. Трябваше Украйна да не си предава ядърните бомби - тогава Путин никога нямаше да посмее да краде чужда земя
107
1
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
"Украински кораб закъса, руски му помага"Другари, това не е ли в разрив с евроатлантическите ценности? :-O
106
0
 
12
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Добре станало, руснак на руснак помага!
105
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименЗначи подред. На всякъде в Европа има демогравска криза - ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ от по-високия стандарт. Без стандарт С Е К С. Подсилена с РАБОТА/Работническа криза заради тъпите фондове които изнасят производството там където разходите са най-малки - Азия.Бизнеса - разбирай свръхалчните фондове държащи промишлеността и търговията - иска и евтина работна ръка в самите страни. Единствения начин е внос на необучени МИГРАНТИ. Те взимат съвсем ограничените работни места и ефекта е ВЗРИВООПАСЕН.
104
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 127Само една забележка в РФ има поне 10 милиона легални Гастарбайтери, а колко са нелегалните и престъпниците не се знае. Доста от тях са с дръпнати очи от степите на Казахстан и другите ХХХ Стани повечето не са християни. Ако беше вярно това което казваш щеше да има ежедневно убийства на етническа основа а подобно нещо МНОГО ТРУДНО СЕ КРИЕКакто в САЩ, ЕС така и в РФ хората по принцип вече са толерантни като цяло.
103
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 125Радикалните Ислямисти в Кавказ ДОКАЗАНО се финансират от разни МЕЖДУНАРОДНИ организации. Ако си бяха чисто Руски отдавна да са разкрити източниците на финансиране и източниците да станат неактивни(разбирай да престанат да съществуват)
102
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 124Нацист идва като термин от НАЦИонал СоциалисТ - Партията на Хитлер от ВСВНеоНацист - Съвременни образувания ползващи подобни на Нацистите практики и философия.
101
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 122Ано Умни аз съм ОЗ от ХИМИЧЕСКИ ВОЙСКИ. Преподавателите ни за операцията за превземане на Босфора коментираха че са разрешени да се ползват толкова ядрени бомби че дори да се ползват във вариант с минимално заразяване след нападението Истанбул няма да става за живот поне 25 години но Босфора и Драданелите ще са свободни за преминаване от СССР бойни кораби.