Криза: Руснаците, пътували в чужбина – 20% по-малко

Туристическата индустрия настоява за силна държавна регулация
27 дек 2016 08:33,
9
Криза: Руснаците, пътували в чужбина – 20% по-малко
Снимка: Reuters, архив

Броят на руските туристи, пътували в чужбина, е спаднал с 20 процента за първите 10 месеца на годината. Това съобщи вицепрезидентът на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ) Юрий Барзикин, цитиран от ТАСС.

Отчитаме спад за трета година на потока от туристи, пътуващи в чужбина, посочи още Баркизин. И уточни, че са постигнати успехи по отделни направления като Средиземноморския район - Кипър, Гърция и Испания, но като цяло спадът е от близо 20 на сто. Ако искаме да постигнем през следващия сезон определени резултати, то за целта е необходимо да се засили държавното регулиране по пътя на контрола и подкрепата и разбира се нови продукти, нови програми и нови направления, заключи вицепрезидентът на РСТ.

Прогнозите за Испания пък сочат, че до края на месеца тя ще посрещне 75 млн. души, като се отчита ръст спрямо миналогодишните 68 млн. туристи, пише Guardian, цитиран от "Монитор".

Увеличението не се дължи толкова на конкретна испанска стратегия, а на факта, че тероризмът и нестабилността накараха много туристи да избягват Египет, Тунис, Турция и Франция.

Според Конфедерацията на испанските туристически агенции близо 10% от тазгодишните туристи са взети назаем от конкурентни дестинации около Средиземно море. Въпреки че общите данни за броя туристи растат, средната сума, която посетителите харчат, спада. Тази, идваща от европейските посетители, се е свила с 2,2% между януари и юли тази година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: туризъмРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
?!???! преди 7 години
Нали пътуванията на руснаци ги ограничиха чрез санкциите?Сега не били пътували....Не разбирам какво иска точно запада?!
4
1
 
2
 
! Отговори
цмжв преди 7 години
Мирийче, рашилките са ми през оная работа, мацко. Иначе как е кладенеца?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен, е много добре, че руснаците си почиват у дома. Защото по този начин ще си остават спечелените пари вкъщи, а не в чужбина. Което е добре за руската икономиката.
2
4
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
Вече не идват да се наливат тук до безпаметност. Поркат си вкъщи - я одеколон, я препарати за...
1
11
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Това е гнусна лъжа! При Вова всичко цъфти и връзва. Руските *** ей сега ще ви обяснят как Цар Вова Всемогущий е построил православното Царство небесно на земята.